صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دو توصیه آیت‌الله سبحانی به طلاب و فضلا

۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴:۰۶
کد خبر: ۵۷۱۶۴۵
آیت الله سبحانی در درس خارج اصول خود، طلاب و فضلا را به دو نکته مهم توصیه کرد و گفت: اگر بخواهی شخص را نصیحت کنی، آیا او را تحقیر می‌کنی؟ خیر؛ چون با تحقیر کلامت بی اثر می‌شود؛ پس باید او را شخصیت دهی و او را بزرگ نمایی.

به گزارش گروه سیاسی به نقل از حوزه، آیت‌الله جعفر سبحانی امروز در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم به روایتی از امام حسن (ع) اشاره کرد و گفت: در این روایت آمده است: «الإمامُ الحسنُ علیه السلام ـ لمّا دعا بَنیهِ و بَنی أخیهِ ـ: إنّکُم صِغارُ قَومٍ و یُوشِکُ أن تَکونوا کِبارَ قَومٍ آخَرینَ، فَتَعَلَّمُوا العِلمَ، فَمَن لم یَستَطِعْ مِنکُم أن یَحفَظَهُ فَلْیَکتُبْهُ و لیَضَعْهُ فی بَیتِهِ/ امام حسن علیه السلام ـ آن گاه که فرزندان و برادر زادگان خود را احضار کرد ـ فرمود: شما خردسالانِ قومی (نسلی) هستید که به زودی بزرگان قوم (نسلی) دیگر می‌شوید. پس دانش بیاموزید و هر یک از شما که نمی‌تواند علم را در حافظه اش نگه دارد، آن را بنویسد و در خانه اش نگهداری کند».

وی به استناد این روایت، ابراز داشت: اگر بخواهی شخص را نصیحت کنی، آیا او را تحقیر می‌کنی؟ خیر؛ چون با تحقیر کلامت بی اثر می‌شود؛ پس باید او را شخصیت دهی و او را بزرگ نمایی.

این مرجع تقلید بیان کرد: این قانون طبیعت است که اگر بخواهیم کسی را نصیحت کنیم، باید به او شخصیت دهیم تا حرف بعدی ما را گوش دهد.

این استاد برجسته حوزه در پایان تصریح کرد: بنابر این روایت، عالم کسی است که حافظ بر مطالب بوده و اهل قلم باشد و طلاب و فضلا هم باید در دوران تحصیل به خوبی درس خوانده و قلم بزنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *