صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه سناریوها درباره آینده سیاسی رژیم صهیونیستی

۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶:۰۹
کد خبر: ۵۶۹۴۶۶
پایان مهلت تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی برای بنی گانتز سبب شده تا موضوع خروج این رژیم از بن بست سیاسی اخیر با چالش‌ها و ابهامات بیشتری مواجه شود.
به گزارش گروه بین الملل ؛ ماموریت «بنی گانتز»، رئیس حزب «آبی و سفید»، برای تشکیل کابینه در حالی ساعت ۱۲ شب چهارشنبه به پایان می‌رسد، که دومین دیدار مستقیم سیاسی او و «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، پس از مامور شدن گانتز برای تشکیل کابینه در ۲۳ اکتبر (۱ آبان)، شکست خورد و چشم انداز تشکیل کابینه توسط رئیس حزب آبی و سفید بیش از پیش تیره شد.

شکست دیدار رو در رو نتانیاهو و گانتز در ساعات پایانی مهلت رئیس حزب آبی و سفید برای تشکیل کابینه، گمانه زنی در مورد گزینه‌های مختلف خروج رژیم صهیونیستی از بن بست سیاسی را تقویت کرده است. اما پیش از بررسی گزینه‌های احتمالی پیش روی رژیم صهیونیستی باید به بررسی سناریو‌هایی را که گانتز قادر به اقدام براساس آن‌ها است، مورد بررسی قرار داد.
 
باید توجه داشت که این سناریو‌ها با توجه به کارت‌های نه چندان امیدوار کننده در اختیار گانتز و تمایل شدید او برای تشکیل کابینه ائتلافی به منظور حضور در سمت نخست وزیری و تکیه بر نگرانی عمومی و سیاسی از کشیده شدن اراضی اشغالی به عرصه سومین انتخابات، مطرح شده‎اند.
 
 
 

سناریو نخست؛ کابینه فراگیر با «لیکود» که از ابتدا در برنامه گانتز وجود داشت، اکنون گزینه‌ای جدی‌تر از بقیه گزینه‌ها به نظر می‌رسد. البته این امر مشروط به انعطاف پذیری بیشتر وی در موضوعاتی است که در چند هفته گذشته مانع ائتلاف شده بودند. عمده‌ترین موانع عبارتند از: عدم موافقت گانتز با حضور نتانیاهو در سیستم نخست وزیری چرخشی، مخالفت نتانیاهو با کناره گیری از قدرت به محض صدور کیفرخواست، مخالفت اعضای آبی و سفید با ائتلاف با جناح راست.

سناریو دوم؛ ابراز تردید «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «اسرائیل خانه ما»، که عامل کلیدی ناکامی نتانیاهو در ایجاد ائتلاف به منظور تشکیل کابینه پس از پیروزی شکننده در انتخابات پارلمانی ماه آوریل بود، در مورد حمایت از یکی از دو گزینه پیوستن به کابینه اقلیت یا انتخابات سوم، از سوی برخی از اعضای آبی و سفید به عنوان چراغ سبزی برای تشکیل کابینه اقلیت بوده که لیبرمن تاکنون صراحتا از آن حمایت نکرده بود.

سناریوی سوم؛ چرخش گانتز به سمت احزاب دست راستی و اشخاصی مانند «آیلت شکد»، رئیس حزب «خانه یهود» و «نفتالی بنت»، رئیس حزب «راست جدید» است. این گزینه اگرچه با پیشنهاد اغواکننده وزارت موقت جنگ به بنت توسط نتانیاهو خنثی شد، اما همچنان از درجه‌ای از امکان برخودار است.

• بیشتر بخوانید:

آخرین سناریو؛ درخواست تمدید مهلت تشکیل کابینه برای یک هفته دیگر توسط گانتز از رئیس کنست. گانتز می‌تواند با استناد به قانون اساسی و طرح این درخواست برای جلب موافقت احزاب راست گرا، زمان بخرد. البته چنین تلاشی که پیشتر از سوی «شیمون پرز»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در سال ۱۹۹۰ برای تشکیل کابینه انجام شده بود، در صورت شکست هزینه بالایی برای آبی و سفید به دنبال خواهد داشت.

در صورت پس دادن ماموریت تشکیل کابینه از سوی گانتز به «روون ریولین»، رئیس رژیم صهیونیستی در نیمه شب چهارشنبه و دست نزدن رئیس حزب آبی و سفید به هیچ یک از گزینه‌های بالا، فرصتی ۲۱ روزه در اختیار کنست قرار می‌گیرد تا یک نفر از اعضای این نهاد را برای تشکیل کابینه مامور کند.
 
 
 

از آنجا که انتخاب این فرد محدود به نفرات خاصی نیست و نتانیاهو و گانتز هم می‌توانند در این میان این افراد باشند، چشم داشتن نتانیاهو به این فرصت قابل توجه است. اما شکست مامور کنست برای تشکیل کابینه در نهایت منجر به انتخاب مستقیم نخست وزیر می‌شود که پیشتر در سال‌های ۱۹۹۶، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱ نیز انجام شده بود.

بحران تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی در پی برگزاری ۲ دور انتخابات پارلمانی در ماه‌های آوریل و سپتامبر، هزینه‌های زیادی را برای این رژیم در پی داشته و سبب دور شدن «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، از این رژیم و شخص نتانیاهو شده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *