پزشک خانواده نیازمند یادگیری ویژگیهای شخصیتی و مهارتی
وی در ادامه تصریح کرد: ما برای اجرای بهتر پزشکی خانواده در کشور نیاز به افرادی داریم که بیشتر از معمول بدانند، شاید یکی از دلایل ناکامی پزشک خانواده نبود آموزشهای لازم در این زمینه بوده است. هرچند پزشک خانواده باید ویژگیهای شخصیتی و مهارتی را بیاموزد که از پزشک صرف درمانی متفاوت است. مهمترین نقش امنیت سلامت کشور را پزشکان خانواده بر عهده دارند و در برنامه آموزشی پزشک خانواده این نقش گنجانده شده است.
به گفته معاون وزیر بهداشت، بین ۹۰ تا ۹۵ درصد نیاز پایهای سلامت جامعه را باید پزشک خانواده ایفای نقش کند و به عنوان جامعهنگر، خانوادهنگر و ترویج کننده سلامت فعالیت کند و جامعه خود را توانمندساز کند. ضمن اینکه پزشک خانواده باید توانمندی داشته باشد که با زبان خود جامعه با آنها صحبت کند و در عین حال با دید پژوهشگری بتواند مسائل پزشکی منطقه را بررسی کند.
رییسی همچنین توانایی مدیریت محیط و مراکز تحت پوشش، نقش هدایت کنندگی در پزشکی، ارجاع به فرد و جای مناسب، قدرت حل مسئله، قدرت تحلیل و مهارتهای ارتباطی را از مهمترین ویژگیهای پزشک خانواده دانست و اظهار کرد: یک پزشک خانواده باید تفکر نقادانه و استدلال بالینی داشته باشد و بتواند با دستیابی به اطلاعات جدید و مهارت کارگروهی و همچنین مسئولیت پذیری و انگیزه کار خود را انجام دهد.
معاون وزیر بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: یکی از الزاماتی که برای دوره پودمانی پزشک خانواده و این برنامه آموزشی باید در نظر بگیریم تفاوت سرانه برای افرادی که دوره پودمانی را میگذرانند با سایر افراد است. معاونت بهداشتی این موضوع را مدنظر قرار میدهد که افرادی که دورههای پودمانی پزشک خانواده را بگذرانند در سرانه با سایر افراد متفاوت باشند. هم اکنون نیز متخصصان پزشک خانواده ۴۰ درصد افزایش سرانه نسبت به دیگران دارند.