صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشتار دام امسال ۳۰ درصد کاهش یافت

۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۱:۱۴
کد خبر: ۵۷۰۱۲۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رفیعی پور گفت: به دلیل اینکه وضعیت چراگاه ها و مراتع خوب بوده، دامداران دام های خود را نگه داشته اند و به ویژه دام مادر و بره ماده را نفروخته اند که کاهش ۳۰ درصدی نیز به همین دلیل بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی در نشست خبری با اشاره به اینکه ۱۴ میلیون بازدید بهداشتی در مراکز تولید، عرضه و فراوری فرآورده های خام دامی انجام شده است، بیان کرد: ۵ میلیون و ۳۸۷ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و برای آنها تعیین تکلیف شده که از این میزان بیش از دو میلیون ۶۰۰ هزار کیلوگرم معدوم شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال ۴۷۸ میلیون قطعه طیور در کشور کشتار شده است، تصریح کرد: از این رقم حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه (۸ میلیون کیلوگرم) طیور از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی یادآور شد: امسال ۴ میلیون و ۳۹۲ هزار رأس دام در کشور ذبح شده که از این میزان ۹ میلیون و ۳۷۱ هزار کیلوگرم گوشت به اجزای خوراکی آن غیرقابل مصرف بوده از چرخه مصرف خارج شده است.

رفیعی پور با اشاره به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی کشتار دام در سال ۹۸ گفت: به دلیل اینکه وضعیت چراگاه ها و مراتع خوب بوده، دامداران دام های خود را نگه داشته اند و به ویژه دام مادر و بره ماده را نفروخته اند که کاهش ۳۰ درصدی نیز به همین دلیل بوده است.

وی افزود: به دلیل حفظ دام های مادر و بره های ماده چرخه جدیدی در حوزه مولد و تولید دام ایجاد می شود که این باعث خوشحالی است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت‌های دانش بنیان درخواست کمک کرده ایم تا بتوانیم وابستگی‌های خود را در حوزه اصلاح نژاد و افزودنی‌های خوراک دام، طیور و مکمل‌ها و واکسن دام و طیور و آبزیان کاهش دهیم.

رفیعی در ادامه مطرح کرد: در زمینه واکسن‌های آبزیان بیش از ۹۰ درصد، در زمینه واکسن طیور بیش از ۷۰ درصد، واکسن‌های نسل جدید ۱۰۰ درصد و مکمل‌ها و ریز مغذی‌ها ۱۰۰ درصد وابستگی وجود دارد که باید رفع شود.

وی در زمینه اقدامات سازمان دامپزشگی در ۲ سال اخیر گفت: تدوین برنامه ملی کنترل بیماری آنفلوانزا و عبور از بحران برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده و کنترل بیماری تب برفکی به روش آماده باش با کمک صاحبان دامداری‌ها صورت گرفت.

رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه امسال یک مورد گزارش بیماری تب برفکی در دامداری‌های صنعتی شیری نداشتیم اظهار کرد: با عبور از کمبود کیفی و کمی واکسن‌های دامی، در حال حاضر کمبودی وجود ندارد و ذخایر استراتژیک کافی است.

رفیعی پور با بیان اجرای برنامه کنترل بیماری مشمشه با روش‌های نوین جهانی تاکید کرد: با اجرای این برنامه ممنوعیت خروج اسب از کشور برداشته شد و در حال مذاکره با اروپائیان هستیم که اسب ایرانی را به کشور‌ها صادر کنیم.

وی در زمینه موارد مطرح شده در خصوص استفاده از شیر الاغ در کشور مطرح کرد: در رابطه با فرآورده‌های مرتبط با دامپزشکی این سازمان دو معیار دارد که اگر این دو معیار رعایت شده باشد، توزیع، عرضه و مصرف محصول بلامانع است.

رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: این سازمان دستورالعمل مدیریت بهداشتی پرورش الاغ شیری در کشور را تدوین و به تمام استان‌ها ابلاغ کرده است.

رفیعی پور در خصوص انباشت دام در کشور و احتمال شیوع بیماری‌های دامی اظهار کرد: صادرات دام متولیان دیگری دارد، اما تراکم ارتباط مستقیمی با گسترش بیماری‌ها دارد به طوریکه هرچه کهتراکم دام بالاتر باشد احتمال افزایش بیماری نیز وجود دارد.

وی افزود: تنها در استان تهران ۱۴۰ هزار رأس گوساله پرواری آماده کشتار وجود دارد و ما به استان‌ها دستورالعمل‌های لازم در زمینه نظارت و مدیریت بیماری‌ها صادر کرده ایم، اما آزاد کردن صادرات در حیطه اختیارات ما نیست و از دیدگاه تخصصی صادرات عامل مهمی در کنترل بیماری است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *