صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مکان‌های دیدنی اطراف تهران برای سفر کوتاه مدت

۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۱:۰۱
کد خبر: ۵۶۹۳۴۰
احتمالا برای شما هم پیش آمده که از شلوغی شهر و آلودگی خسته شده اید و از طرفی مشغله کاری نیز به شما اجازه نمی‌دهد برای چند روز به مسافرت به یکی از شهر‌ها عزیمت کنید. اما همیشه این کار لازم نیست و برای فرار از شلوغی و آلودگی تهران از همان دو روز آخر هفته نیز می‌توانید استفاده کنید و به مناطق بکر و زیبایی سفر کنید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، احتمالا برای شما هم پیش آمده که از شلوغی شهر و آلودگی خسته شده اید و از طرفی مشغله کاری نیز به شما اجازه نمی‌دهد برای چند روز به مسافرت به یکی از شهر‌ها عزیمت کنید. اما همیشه این کار لازم نیست و برای فرار از شلوغی و آلودگی تهران از همان دو روز آخر هفته نیز می‌توانید استفاده کنید و به مناطق بکر و زیبایی سفر کنید.

در این گزارش به معرفی جاذبه های دیدنی اطراف تهران می پردازیم:

روستای افجه

یکی از بهترین جا‌هایی که میتوانید برای سفر به آن حسابی سرمایه گذاری کنید، روستای افجه است. این روستا با آب و هوای خوش و مطلوبی که دارد به خوبی میتواند مقدمات سفری به یاد ماندنی را برای شما به وجود آورد. علاوه بر گشت و گذار در مزارع و باغ‌های این روستای زیبا، میتوانید سری هم به دره شمالی افجه بزنید که از بقیه جا‌ها بکرتر است.

علاوه بر این، روستای افجه یک آبشار ۱۵ متری دارد که در عین زیبایی میتواند خستگی شما را دربیاورد. در فاصله یک و نیم کیلومتری شمال شرق افجه آبشار پسچویک‏ با ۱۵ متر ارتفاع وجود دارد و آبشار زیبای موآب از دیدنی‌ترین نقاط این روستا است. بین آبشار پسوچیک و دشت هویج باغ‌های گیلاس زیبایی وجود دارد که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

منطقه الموت

برای رسیدن به این منطقه خوش آب و هوا تنها کمی رانندگی لازم است. کافی است از اتوبان تهران- کرج به سمت قزوین بروید، از خروجی قزوین به سمت شهر بروید تا به میدان بزرگ مینودر برسید. جاده الموت در قسمت شمالی این میدان قرار گرفته و وقتی این راه راه طی کردید، به قلعه‌ای سرخ و خاکستری رنگی می‌رسید که یکی از منحصر به فردترین قلعه‌های ایران است. اطراف قلعه از هر چهار جهت پرتگاه است و تنها راه ورود، در انتهای ضلع شمال شرقی واقع شده. بعد از قدم زدن در قلعه الموت نیز اگر بخواهید سفرتان ادامه دارد. چطور؟ به دیدن دریاچه اوان بروید، دریاچه‌ای که یکی از زلال‌ترین آب‌ها را دارد و بهار و تابستان‌ها می‌توان در آن آب تنی، قایق سواری و ماهیگیری کرد.

آبشار گزو

برای رسیدن به این آبشار مبهوت کننده تنها کافی است دو ساعت در راه باشید و بعد به منطقه‌ای بکر و خوش آب و هوا، با درختان سربه فلک کشیده برسید و در کنار آبشاری، خستگی راه را از تن به در کنید، آبشار گزو می‌تواند مقصدتان باشد. آبشار گزو که ۴۸ متر ارتفاع دارد در دل جنگل‌های سرسبز شمال واقع شده و میتوانید در پایین آن به شنا و آب تنی بپردازید.

گزو، در کنار امامزاده‌ای معروف به سه بزرگوار گزو در فاصله ۱۵ کیلومتری زیرآب سوادکوه قرار گرفته و اگر وقتش را داشته باشید و به سد البرز یا لفور هم که با آبشار فاصله کمی دارد سری بزنید، جایی که اسب‌ها بر زیبایی‌اش افزوده‌اند و تا چشم کار می‌کند مه و سبزی است.

این آبشار با ارتفاع ۷۵ متر در میان جنگل زیبای لفور در استان مازندران واقع شده است. فاصله این مسیر تا تهران در حدود دو ساعت است. برای رسیدن به آنجا باید از جاده فیروزکوه تا شیرگاه رفته، سپس از شیرگاه از طریق جاده لفور در پشت سد در حال ساخت البرز وارد جنگل زیبا و بکر لفور شویم.

پس از طی ۲۸ کیلومتر جاده خاکی در این جنگل زیبا به امامزاده برادران گزو می‌رسیم. البته در طول مسیر به دو راهی‌های زیادی می‌رسیم که با تابلوی به طرف امامزاده گزو راه کاملا مشخص می‌شود. از امامزاده تا آبشار به‌مدت نیم ساعت پیاده‌روی به‌سمت پایین جنگل با یک شیب نسبتا تند فاصله داریم. به تمامی‌دوستداران طبیعت سفارش می‌کنم که برای یکبار هم که شده از این آبشار دیدن کنند باور کنید که پشیمان نمی‌شوید.

دریاچه شورمست

در فاصله ۱۷۰ کیلومتری تهران مکانی زیبا و رویایی وجود دارد به نام دریاچه شورمست. دریاچه‌ای طبیعی به وسعت ۱۵ هزار متر مربع و عمق پنج متر. این دریاچه در پنج کیلومتری غرب شهر پل سفیدو در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شده‌است. فاصله زمانی ازمرکز تهران تا دریاچه نزدیک به دو ساعت و نیم است.

نشانی: تهران، فیروز کوه، مدخل ورودی پل سفید، سمت چپ جاده، راهی فرعی که از روی پلی می‌گذرد که زیر آن ریل راه آهن وجود دارد.

دشت لار

یکی از جا‌هایی که میتواند تا حد زیادی یک تجربه منحصر به فرد از سفر را برای شما رقم بزند، دشت لار است. این دشت یکی از قشنگ‌ترین و خوش آب و هواترین دشت‌های اطراف تهران است، که در نزدیکی کوهپایه دماوند و نزدیکی آمل واقع شده است.

تنوع گیاهی و جانوری در دشت لار به قدری زیاد است که میتوانید گستره زیادی از گیاهان دارویی را در آن پیدا کنید. این گیاهان شامل گون، آویشن، کاسنی و شیرین بیان میشود. جالب اینجاست که جانوران دشت لار هم مثل گیاهانش متنوع‌اند و با یک گشت و گذار در این دشت میتوانید حیواناتی مثل پلنگ، گرگ، روباه، عقاب طلایی، افعی البرزی، بزمجه، مارمولک، بهارها، دشت لار پر می‌شود از گل‌های زرد و شقایق‌هایش و آن را به تابلویی بی‌مانند تبدیل می‌کند. اطراف چشمه دوبرار یکی از قشنگترین جا‌های این منطقه است.

آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن

آبشار زیبای شاهاندشت در قسمت شرقی جاده هراز و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهر تهران، در کنار روستای شاهاندشت (شونادشت) واقع شده است. این آبشار بلند حدود ۵۰ متر ارتفاع دارد که از کنار قلعه ملک بهمن عبور کرده و به سمت پایین سرازیر می‌شود. قلعه ملک بهمن در جنوب آبشار قرار دارد و قدمت آن دست کم به دوره ساسانی باز می‌گردد که یکی از بزرگ‌ترین قلعه‌های کوهستانی رشته کوه البرز به شمار می‌رود.

ظاهرا این قلعه به نام ملک بهمن (ملک قلا)، آخرین امیر سلسله استندر لاریجان نامیده شده است. سلسله استندر متعلق به زمان حکومت شاه طهماسب صفوی بوده. این قلعه بنا به فرمان شاه عباس صفوی در سال ۱۰۰۵ هجری تسخیر گردید. قلعه ملک بهمن به شماره ۲۷۸۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

روستای آبگرم لاریجان

روستای آبگرم شاید توریستی‌ترین روستای این منطقه باشد که این موقعیت را مدیون چشمه آب گرم لاریجان است. در این روستا حمام‌های آب گرم فراوانی وجود دارد که جمعیت زیادی را در فصل‌های مختلف به سمت خود جلب می‌کند. این روستا شامل یک خیابان اصلی است که در هر دو سمت آن تعداد زیادی مغازه، برای رفع نیاز‌های گردشگران وجود دارد. از چشمه آبگرم لاریجان در هر دقیقه حدود ۱۰۰۰ لیتر آب خارج می‌شود. درجه حرارت آن بین ۶۵ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد است.

مزه این آب نامطبوع و بوی هیدروژن سولفور دارد و رنگ آن زلال است. این چشمه دارای املاح بیکربنات منیزیم است و برای بیماری‌های پوستی، زخم‌های کهنه، رماتیسم، بیماری‌های مجرای تنفسی و ناراحتی‌های عصبی سودمند است. از بنا‌های معروف این روستا حمام شاه عباسی مربوط به دوره صفوی است.

روستای خور

روستای خور نزدیک شهر هشتگرد قرار دارد. علاوه بر طبیعت زیبا دارای پیشینه تاریخی نیز هستند. به نظر می‌رسد نام روستای خور به جهت داشتن آب و هوای خوب و مناسب، ابتدا خوب یا خرداد بوده که با مرور زمان به خور تبدیل شده است. از دیدنی‌های این روستا و منطقه اطراف آن می‌توان به امامزاده سلیمان، تپه‌ها و دره دوچنار، امامزاده برچشمه یا زبیده خاتون، برج و باروی قلعه خور و چنار ۸۰۰ ساله‌اش اشاره کرد.

در ناحیه زرچه کانی که به چنار تپه مشهور است درختان کهنسال و بزرگی از گونه چنار دیده می‌شود که بسیار زیبا و دیدنی هستند. در نزدیکی محوطه مسجد جامع نیز چناری ۸۰۰ ساله وجود دارد که سندی زنده از تاریخی بودن منطقه است. از محوطه برج و باروی قلعه خور، بخش بسیار کوچکی باقی مانده است. بنا به بررسی‌های انجام شده یکی از برج‌های این قلعه تا سال ۱۳۴۰ نیز پابرجا بوده که متاسفانه امروزه بخشی کوچک از آن باقی است.

روستای گردشگری برغان

روستای گردشگری برغان دارای بافت قدیمی و باغ‌های سرسبز و زیبایی است که بهار و تابستان این منطقه را دلپذیر نموده است. راه دسترسی به این منطقه زیبا از کرج ـ رجایی شهر، جاده آتشگاه یا از اتوبان کرج ـ قزوین پس از کردان است.

رودخانه‌های زیبای شاهرود و سنج که از کوه‌های البرز مرکزی سرچشمه می‌گیرد، از کنار این روستا می‌گذرد و به زیبایی این منطقه می‌افزاید و آن را گردش پذیر‌تر می‌کند. حسینیه اعظم (با تعزیه باشکوهی که ایام محرم در آن برگزار می‌شود)، پل تاریخی برغان، چنار کهن و باشکوه مسجد جامع، درخت پیر سپیدارک و تپه باستانی قلعه کش کلا و زیارتگاه چهل دختراز مناطق دیدنی این روستا هستند.

روستای کردان

روستای کردان نیز یکی دیگر از روستا‌های زیبا و تاریخی منطقه هشتگرد است. از دیدنی‌های این روستا می‌توان برج آرامگاهی کردان، پل قدیمی‌بانو صحرای کردان، امامزاده شاهزاده حسین و بی‌بی شهربانو را نام برد. در دو کیلومتری شمال غرب روستا پلی قدیمی به نام بانو صحرا وجود دارد که از نام منطقه که به همین نام است گرفته شده.

این پل آجری در دوره صفوی ساخته شده که تنها دوپایه و بخشی از تاق‌های آن باقی مانده است البته دیدن روستای سرسبز و خوش آب و هوای فشند را هم به همه کسانی که به این منطقه سفر می‌کنند، توصیه می‌کنیم.

روستای فیلبند

روستای فیلبند یکی از زیبا‌ترین روستا‌های مناطق جنوبی بابل و آمل است که مسیر دسترسی به آن از جاده هراز، ۲۵ کیلومتری جنوب آمل به سمت شرق و به سمت سنگچال جدا می‌شود. آب و هوای این روستا به گونه‌ای است که پیش بینی‌های هواشناسی در مورد آن اصلا قابل اعتماد نیست و در یک روز ممکن است شاهد چندین پدیده جوی باشید و تنها به فاصله چند ساعت هم برف هم باران و هم آفتاب را ببینید.

جاده فیلبند به سنگچال جاده‌ای بسیار پر پیچ و خم است که در فاصله ۵ کیلومتری این دو روستا اختلاف ارتفاع به ۷۰۰ متر می‌رسد. روستای سنگچال نیز زیبایی‌های منحصر به فرد و خاص خود را دارد. منظره سنگچال از جاده منتهی به فیلبند واقعا چشم‌نواز است. فیلبند از چشمه‌های کوچک و بزرگ متعددی بهره‌مند است چشمه کوچک موسوم به لار دارای املاح معدنی فراوانی است که برای درمان درد کلیه مفید است. گفته می‌شود که وجود فلوئور کافی در آب چشمه‌های این منطقه در استخوان بندی مردمش تاثیر بسزایی گذاشته است.

توچال

دامنه جنوبی البرز که به کوهستان توچال شهرت دارد. میعادگاه اصلی کوه نوردان و ورزشکاران تهران است. مشهورترین و پررفت و آمدترین پناهگاه‌های توچال از شرق به غرب عبارت است از: کلک چال، شروین، شیرپلا، توچال، اسپید کمر و پلنگ چال که همگی آن‌ها مشرف به تهران‌اند. علاوه بر تله‌سی‌یز کوچکی که منطقه دربند دارد تله‌کابین توچال دارای بالابر صندوقی است و پیست توچال نیز تنها مکان قابل اسکی روی برف این منطقه است.

دره کن – سولقان

این دره در شمال شرقی شهر تهران قرار دارد و رودخانه که از بلندی‌های شمال البرز سرچشمه می‌گیرد در مسیر آن جریان دارد. در طول دره‌ها قهوه‌خانه‌هایی وجود دارد که در روز‌های هفته به ویژه در روز‌های تعطیل تابستان از مسافران پذیرایی می‌کنند.

تنگه واشی

در کیلومتر ۲ جاده فیروزکوه – تهران یک جاده فرعی و طی حدود ۹ کیلومتر، روستای جلیزجند وجود دارد. بعد از عبور از روستا و طی ۴ کیلومتر به محل پیاده روی تنگه ساوشی شروع می‌شود. تنگه واشی مکانی با جاذبه‌های گردشگری است که در حدود ۱۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان فیروزکوه قرار گرفته و با داشتن آب و هوای مناسب در تابستان ها، میزبان جمعیت کثیری از مسافران و گردشگران است. درجه هوای این منطقه به طور متوسط بیست درجه کمتر از دمای هوای تهران است. بهار، تابستان و اوایل پاییز از زیبارین فصل‌های سفر به این منطقه است.

 

با توجه به فاصله اندک بین صخره‌های عظیم و یکپارچه هر دو تنگه و همگنی آن‌ها به نظر می‌رسد شکل گیری تنگه و مسیر رودخانه جاری در آن ناشی از ایجاد گسل باشد. ساواشی در زبان آذری به معنی محل برخورد، رودررو شدن، نزاع و درگیری معنی می‌دهد. وجه تسمیه ساواشی را می‌توان در باریک بودن مسیر عبور از تنگه دانست که مکانی است که در آن جا مردم هنگام عبور با یکدیگر رودررو شده و ممکن است به یکدیگر برخورد کنند.

دره اوشان – فشم

این دو ناحیه به ترتیب در ۳۰ و ۳۵ کیلومتری شمال شرق تهران قرار دارند. فشم از مسیر از جاده لشکرک دارای باغ‌های میوه بسیار است و هوای آن در بهار و تابستان معتدل است. روستا‌های آهار، شکرآب، زایگون، گرماب دره و میگون نیز در همان حوالی، از مناطق تفریحی‌اند که برای سفر‌های یک روزه بسیار مناسب هستند.

کردان، واریان، ارنگه

از مسیر جاده کرج می‌توان به شماری از خوش آب و هواترین گستره‌های ییلاقی پیرامون تهران رسید. پس از پی‌ریزی سد امیرکبیر، تنها راه ارتباطی به ده واریان گذر با قایق از دریاچه سد کرج است. در هتل واریان نیز که در کنار جاده چالوس قرار دارد. امکاناتی برای قایقرانی و اسکی روی آب فراهم آمده است. هوای این منطقه در تابستان ملایم و معتدل و در زمستان بسیار سرد است. باغ‌های سیب و گلستان‌های ارتگه نیز شهرت بسیار دارد.


برچسب ها: تنگه واشی

نظرات بینندگان
محمد
|
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
عالی❤
ناشناس
|
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۶
ما توچال و برغان رفتیم دور نیست خیلی زیباست حتما برید
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *