صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مافیای واردات را دریابید/ نماینده مجلس: واردات بی‌رویه خیانت به کشور است

۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳:۲۱
کد خبر: ۵۶۹۸۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: انحصار و وجود مافیا در حوزه واردات سبب شده تا بخش تولید، کشاورزی و صنایع کوچک کشور به تعطیلی کشیده شود، این در حالی است که با وجود وضع قوانین گوناگون از سوی مجلس باز شاهد واردات بی رویه و انحصارگرایی در این زمینه هستیم و انحصار و رانت در بدنه دولت هر روز بیشتر از دیروز می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، طرح «ممنوعیت واردات غیرضروری محصولات کشاورزی» در 28 آبان‌ماه سال 92 به صورت یک‌فوریت اعلام وصول شد و بر این اساس دولت موظف شد از واردات محصولات کشاورزی در فصل برداشت تولیدات داخلی که جوابگوی مصرف داخلی است جلوگیری كند و این ممنوعیت از یک ماه قبل و یک ماه بعد از برداشت را شامل می‌شود اما با چنین شرایطی باز هم شاهد واردات بی رویه هستیم كه زیرساخت های تولید داخل را با مخاطرات بسیار جدی روبرو كرده است که نمونه ای از واردات در محصولاتی مانند سیب زمینی، گندم و برنج قابل مشاهده است.

جلوگیری از واردات بی رویه محصولات كشاورزی و كوتاه کردن دست دلالان و واسطه گرها،‌ بسیاری از مشكلات کشاورزان را حل خواهد كرد.

واردات بی‌رویه به نوعی خروج از ریل،‌ جاده خاكی و بی‌قانونی است و ادامه چنین روندی از تحقق برنامه های توسعه پنجم و چشم انداز ترسیم شده ای 20 ساله جلوگیری می کند و اقتصاد كشور نیز دچار تزلزل می شود.

به عنوان مثال در فصل برداشت شاهد واردات همان محصول كشاورزی به كشور هستیم كه مشكلات را دوچندان كرده است. در حال حاضر یكی از خواسته های كشاورزان داشتن امنیت شغلی و خرید تضمینی محصولات و داشتن بازار است.

بین صادرات و واردات باید تعادل برقرار باشد، اگر این تعادل وجود نداشته باشد دود آن به چشم مصرف كننده و كشاورزان خواهد رفت.

شرایط و سیاست های اتخاذ شده باید به گونه ای باشد كه فشاری بر مصرف كننده و تولیدكننده وارد نشود تا زمینه خودكفایی فراهم شود. به طور کلی باید گفت جلوگیری قاچاق و واردات بی رویه در حوزه كشاورزی تنها با اجرای كامل طرح ممنوعیت واردات غیرضروری در حوزه كشاورزی و تولید امكان پذبر خواهد بود.

اینكه طرحی تصویب شود اما اجرای آن با جدیت پیگیری نشود فایده ای ندارد. البته در كنار این امر باید نظارت و كنترل ها نیز از سوی متولیان این بخش بیشتر شود چرا كه نبود نظارت كافی سبب سوء استفاده برخی از سودجویان شده است.

البته برخی از نمایندگان از موازی كاری و دوگانی تصمیم گیری در سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین جهاد كشاورزی در امر صادرات و واردات اعتراضاتی داشتند تا هماهنگی و تعادلی بین صادرات و واردات ایجاد شود.

انحصار در واردات
عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورزی در این زمینه درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، گفت: در واردات میوه شاهد انحصار هستیم، واردات میوه ها تنها توسط چند نفر خاص واردات می شود.

وی ادامه داد: اگر خواهان رقابت و پیشرفت هستیم باید انحصارگرایی در بخش واردات برداشت شود و ضمن اینکه از واردات بی رویه نیز جلوگیری شود.

واردات بی رویه خیانت به کشور
سعید زمانیان دهکردی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، گفت: واردات بی رویه چیزی جز خیانت به کشور و تولیدکننده ها نیست.

نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه برخی ها به دنبال سود و جیب خودشان هستند و آینده کشور و تولیدکننده های داخلی برایشان اهمیتی ندارد.

وی با اشاره به رانت و انحصار در بدنه دولت، اضافه کرد: متاسفانه برخی از افراد با رانت و رابطه امروزه توانسته اند واردات بی رویه انجام دهند و باید دید پشت پرده این معضل چه کسانی هستند.


واردات بی‌رویه با وجود ممنوع بودن!
مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به واردات بی رویه برخی محصولات به کشور، در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، گفت: در برخی موارد باوجود ممنوع بودن واردات برخی محصولات باز شاهد واردات بی رویه به کشور هستیم که نمونه آن را در خصوص برنج می توان مشاهده کرد.

وی ادامه داد: اکثر این محصولاتی که وارد کشور می شود، توانایی تولید آن در داخل وجود دارد اما باز همچنان شاهد واردات همان محصول آن هم بیش از نیاز به داخل کشور هستیم.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *