ناامنی سبب عدم دستیابی زنان افغانستان به حقوق خود شده است
به گزارش ، در آستانه 25 نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان در هرات اداره امور زنان با همکاری دادستانی، فعالان حقوق زن و اداره حج و اوقاف هرات نشستی را تحت عنوان آگاهیدهی به زنان در مورد حقوق آنها و منع خشونت علیه آنها راه اندازی کرده است.
در این نشست راههای اساسی کاهش خشونتها علیه زنان بررسی و حقوق کامل آنها در جامعه افغانستان نیز برای زنان آگاهیدهی میشود.
«انیسه سروری» رئیس اداره امور زنان هرات گفت: اداره امور زنان مطابق با برنامههای وزارت امور زنان برنامههای گسترده آگاهیدهی و رسیدگی به قضایای خشونت علیه زنان را انجام داده است و این فعالیتها نیز بهصورت گسترده با هدف رفع خشونتها و موارد مختلف آن نیز در ماههای مختلف صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: به تازگی طبق آمار اداره کل دادستانی افغانستان بیش از 2 هزار و 572 پرونده از خشونتها علیه زنان در مرکز افغانستان و ولایات مختلف نیز به ثبت رسیده است و به این پروندهها رسیدگی شده است که بیشترین موارد ضرب و شتم، آزار و اذیت، دشنام و تحقیر بوده و نشان میدهد که مبارزه با خشونت علیه زنان در افغانستان نتیجه داده و قضایا از شدت خود کاهش یافته است.
وی افزود: اما اداره امور زنان فعالیتهای خود را برای آگاهیدهی و کاهش خشونت در برخی از شهرستانهای هرات به دلیل ناامنیها نتوانسته تا گسترش دهد و این امر سبب شده تا میزان خشونتها علیه زنان نسبت به مرکز شهر در این مناطق گستردهتر و هر روز افزایش یابد.
وی تاکید کرد: این ناامنیها حتی سبب شده تا دادستانها در شهرستانها حضور نداشته باشند و حق دسترسی زنان به حقوق و یا رسیدگی به شکایات آنها نیز صورت نگیرد.
وی همچنین گفت: تلاش داریم تا با برای ثبت شکایات زنان آسیب دیده در شهرستانها راههای مختلفی را بررسی کنیم و این کار با کمک مسوولان محلی و نیروهای امنیتی اجرائی خواهد شد و در صورت عدم ثبت دوباره شکایات زنان در مناطق ناامن از آنها خواسته میشود تا به مرکز شهر آمده و به چالشها و خشونتهایی که علیه آنها صورت گرفته رسیدگی خواهد شد.
از سوی دیگر نیز ماری میهنیار دادستان مبارزه با خشونت علیه زنان، دادستانی هرات گفت: مبارزه با خشونتها و عوامل خشونت علیه زنان و از سوی دیگر نیز آگاهیدهی حقوق زنان به خانوادهها توانسته تا حدودی قضایای خشونتها علیه زنان را کاهش دهد و نیاز است تا این کارها جنبه عملی بیشتری به خود بگیرد.
وی بیان داشت: از آغاز سال تاکنون 278 پرونده خشونت علیه زنان در دادستانی هرات به ثبت رسیده که تمامی این پروندهها به سرعت بررسی و عاملان خشونتها نیز به جزای خود رسیدهاند و از میان این موارد تنها 11 مورد خودکشی، 2 مورد خودسوزی و یک مورد ضرب و شتم منجربه قتل بوده که در مقایسه با سال گذشته کاهش و یا افزایشی در موارد خشونت علیه زنان به میان نیامده است.
محمد رفیع نادری حقوقدان و عضو کمیسیون منع خشونت علیه زنان در هرات با اشاره به ایجاد کمیته منع خشونت علیه زنان در سال 1388 در افغانستان گفت: پس از ایجاد این کمیسیون فعالیتهای گستردهای صورت گرفته است و از آن زمان تاکنون میزان خشونتها و عوامل مختلف بهخصوص شدت خشونتها کاهش یافته است.
وی بیان داشت: اما برای مهم خواندن این کار و مبارزه جدی با خشونتها رئیس جمهور فرمانی را برای فعالیتهای بیشتر و بررسیهای برای شناسایی عوامل و کاهش آن نیز به تازگی صادر کرده است.
مولوی سید احمد حسینی مسوول بخش مطبوعاتی اداره حج و اوقاف هرات در این مورد گفت: خشونت در کل پدیده شومی است که از صدر اسلام تاکنون در قرآن و اسلام با این پدیده مبارزه جدی شده و از تمامی مسلمانان خواسته شده تا با یکدیگر با خشونت رفتار نکنند.
وی بیان داشت که برای کاهش خشونتها علیه زنان در تمامی مناطق شهر و شهرستانها در طول سال تنها 20 نماز جمعه خطبههای آن برای آگاهی دهی به خانوادهها از حقوق آنها و دوری از خشونت است که از سوی خطیبان صورت میگیرد.