صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مطالبه محیط زیستی مردم ما با کشور‌های توسعه یافته برابری می‌کند

۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴:۵۵
کد خبر: ۵۷۱۳۹۱
نشست هم اندیشی مدیرکل محیط زیست استان تهران با تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی استان، بعدظهر امروز با حضور نمایندگان شبکه تشکل‌های محیط زیستی در محل اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه ، سعید محمودی در این نشست با اشاره به اینکه شکل گیری تشکل‌های مردم نهاد در کشور ما نسبت به سایر کشور‌ها متفاوت است، افزود: نهاد‌های مدنی در دنیای توسعه یافته، بعد از جنگ جهانی و زمانی که توسعه خیلی لجام گسیخته شد رونق یافت.

وی با بیان اینکه در آن زمان در این کشور‌ها دولت‌ها خیلی تمایل نداشتند مسائل اقتصادی را کنار گذاشته و آینده محیط زیستی را در اقدامات خود لحاظ کنند، ادامه داد: در این دوران وضعیت اقتصادی برای دولت‌ها مهم بود و این روند باعث شده بود دنیا از منظر محیط زیست و برداشت از منابع دچار آشوب شود.

محمودی ادامه داد: در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی شاخص‌های اقتصادی بورس لندن و نیویورک به اوج خود رسیده بود، اما از طرفی دیگر در همان سال‌ها هزاران نفر بر اثر آلودگی هوا و مشکلات محیط زیستی جان خود را از دست دادند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در این زمان کانون‌هایی از متخصصان امر که به مسائل آلودگی و بهداشت آشنا بودند تشکیل شد، بیان داشت: این کانون‌ها با استفاده از حرکت‌های مردمی توانستند جلوی دولت‌ها را گرفته و تغییر رویه را به آن‌ها که از منابع طبیعی سود می‌بردند، تحمیل کنند و نتیجه آن کنفرانس‌هایی بود که برای حفاظت از کره زمین تشکیل شد.

محمودی با بیان اینکه در این زمان نگرش دولت‌ها در بهره برداری از منابع تغییر کرد و این روند باعث شد که دیگر آنان صرفا به دنبال استفاده از منابع نباشند، گفت: در این دوران مشکلات در کشور‌های توسعه یافته حل شده و کشمکش آنچنانی بین دولت و مردم نیست و کسانی هم که تصمیم ساز و اثرگذار هستند انسان‌های آموزش دیده‌ای هستند.

وی ادامه داد: اگر کشوری در حوزه محیط زیست موفق است، مردم و جوامع محلی در آن حرکت رو به جلویی کرده اند و دولت‌ها نظرات مردمی را پذیرفته و به آن احترام می‌گذارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه سخنان خود افزود: بزرگترین و افتخار آمیزترین حرکت و جنبش مردمی و غیردولتی در کشور ما در زمان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس برای حفاظت از کیان کشور و جلوگیری از تجاوز دشمنان روی داد.

محمودی با بیان اینکه خوشبختانه این جنبش مردمی در حوزه مسائل محیط زیستی در کشور نیز وجود دارد و سازمان محیط زیست، سازمانی در کشور است که برای نسل‌های آتی هم وظیفه دارد، اظهار داشت: موضوع دیگری که وجود دارد تناسبی است که بین سطح توقع و انتظار محیط زیستی مردم و امکانات و تجهیزاتی که در اختیار محیط زیست است، باید موجود باشد و توجه به این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه رشد انتظارات و مطالبه محیط زیستی مردم در کشور ما در دهه اخیر بسیار بوده، افزود: مطالبه امروز مردم کشور ما با کشور‌های توسعه یافته برابری می‌کند و این در حالی است که امکاناتی که در اختیار ماست با کشور‌های پیشرفته متفاوت است.

وی با ابراز خرسندی از رشد مطالبه محیط زیستی مردم تاکید کرد: با امکاناتی که پاسخ مطالبات محیط زیستی به حق مردم که کانون‌های شناخت آن، تشکل‌های مردم نهاد هستند، فاصله داریم و باید کمک کنیم تا شرایط پشتیبانی متناسب با مطالبات، توسعه یافته و از تکنولوژی‌های روز دنیا در این حوزه بهره ببریم.

محمودی با با بیان اینکه در کشور ما نگهداری و مدیریت پارک‌های ملی نزدیک به شهر‌ها سخت است، چرا که چشم طمع فرصت طلبان به زمین خواری در این مناطق دوخته شده، بیان داشت: باید مردم محلی را نسبت به محیط زیست آگاه کرد و از ظرفیت آن‌ها استفاده بیشتری کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: راه طولانی داریم تا همه بنگاه‌های اقتصادی موضوعات محیط زیستی و سلامت شهروندان را در اولویت کار خود قرار دهند و باید در این زمینه به جنبه‌های آموزشی، فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد اتکاء بیشتری داشت.

محمودی در این جلسه در بخشی از سخنان خود با اشاره به حضور رئیس سازمان محیط زیست در محدوده معادن شهرستان قدس در اوایل هفته جاری، گفت: وضعیت معادن شهرستان قدس به لحاظ میزان برداشت و تولید گرد و غبار و تاثیر آن بر آلودگی هوا فاجعه بار است و رییس سازمان حفاظت محیط زیست پس از دیدن این وضعیت دستور تسریع در رسیدگی به موضوع معادن قدس را به محیط زیست استان تهران ابلاغ کرده است.

انعقاد تفاهم نامه با جهاد دانشجویی و جهاد دانشگاهی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با طلاب حوزه‌های علمیه، استفاده از ظرفیت کانون مساجد و مطالبه در خصوص موضوعاتی همچون نشست زمین، سفید بالک ها، پسماند، آلودگی هوا، آلودگی آب و خاک، زمین خواری و تعریف یک برنامه راهبردی با رویکرد نقش سمن‌ها در کاهش و حل معضلات محیط زیست تهران از جمله موضوعات مورد بحث در این نشست بود.

همچنین توجه به ضرورت فرهنگسازی در حوزه محیط زیست و استفاده از ظرفیت هنرمندان در این حوزه، حضور تشکل‌های مردم نهاد در کمیته‌های تخصصی استان و تشکیل اتاق فکر برای برنامه ریزی‌های استان جهت بهبود برنامه‌ها با حضور نمایندگان تشکل‌های مردمی و برگزاری نشست‌های تخصصی و موضوعی از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست بود.

استفاده از ظرفیت تشکل‌های محیط زیستی در مطالعات و تحقیقات محیط زیست، همکاری با ظرفیت‌های بین المللی همچون UN و جلوگیری از هرگونه تخریب و زمین خواری در مناطق اطراف تهران و باغات بویژه در شمیرانات و لواسان از جمله موضوعاتی بود که مورد تاکید نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی استان در این نشست بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *