صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نازپروردگی و مسئولیت پذیرنبودن از عوارض تک فرزندی/ شادی کم در خانواده‌های کم جمعیت

۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸:۴۸
کد خبر: ۵۷۰۹۹
خبرگزاری میزان : یک کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی گفت: نازپرودگی و مسئولیت‌ پذیر نبودن جوانان برخی از عوارض تک فرزندی است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از سینا؛ زهرا امین در گفت‌وگویی خبری، درباره عوارض تک ‌فرزندی اظهار داشت: اولین و مهم‌ترین عارضه تک فرزندی نازپروردگی فرزند در خانواده است، زمانی که فرزند ما تنها است و خواهر و برادری ندارد خانواده سرمایه‌گذاری روانی زیادی بر روی فرزند می‌کند.

عوارض نازپروردگی فرزند
وی افزود: این نازپروردگی سبب می‌شود که کودکان مسئولیتی در خانواده بر عهده نداشته باشند و همه مسئولیت‌ها بر عهده پدر و مادر باشد.

این کارشناس‌ ارشد روانشناسی تربیتی در ادامه گفت: خانواده تا یک سن خاصی از فرزند توقع خاصی ندارد اما در سنین نوجوانی و جوانی هم که انتظارات شکل می‌گیرد فرزندانشان دیگر مسئولیت‌پذیر نخواهند بود.

از هم پاشیدگی بنیان خانواده
امین با اشاره به پیامدی دیگر از تک‌فرزندی که گریبان‌گیر خانواده می‌شود، گفت: وقتی تمام سرمایه‌گذاری روانی خانواده معطوف به یک کودک است چنانچه اتفاقی برای آن فرزند رخ دهد، در بسیاری از موارد سبب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می‌شود.

وی افزود: در فرهنگ ما ایرانیان قوام بسیاری از ازدواج‌ها بر اساس کودک شکل می‌گیرد و زمانی که کودک آسیبی ببیند منجر به طلاق عاطفی یا از هم پاشیدگی بنیان خانواده می‌شود گویا دیگر پیوند‌دهنده‌ای بین زن و مرد وجود ندارد.

سردی خانواده‌های کوچک در برابر گرمی خانواده‌های بزرگ
این کارشناس‌ ارشد روانشناسی تربیتی با اشاره به کمرنگ شدن صمیمیت‌های بین اعضای خانواده کم‌جمعیت تصریح کرد: معمولا اعضای یک خانواده پرجمعیت ساعات بیشتری را با هم می‌گذرانند و روابطی گرم و صمیمی بین آن‌ها حاکم است و به قولی حمایت‌های اجتماعی بیشتری از یکدیگر خواهند داشت.

امین افزود: وقتی تک فرزندی اتفاق می‌افتد و خانواده تک هسته‌ای و کم‌جمعیت می‌شود ارتباط بین اعضای خانواده کم می‌شود و در نتیجه صمیمیت بین آن‌ها کمرنگ شده و چه بسا به بیرنگی برسد.

وی افزود: از منظرروانشناسی یکی از منابع سلامت روان حمایت‌های اجتماعی است وقتی که حمایت‌های اجتماعی کم می‌شود به سلامت روحی و روانی افراد لطمه وارد خواهد شد.

این کارشناس‌ ارشد روانشناسی تربیتی با اشاره به پیامدی دیگر از تک فرزندی که اثرات آن در جامعه مشاهده خواهد شد، خاطر نشان کرد: در آینده جامعه با یک نسل مسئولیت ناپذیر روبرو می‌شود نسلی که ارتباط برقرار کردن را یاد نگرفته است و نمی‌تواند مسئولیت‌های خطیر را در جامعه برای خدمت به هموطنان خود بر عهده بگیرد.

امین افزود: در خانواده‌های امروزی زن و شوهر شاغل هستند و ساعات کمتری را در منزل حضور دارند در نتیجه فرزندی که خواهر و برادر ندارد در بهترین حالت ساعات تنهایی خود را با موبایل، بازی‌های رایانه‌ای و شبکه‌های مجازی پر خواهد کرد و شبکه‌های‌مجازی به آهستگی جایگزین خواهر و برادری که ندارند می‌شود حتی جایگاه پدر و مادر را برای کودک پر خواهد کرد.

وی افزود: انس کودک با ارتباطات مجازی به حدی می‌رسد که حتی با حضور پدر و مادر در منزل ترجیح می‌دهد با شبکه‌های مجازی اوقات خود را سپری کند.

این کارشناس‌ ارشد روانشناسی تربیتی گفت: در نتیجه روابط درون خانواده سست می‌شود، یکی از روش‌های درمانی که برای کودکان ارایه می‌دهیم درمان‌های خانواده محور و مبتنی بر ارتباط است حال اگر هیچ ارتباطی در خانواده وجود نداشته باشد این درمان‌ها دیگر فایده‌ای نخواهند داشت.

کم بودن شادی در خانواده کم جمعیت
امین افزود: در خانواده کم جمعیت معمولا فضای شاد خانواده کم می‌شود و گاهی به شکل منفی می‌گراید و اعضای خانواده نسبت به یکدیگر خنثی می‌شوند.

وی گفت: باید توجه داشته باشیم که انسان بالفطره در جستجوی شادی است وقتی وی خواهر و برادر و پدر و مادری در خانواده پیدا نمی‌کند که از بودن با آن‌ها شاد شود و احساس آرامش کند بیرون از خانه به دنبال روابط خارج از خانواده خواهد بود.

این کارشناس‌ ارشد روانشناسی تربیتی به یکی از عوارض تک‌فرزندی برای جامعه اشاره داشت و تصریح کرد: جامعه امروز ما به سمت سالمندی در حال حرکت است و این روند هزینه‌های اقتصادی و روانی سنگینی را به جامعه تحمیل می‌کند.

پرستار جایگزین فرزند نمی‌شود
امین ادامه داد: باید بدانیم هر کسی در دوران سالمندی به یکسری حمایت‌های عاطفی نیازمند است که خدمتکار و پرستار هرگز نمی‌توانند این نیازها را برطرف کنند واین فرزندان هستند که بهترین حمایت کننده برای دوران سالمندی پدر و مادر خواهند بود.

/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود
.


منبع : سینا


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *