صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اصلاح قیمت بنزین فرصت طلایی برای صادرات سوخت/ آیا فروش بنزین در بورس افزایش پیدا می‌کند؟

۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۹۸۹۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
اصلاح قیمت بنزین و مدیریت مصرف می تواند دست دولت را برای افزایش صادرات سوخت باز کند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بنا به آمار‌های موجود، همزمان با افزایش قیمت بنزین و سهیمه بندی سوخت، میزان مصرف بنزین در کشور ۲۰ درصد کاهش یافت، کاهش مصرف بنزین در کشور علاوه بر تاثیرات مثبت بر محیط زیست دست دولت را برای افزایش صادرات بنزین باز می‌کند و می‌تواند بخشی از کسری بودجه دولت را تامین کند.

۱۰۰۰ لیتر بنزین در فوب خلیج فارس به طور میانگین بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ دلار معامله می‌شود، بنا بر آمار‌های موجود در صورت مدیریت مصرف سوخت در کشور روزانه می‌توان بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون لیتر بنزین صادر کرد که با احتساب قیمت فوب خلیج فارس به طور میانگین بین ۵ تا ۱۰ میلیون دلار روزانه به درآمد دولت اضافه کند، افزایش درآمد دولت از صادرات بنزین می‌تواند در انجام طرح‌های اقتصادی و عمرانی کمک شایان توجهی کند.
واقعی سازی قیمت بنزین می‌تواند حاشیه سود قاچاق را کاهش دهد به طور مثال سود قاچاق هر لیتر بنزین یک هزار تومانی با احتساب دلار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی، به ترکیه ۱۳ هزار و ۱۴۵ تومان، به عراق ۶ هزار و ۲۴۵ تومان، به پاکستان ۷ هزار و ۵۰ تومان و به افغانستان ۷ هزار و ۶۲۵ تومان بود.

مقصد بیشترین صادرات بنزین ایران به کشور‌های اطراف مانند افغانستان، پاکستان و کردستان عراق است.

بنزین تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس از کیفیت مناسبی برخوردار است

سید حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با با اشاره سهم دولت از صادرات بنزین اظهار کرد: در صورت فروش ۶۵ میلیون لیتر بنزین به صورت سهمیه‌ای و ۲۰ میلیون لیتر به صورت آزاد ضمن مدیریت مصرف می‌توانیم ۳۰ میلیون لیتر بنزین صادرات کنیم. دولت نیز درآمدی در حدود ۵ میلیارد دلار کسب خواهد کرد.

وی ادامه داد: بنزین تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس از کیفیت مناسبی برخوردار است و خرید محموله‌های بنزین در بورس انرژی نشان از بازار داغ این محصول تولیدی در کشور دارد.

حسینی با اشاره به دلایل افزایش قیمت بنزین در کشور بیان کرد: مدیریت مصرف انرژی، کاهش ترافیک، بهبود وضعیت محیط زیست و کاهش قاچاق سوخت در کشور از آثار مثبت افزایش قیمت سوخت است.

فروش ۷۲ میلیون دلار بنزین در بورس انرژی

در همین خصوص سیدعلی حسینی مدیرعامل بورس انرژی شهریور امسال از فروش ۷۲ میلیون دلار بنزین در بورس انرژی خبر داد و گفت: در شهریور ماه امسال ۱۱۰ هزار تن بنزین از طریق رینگ صادراتی بورس انرژی به ارزش ۷۲ میلیون دلار معامله شد و مقصد صادرات این فرآورده‌های نفتی. با توجه به تمهیدات اندیشیده شده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به دنبال توسعه صادرات فرآورده‌های صادراتی است و اعلام آمادگی کرده که فرآورده‌های با کیفیت بالا و با قیمت رقابتی را در سطح خرده فروشی و عمده فروشی از طریق بورس انرژی ساماندهی کند.

وی ادامه داد: ما هم از طرف شرکت ملی پالایش و پخش این آمادگی را داریم که از مبادی مختلف و انبار‌های مختلف که در سطح کشور است این فرآورده‌های نفتی را تحویل گرفته و به تجار خارجی و صادر کنندگان ارائه کنیم. با وجود ۱۰ پالایشگاه بزرگ در کشور و انبار‌های متعدد نفت و همچنین پشتیبانی خوبی که برای فروش این فرآورده‌ها از طریق بورس انرژی انجام می‌شود امیدواریم صادرات این فرآورده‌های نفتی از طریق بورس انرژی ایران رونق بگیرد.

حسینی افزود: ایران تنها کشور در منطقه است که مازاد قابل صادرات در فرآورده‌های نفتی به ویژه بنزین با کیفیت بسیار بالا را دارد و این امر ظرفیت بسیار خوبی را برای شرکت ملی پالایش و پخش و همچنین برای بورس انرژی فراهم کرده است و با همکاری این دو مجموعه شاهد گسترش این مازاد خواهیم بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *