صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خیالبافی نتانیاهو با تجاوزگری علیه سوریه/ نگرانی‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی از بازگشت سوریه به شرایط ماقبل جنگ خود

۰۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۳:۰۱
کد خبر: ۵۷۱۸۱۹
نتانیاهو که تحت فشار شکست‌های سیاسی و نظامی و امنیتی خود قرار دارد، بر این باور است که تجاوزگری بخشی از کشاکش‌های حزبی و انتخاباتی مربوط به تشکیل کابینه صهیونیست‌ها خواهد بود.

به گزارش گروه فضای مجازی، رژیم اشغالگر صهیونیستی با تجاوزگری‌های گسترده خود بار دیگر به اقدامات تحریک برانگیزش ادامه می‌دهد و با وجود گستردگی تجاوز اخیر، ارتش سوریه نیز توانمندی‌های خود را به اثبات رساند در حالی که نتانیاهو تلاش می‌کرد با این تجاوزگری و ریختن خون مردم سوریه، بتواند آرای بیشتری در انتخابات کسب کند.

در نیمه شب سه‌شنبه حدود ساعت یک و بیست دقیقه، جنگنده‌های دشمن اسراییلی در حومه دمشق، ۴۰ موشک بالدار شلیک کردند؛ این وسیعترین تجاوزگری اسراییلی‌ها از در طول یک سال گذشته است. در این عملیات صهیونیست‌ها تعداد زیادی از اهداف را در آن واحد و در یک منطقه جغرافیایی گسترده مورد هدف قرار دادند.

سوء استفاده رژیم اشغالگر از حریم هوایی لبنان برای عبور از آن و شلیک موشک‌هایش به خاک سوریه تازگی ندارد؛ اما نکته قابل توجه آن است که این بار حمله از مناطق متعددی صورت گرفت و از دو محور مرج عیون لبنان و جولان اشغالی انجام شد تا رژیم صهیونیسی به مردم خود ثابت کند که همچنان قادر به انجام هر تجاوزگری و در هر زمان است.

این عملیات که یک ساعت به طول انجامید، فراتر از ماهیت نظامی تجاوزات، حامل نشانه‌هایی بود؛ از جمله زمان انجام این حمله که از لحاظ سیاسی و میدانی بسیار دقیق انجام شد؛ زیرا سوریه در حال ترسیم مسیر‌های مهم در جنگ تحمیلی خواه در شمال و یا در ادلب بوده است و با اطمینان در مسیر سیاسی و کمیته قانون اساسی گام برمی دارد.

زمان این حمله که با پایان عملیات ارتش سوریه در پاکسازی مناطق از گروه‌های تروریستی همزمان بود، نشان می‌دهد که سران صهیونیست از لحاظ راهبردی احساس خطر می‌کنند بویژه که جنگ رو به پایان است و زمان بازسازی کشور نزدیک شده است؛ از این رو اسراییلی‌ها تلاش می‌کنند تا قواعد درگیری جدیدی را تحمیل کنند و این قواعد را می‌خواهند پس از پایان جنگ تحمیلی علیه سوریه ادامه دهند.

در عرصه تاکتیک سیاسی، نتانیاهو که تحت فشار شکست‌های سیاسی و نظامی و امنیتی خود قرار دارد، بر این باور است که تجاوزگری بخشی از کشاکش‌های حزبی و انتخاباتی مربوط به تشکیل کابینه صهیونیست‌ها خواهد بود و این امر نشان می‌دهد که تصمیم رژیم اشغالگر به انجام این عملیات کاملا یک تصمیم سیاسی بوده است.

همچنین رژیم اشغالگر از بازگشت سوریه به شرایط ماقبل جنگ نگران است، زیرا این بدین معناست که اشغالگری امریکایی در این کشور به پایان می‌رسد و می‌بایست به طور کامل از سوریه عقب نشینی کند؛ از این رو رژیم صهیونیستی می‌خواهد ارتش سوریه را خسته و فرسوده سازد.

صهیونیست‌ها پیش از این، دست به سه حمله پیاپی زده بودند؛ نخستین حمله در ۱۲ اکتبر بود که جنگنده‌های صهیونیستی منزل اکرم العجوری یکی از رهبران جهاد اسلامی در مرکز دمشق را هدف قرار دادند.

دومین حمله در ۱۸ اکتبر صورت گرفت زمانی که مواضعی در منطقه البوکمال نزدیک مرز‌های عراق هدف قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که جنگنده‌های اسراییلی حریم هوایی عراق و اردن را نقض کردند.

سومین حمله نیز در ۱۹ اکتبر اتفاق افتاد که طی آن انفجار‌های گسترده در منطقه فرودگاه دمشق صورت گرفت. همچنین برخی مواضع در ۱۸ کیلومتری جنوب دمشق هدف حملات موشکی قرار گرفت؛ این امر نشان می‌دهد که سران صهیونیست دغدغه‌های گسترده‌ای در عرصه راهبردی دارند و هدف نتانیاهو از این تجاوزگری‌ها فقط تبلیغات گسترده انتخاباتی بوده است.

تلاش نتانیاهو برای بهم زدن قواعد درگیری در منطقه در واقع تلاشی برای زدودن ننگِ از میان رفتن هیبت نظامیانش در پشت در‌های غزه است؛ در حالی که نتانیاهو در طول دوران حکومتش ناکامی‌های بسیاری را نیز به ثبت رسانده است و اینک به جز سرنوشت ایهود اولمرت نخست وزیر پیش از خودش، سرنوشت دیگری در مقابل خود نمی‌یابد. از این رو، او به صورت هیستریکی به آمریکا چنگ می‌زند و تصمیماتی اتخاذ می‌کند به این امید که وضعیت سیاسی خود را احیا کند.

سقوط سیاسی و انتخاباتی نتانیاهو وسردرگمی گسترده دولت آمریکا در منطقه و شتاب برخی از اعراب برای عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی نشان می‌دهد که هرچقدر رویارویی ودرگیری شدید باشد؛ باز هم نمی‌تواند مانعی در مقابل اتهامات رقیبان نتانیاهو باشد که همواره او را به شکست در مقابل محور مقاومت در سوریه و عراق و لبنان و وایران متهم می‌کنند. از این رو نتانیاهو با دو مساله روبرو شده است؛ نخست محور مقاومت که همواره برای مقابله با او آماده است و دیگری مخالفان و رقیبان وی در داخل رژیم اشغالگر که منتظر فرصت مناسب برای شلیک تیر خلاص به نتانیاهو و تیم سیاسی اش هستند.

ناظران در دمشق تاکید می‌کنند که تجاوز اخیر علیه دمشق هیچ نفعی برای نتانیاهو در تبلیغات انتخابی نخواهد داشت؛ زیرا در عمل هیچ هدفی را محقق نکرد؛ زیرا موشک‌های اسراییلی با دفاع هوایی قدرتمند سوریه مواجه شد و آن‌ها را از حیطه بهره برداری سیاسی در رژیم صهونیستی خارج کرد.

منبع: العالم

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *