صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برخورد موج اعتراض‌ها در اروپا با سد خشونت پلیس کشورهای مدعی حقوق بشر

۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۹۵۳۰
برخورد پلیس و نیرو‌های امنیتی با معترضان به سیاست‌های دولتی و نیز پناهجویان در کشور‌های اروپایی مدعی پیشگامی در حقوق بشر موضوعی است که استاندارد‌های دوگانه این کشور‌ها در حفظ حقوق معترضان را به خوبی نمایش می‌دهد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ اعتراض‌های ضد دولتی در کشور‌های اروپایی در حالی با خشونت پلیس و رویکرد‌ها و اقدامات امنیتی و سختگیرانه قوای نظامی و انتظامی مواجه می‌شود، که این کشور‌ها و در راس آن‌ها فرانسه، آلمان و انگلیس در تلاش هستند با ارائه چهره‌ای پیشرو در عرصه حقوق بشر و حفظ امنیت مخالفان به رغم سرکوب شدید آنان در عرصه داخلی، در امور داخلی سایر کشور‌ها مداخله و با حمایت از مخالفان، بحران را در آن کشور‌ها تشدید کنند.

فرانسه، در یک سال گذشته علاوه بر مواجهه با پایدارترین جنبش اعتراضی معاصر در این کشور، با طیف گسترده‌ای از اعتراض‌ها و راهپیمایی‌ها مواجه بوده و پلیس این کشور در همه موارد دست به خشونت افسارگسیخته و نامحدودی زده که سبب انتقاد سازمان‌ها و گروه‌های حقوق بشری بین المللی شده است.
 
 
 

از جمله اعتراض‌های گسترده اخیر در فرانسه می‌توان به تظاهرات ضد دولتی آتش نشانان، پزشکان و پرستاران اشاره کرد که مانند شنبه‌های اعتراضی در این کشور با خشونت پلیس مواجه شد.

خشونت پلیس و نیرو‌های امنیتی فرانسه به این اعتراض‌ها محدود نشده و در برخورد با پناهجویان نیز تکرار شده است. پلیس فرانسه در ماه جاری با ۶۰۰ افسر به اردوگاه مهاجران یورش و آن جا را تخلیه کرد.

       • بیشتر بخوانید:

نکته قابل تامل ناتوانی دولت فرانسه در حل معضل مسکن پناهجویان به ویژه پناهجویان ساکن اردوگاه‌های حاشیه پاریس است که دارای مجوز پناهندگی و اقامت در فرانسه هستند. دلیل این معضل، گرانی مسکن و عدم پذیرش این افراد در جامعه است. اما دولت فرانسه برای حل این بحران تنها به تخلیه و برخورد خشن با پناهجویان بسنده کرده است.
 
 
 

عملیات ماه جاری علیه پناهجویان نهمین عملیات تخلیه از سال ۲۰۱۵ بوده است. پناهجویان در مقابل این شرایط در چند ماه اخیر بار‌ها دست به برپایی تجمع اعتراض آمیز زدند که همگی با خشونت پلیس به زخمی شدن معترضان انجامید.

پاسخ فرانسه به تجمع‎ها، تظاهرات، راهپیمایی و تمامی اقدامات اعتراضی در این کشور، استفاده گسترده از گاز اشک آور، فلش بال، دستگیری جمعی، صدور حکم محکومیت و در مواردی کشتار معترضان بوده است. باید توجه داشت که خشونت پلیس فرانسه تنها مربوط به تظاهرات اعتراضی نبوده و ابعاد گسترده تری دارد و شامل طیف گسترده‌ای از برخورد‌های خشن با اعتراض‌ها و حتی اظهارنظر‌های مخالف می‌شود. برخورد خشن با حامیان استقلال «کاتالونیا» اسپانیا، حذف فیزیکی معترضان به اقدامات پلیس در اماکن عمومی، برخورد خشونت بار با معترضان به نشست گروه هفت، و ... از دیگر مواردی هستند که ادعا‌های واهی این مدعی حقوق بشر در عرصه جهانی را با چالش عمده مواجه می‌کنند.

• بیشتر بخوانید:

انگلیس دیگر کشور اروپایی که در موارد متعددی حمایت خود را از جریان‌های اغتشاشگر در کشور‌های دیگر با ادعای حمایت از حقوق بشر اعلام کرده، در مواجهه با اعتراض‌های داخلی دست به خشونت زده و از پذیرش خواسته‌ها و مطالبات معترضان سرباز می‌زند.
 
 
 

انگلیس که در سه سال گذشته با بحران برگزیت و خروج از اتحادیه اروپا روبرو بوده، در ماه‌های اخیر شاهد اعتراض‌های گسترده ضد دولتی، تغییرات اقلیمی، پناهجویان و ... بوده است.

موضوع برگزیت به تنهایی سبب برگزاری اعتراض‌های ضد دولتی گسترده‌ای در این کشور شده است. اعتراض به انحلال پارلمان به درخواست «بوریس جانسون»، نخست وزیر این کشور برای فرار از مخالفت‌های وست مینستر با توافق او با اتحادیه اروپا، اعتراض به کمبود مواد غذایی و دارویی به دلیل مسائل قانونی متعاقب خروج از اتحادیه اروپا، اعتراض به خروج از اتحادیه اروپا، تظاهرات جدایی طلبی در اسکاتلند، و ... از جمله اعتراض‌هایی بوده که ادعا‌های دهن پرکن حقوق بشری انگلیس را به چالش کشیده است.

پلیس انگلیس در حالی اقدامات شدید امنیتی را در مقابل معترضان اقلیمی یا معترضان انحلال پارلمان به کار گرفت که در سال‌های اخیر همواره ادعا کرده به دلیل کمبود نیرو قادر به مقابله با بحران رو به رشد خشونت‌های خیابانی نیست.

برخورد مقامات نظامی و امنیتی این کشور با پناهجویانی که به دلیل بی توجهی دولت انگلیس با مشکلات زیادی در مورد مسکن، کار، تغذیه و ... مواجه هستند، از جمله مواردی بوده که انتقادات زیادی را متوجه این کشور کرده است.
 
 
 

آلمان دیگر کشور داعیه دار در زمینه حقوق بشر نیز کارنامه تیره‌ای از برخورد با مخالفان داشته و سرکوب معترضان را در دستور کار خود دارد. اعتراض گسترده اخیر کشاورزان آلمانی، تغییرات اقلیمی، آزار جنسی زنان، ... و مواردی از این دست در ماه‌های اخیر با برخورد سختگیرانه مواجه شده اند.

اما آن چه نگرانی‌های بین المللی از نقض حقوق بشر در این کشور رادر پی داشت، برخورد خشونت بار پلیس با پناهجویان افغانستانی بوده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *