دستگاه قضا سخت و بیملاحظه با فساد مبارزه میکند
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضویمقدم، رییس دیوان عالی کشور شامگاه ششم آذرماه در گردهمایی حقوقدانان بسیجی استان کرمان به مناسبت هفته بسیج در تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ا
این مقام ارشد قضائی کشور با تبریک هفته بسیج به ملت ایران به تعاریف بسیج اشاره و اظهار کرد: بسیج یعنی شور و شعور، بسیج یعنی آگاهی و بصیرت، بسیج یعنی نشاط و تلاش، بسیج یعنی مبارزه و مقاومت و این موارد شاخصهای اصلی بسیج است.
رییس دیوان عالی کشور به علت تشکیل بسیج از سوی امام راحل پرداخت و بیان کرد: امروز قطعا این احساس را با همه وجود میکنیم که بسیج چه وظیفه و چه نقشی در جامعه ایرانی دارد اما شاید ۴۰ سال پیش این حضور و علت این تشکیل را درک نمیکردیم، اما امام راحل به خوبی به این موضوع اشراف داشتند که دستور تشکیل بسیج را دادند. امروز بسیج در تمام شئون کشور نقش ویژهای دارد و امام راحل نگاه ویژهای به بسیج داشتند که حتی میفرمودند: «من خودم یک بسیجی هستم».
حجتالاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم با بیان اینکه شور همراه با عقل کارساز است و تلاش باید همراه با مقاومت باشد، اظهار کرد: شجاعت، جسارت و مقاومت سه موردی است که کشور به آن نیاز دارد. شجاعت یعنی نترسیدن از دشمن لذا بسیجی شجاع است و وحشتی از دشمن ندارد و تزلزل در او ایجاد نمیشود. بسیجی جسارت دارد و با فتنه و ظلم و ... مقابله میکند. بسیجی ملاحظه کار نیست و همین امر باعث شده کشور ما تا امروز براساس همین شجاعتها و جسارتها روی پای خود بایستد.
بیشتر بخوانید:
وی مقاومت و صبر را از دیگر ویژگیهای بسیجی برشمرد و بیان کرد: دنیای غرب هنوز جمهوری اسلامی را نشناخته است. خط مبارزه ایران با استکبار جهانی بوده و هست و هرگز این اصل تعطیل نمیشود و همه دنیا باید بداند زمانی که بین حق و باطل صلح ایجاد شد، بین ایران و استکبار نیز مصالحت ایجاد خواهد شد که این موضوع نیز غیرممکن است.
رییس دیوان عالی کشور به اتفاقات اخیر کشور اشاره کرد و گفت: امروز نارضایتیهای زیادی در بدنه و بخشهای مختلف دولتی کشور را شاهد هستیم اما حضور بسیج میتواند کمبودهایی که در بدنه نظام وجود را جبران کند. نارضایتی در دستگاههای دولتی زیاد است و دلیل آن وجود برخی مدیران ناشایست در بخشهای مدیریتی میباشد و باید بتوانیم با روحیه بسیجی این نارضایتیها را کاهش دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم با تاکید بر اینکه مردم برای خود خط قرمزهایی تعریف کردهاند و خط قرمز مردم حفظ نظام است، افزود: مردم با همه نارضایتیها و کمبودها، آنجایی که احساس کنند، نظام در خطر است به صحنه میآیند زیرا مردم خط قرمز دارند اما متاسفانه در سوی مقابل مشاهده میکنیم که برخی مسئولین این خط قرمزها را ندارند. این ما مسئولین هستیم که برای مردم مشکلات ایجاد میکنیم. باید به داد مردم برسیم و کار مردم را راه بیندازیم. کارتان را درست انجام دهید. این موارد باید خط قرمز مدیران باشد که متاسفانه همه این موارد رعایت نمیشود.
وی با بیان اینکه بصیرت مردم از خیلی مدیران بیشتر است، اظهار کرد: بصیرت به سواد دانشگاهی نیست. باید بدنه نظام را اصلاح کنیم و اینجاست که باید نیروهای بسیجی وارد شوند و این کارشکنیها که از سوی عده ای خواسته و ناخواسته صورت میگیرد، را کنار بگذارند.
بیشتر بخوانید:
رییس دیوان عالی کشور با اشاره به عبور کشور از روزهای پر فراز و نشیب و سختیها گفت: متاسفانه گاهی نیز خودمان شرایط بدی را برای ملت ایران ایجاد میکنیم اما اگر این بصیرت ها وجود نداشت نظام جمهوری اسلامی نیز تاکنون نبود. در تاریخ میبینیم و میخوانیم که خیلی از کشورها با کمترین مشکلات از هم پاشیده شدند و هر فتنهای کافی است خدشهای به نظام وارد کند.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود، دخالت در امر حقوقی را یک وظیفه برای خود ترسیم کرد و آگاهی دادن و حمایت از مظلوم را از دیگر کارهای بسیج دانست و بیان کرد: وکیل بسیجی باید دفاع از حق مظلوم را مساله اول خود بداند و اجر خود را از خدا بگیرد و بداند در خدمت مردم بودن برای انسان عزت آور است.
وی ادامه داد: کارشناس بسیجی فقط حق جلوی چشمش است، چون میداند نظر او مبنای حکم قضایی قرار میگیرد و استاد بسیجی نیز سعی میکند نیروی فعال و کاری بسازد و فکرها را در راستای حق قرار دهد.
رییس دیوان عالی کشور اظهار کرد: وکیل قدرت دستش نیست اما قاضی قدرت دارد و از این قدرت باید در جهت احقاق حق استفاده کند. قضات باید از این توانشان استفاده بهینه کنند و اگر یک حکم عادلانه صادر شود همانند این است که ۴۰ شبانه روز باران رحمت ببارد و یک حکم ناحق برای دستگاه قضا زیاد است و زود دیده میشود لذا باید احکام براساس حق صادر شود.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم بیان کرد: امروز یک فرصت استثنایی برای دستگاه قضا ایجاد شده است. حامی خوبی در دستگاه قضا سرکار آمده است و دنبال اجرای عدالت و قسط است و رییس دستگاه قضا این فرصت را ایجاد کرده و همه ارکان جامعه باید از این فرصت طلایی استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه قضا سخت و بی ملاحظه با فساد مبارزه میکند، بیان کرد: هیچ ملاحظهای در مبارزه با فساد وجود ندارد و از طرف دیگر حامی استواری برای کسانی که در راستای حق گام برمیدارند در کشور به وجود آمده است و در این راستا نیز دیوان عالی کشور در جهت رسالت قانونی خود تلاش جدیدی را آغاز کرده است.
انتهای پیام /