مشاهده پرنده کمیاب بوبی نقابدار بعد از ۴۳ سال در چابهار
به گزارش گروه فضای مجازی ؛ محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: کارشناسان پرتلاش و محیط بانان یگان حفاظت، محیط زیست چابهار با مشاهده و گزارش یک پرنده زیبای دریایی در سواحل چابهار که قادر به پرواز نبود، بعد از ۴۳ سال حضور بوبی نقابدار در سواحل استان سیستان و بلوچستان را ثبت کردند.
به گفته وی، در بررسی بالینی از پرنده با حضور دامپزشک آثار هیچگونه بیماری و یا مصدومیتی مشاهده نشد و به نظر می رسد این پرنده به علت گرمای شدید هوا و نیز خستگی ناشی از طی مسافت طولانی دچار تحلیل قوای جسمانی شده و قادر به پرواز نبوده است .
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بوبی نقابدار پرنده ای دارای جثه ای متوسط تا بزرگ است که دم نوک تیز و بالهای دراز و نوک تیزش وجه تمایز آن از سایر پرندگان دریازی است. وجه تمایز دیگر این پرنده دارا بودن رنگ خاکستری مایل به آبی صورت و گلوی آن بوده که بصورت ماسک قسمت منقار را از سر سفید پرنده بطور واضح جدا و قابل تشخیص کرده است.
محمودی تصریح کرد: نر و ماده در این پرنده هم شکل هستند. پروازش در ارتفاع پائین همراه با بال بازروی های کوتاه مدت صورت می گیرد. هنگام شکار ماهی ، از ارتفاع نسبتاً بالا به درون آب شیرجه می رود. این پرنده دریا زی بوده و تنها برای تولید مثل به ساحل می آید ، آشیانه خودرا در جزایر سنگی وسط دریا به صورت گروهی می سازد.
وی افزود: این گونه بطور گسترده در محدوده آبهای استوایی و ساحل اقیانوس هند شرقی ، اقیانوس اطلس شمالی و مرکزی و اقیانوس آرام پراکنده است .در ایران بصورت اتفاقی در سال ۱۳۵۱ در بندر چابهار و اخیراً هم در جاسک استان هرمزگان دیده شده است.
محمودی یادآور شد: این پرنده پس از تیمار و اطمینان از سلامت آن، در یکی از زیستگاه های مستعد بندر چابهار رهاسازی شد.
/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.