صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تخریب 109 بنای غیرقانونی در هرات

۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۰:۰۱
کد خبر: ۵۷۰۴۳۰
رئیس اطلاعات و فرهنگ هرات گفت: مطابق قانون وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان کار ساخت و ساز در مناطق بناهای تاریخی و قدیمی هرات ممنوع بوده و به زودی بناهای اخته شده از سوی متخلفین تخریب خواهد شد.

به گزارش ، در حال حاضر در ولایت هرات بیش از 800 بنای تاریخی وجود دارد که تاکنون به گفته رئیس اطلاعات و فرهنگ هرات 500 بنای تاریخی به ثبت رسیده و شناسایی شده است و طبق قوانین وزارت اطلاعات فرهنگ افغانستان در مناطق تاریخی هیچکس حق ساخت و ساز را ندارد و مطابق با قانون نیز با متخلفین برخورد خواهد شد اما از چند سال پیش تاکنون، در مناطق مهم تاریخی در شهر هرات افراد زیادی بناهای تاریخی را تخریب و بناهای تازه ای را ایجاد کرده‌اند که علاوه بر ضربه زدن به بناهای تاریخی نیز با ساخت آپارتمان‌های بلند زیبایی شهر و بناهای تاریخی را از بین برده است.

آریا رئوفیان رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: پس از بررسی‌های کمیته بررسی این اداره از بناهای تاریخی در مرکز شهر هرات متاسفانه افراد زیادی پس از تخریب برخی از بناهای تاریخی در هرات اقدام به ساخت و سازهای مدرن کرده‌اند که این کار آنها خلاف قوانین این اداره است.

وی افزود: در حال حاضر 109 مورد تخلف از ساخت و سازهای بناهای مدرن در مناطق تاریخی هرات شناسایی شده است و این تخلفات نیز از سوی این کمیته به مراجع عدلی و قضایی برای بررسی بیشتر سپرده شده است.

وی همچنین گفت: اداره اطلاعات و فرهنگ هرات برای جلوگیری از تخریب و ساخت و سازهای بیشتر دیگر نیز تلاش دارد تا نزدیک به یک هزار مناطق تاریخی را که در هرات وجود دارد شناسایی و ثبت کند و در حال حاضر در هرات تنها 500 بنای تاریخی شناسایی و به ثبت رسیده است.

رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات خاطرنشان کرد: در کنار بررسی بناهای تاریخی در هرات و وضعیت آنها، این اداره توانسته تا با کمک‌های موسسات خارجی و داخلی از آغاز سال تاکنون اقدام به ترمیم برخی بناهای تاریخی از جمله، خواجه عبدالله انصاری، مولای جام، مصلای هرات و مسجد جامع هرات نیز کرده است و تلاش می‌شود تا بناهای مهم تاریخی را پس از ترمیم و محافظت برای ثبت در میراث‌های فرهنگی جهان آماده کنند.

وی با ابراز نگرانی از بی‌توجهی وزارت اطلاعات و فرهنگ و حکومت افغانستان به بناهای تاریخی در افغانستان بخصوص در هرات گفت: در حال حاضر این اداره هیچ بودجه‌ای برای بازسازی و رسیدگی به بناهای تاریخی ندارد و از سوی وزارت بودجه آن صفر است.

وی تاکید کرد: بناهای تاریخی در هرات به دلیل بی‌توجهی و نبود بودجه و فرسوده شدن آنها در حال فروپاشی است و اگر رسیدگی کامل و فوری نشود به زودی نیمی از این بناهای مهم تاریخی دیگر وجود نخواهند داشت.

از سوی دیگر نیز عبدالقیوم رحیمی والی هرات در این مورد گفت: اداره محلی هرات به‌صورت جدی در مناطق مختلف هرات که ساخت و سازهای غیرقانونی از سوی برخی افراد صورت گرفته باشد و مهم‌تر از همه این ساخت و سازها نیز در مناطق تاریخی و بناهای تاریخی صورت گرفته باشد پس از بررسی دقیق نیز این ساخت و سازها از سوی حکومت تخریب خواهد شد و اجازه سوء استفاده از این مناطق و مالکیت‌های دولتی را به هیچ گروهی نخواهد داد.

 به دلیل عدم مدیریت و نبود بودجه و توجه به بناهای تاریخی در هرات از یک سو این بناها در حال فروپاشی هستند و از سوی دیگر نیز به دلیل تخریب بناهای تاریخی در مرکز شهر هرات از سوی افراد و ساخت و سازهای مدرن به جای آنها وضعیت این بناها در خطر جدی قرار دارند.

به تازگی مسوولان اداره اطلاعات و فرهنگ هرات بررسی‌های خود را برای حفظ این بناها آغاز کرده اند و تاکید دارند که بناهایی که غیر قانونی در مناطق بناهای تاریخی ایجاد شده است از سوی کمیسیون دولتی تخریب و مالکان آنها به مراجع عدلی و قضایی سپرده خواهند شد.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *