صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ فراموش شده یمن و بحرانی که جان میلیون‌ها انسان را تهدید می‌کند

۰۸ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۱۷
کد خبر: ۵۷۱۵۳۸
جنگ یمن در پنجمین سال خود قرار دارد و بحران ایجاد شده در این کشور به دلیل اقدامات متجاوزانه ائتلاف عربستان، همچنان در حال تشدید شدن است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ ماه مارس سال ۲۰۱۵ ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان سعودی، مداخله خود در جنگ یمن را آغاز و اقدام به بمباران مواضع غیرنظامی در این کشور کرد.

حملات ائتلاف عربستان از همان ابتدا به صورت هدفمند زیر ساخت‌های غیر نظامی و حیاتی یمن را هدف قرار می‌داد و از سوی دیگر فرودگاه صنعا از سوی ائتلاف عربستان بسته شد.

ائتلاف متجاوز سعودی علاوه بر این اقدام به توقیف کشتی‌های یمنی کرده و با جلوگیری از ورود مواذ غذایی و اقلام بهداشتی به این کشور، محاصره کامل علیه یمن را به اجرا گذاشت.

اکنون حدود ۵ سال از آغاز این مداخله وحشیانه می‌گذرد، عربستان سعودی به اهداف از پیش تعیین شده در یمن دست نیافته و در باتلاقی که خود باعث ایجاد آن شده، گرفتار است، اما از سوی دیگر حضور ۵ ساله ائتلاف به سرکردگی ریاض پیامد‌های بسیار شدیدی برای مردم یمن در پی داشته است.

بیشتر بخوانید:

جنگ یمن پنجمین سال خود را می‌گذراند و آمار ارائه شده از سوی نهاد‌های گوناگون حقوق بشری درباره فجایعی که عربستان سعودی و امارات بر سر مردم یمن آورده‌اند بسیار وحشتناک است.

حدود ۵ سال از ورود ائتلاف متجاوز سعودی به جنگ یمن می‌گذرد و اکنون این جنگ بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان را ایجاد کرده است؛ ۲۲ میلیون نفر در این کشور در آستانه قحطی قرار دارند، صد‌ها هزار کودک که بسیاری از آن‌ها زیر ۵ سال هستند از سوء تغذیه رنج می‌برند؛ بر اثر حملات هوایی ائتلاف عربستان ده‌ها هزار غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند، زیرساخت‌های حیاتی یمن بر اثر بمباران‌های ائتلاف از میان رفته و دسترسی مردم این کشور به آب آشامیدنی بهداشتی مختل شده است؛ کمبود دارو و غذا جان میلیون‌ها نفر از مردم یمن را تهدید می‌کند با این حال ائتلاف عربستان همچنان به بمباران و محاصره این کشور ادامه می‌دهد.

برخی آمار حاکی از آن است که ۱۳۰ هزار نفر در جنگ یمن جان خود را از دست داده‌اند و آنگونه که سازمان ملل گزارش داده، مردم یمن با بزرگترین بحران انسانی جهان دست و پنجه نرم می‌کنند. زیرساخت‌های حیاتی این کشور مانند تاسیسات آب آشامیدنی و بیمارستان‌ها و نیروگاه‌های برق در پی حملات ائتلاف عربستان نابود شده و عدم دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی و غذای سالم موجب شیوع بیماری‌هایی مانند وبا در یمن شده است.

بحران یمن همچنان در حال تشدید شدن است و نهاد‌های پزشکی و بهداشتی درباره تبعات این بحران  هشدار می‌دهند، اما با این وجود تامین کنندگان سلاح عربستان و امارات در این جنگ هیچگونه تمایلی به توقف صادرات سلاح به این کشور‌ها ندارند.

اگرچه این مدعیان حقوق بشر نه تنها در یمن بلکه در کشور‌های دیگری مانند سوریه نیز همواره دیگر طرف‌ها و گروه‌ها را متهم کرده و مدعی تلاش برای پایان دادن به جنگ و بحران هستند، اما عملا اقدامی در راستای این ادعای خود انجام نداده و تحت هر شرایطی به حمایت از ریاض و ابوظبی ادامه می‌دهند.

آمریکا، انگلیس و فرانسه که از تامین کنندگان سلاح عربستان به شمار می‌روند در طول جنگ یمن همواره طرف‌های دیگر را متهم به نقض قوانین بین‌المللی کرده‌اند، اما مدارک و شواهد فراوانی در طول ۵ سال اخیر به دست آمده که نشان می‌دهد تسلیحات این کشور‌ها در یمن در حملاتی استفاده شده‌اند که مصداق جنایت جنگی به شمار می‌رود.

علاوه بر این، جنگ یمن از سوی رسانه‌های غرب نیز به فراموشی سپرده شده و به جز در مواردی که حملات ائتلاف عربستان خسارات و تلفات گسترده‌ای داشته باشد به این جنگ نپرداخته و درباره عمق فاجعه‌ای که در این کشور ایجاد شده سخنی به میان نمی‌آورند.

آنچه از سال‌های اخیر جنگ در یمن و تاریخچه طولانی کشور‌هایی مانند آمریکا و انگلیس در مداخلات خونبار در امور دیگر کشورها بر می‌آید این است که ادعا‌های مطرح شده از سوی این کشور‌ها با آنچه در عمل انجام می‌شود در تناقض است و این کشور‌ها منافع اقتصادی خود را در هر صورتی به جان میلیون‌ها انسان بیگناه ترجیح می‌دهند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *