شکست کمپین اعمال فشار دولتترامپ در مقابل ایران
این تحلیلگر آمریکایی در ادامه نوشته است: هدف هیچ رژیم تحریمی صرفاً مجازات کشور هدف یا تضعیف اقتصاد آن نیست، بلکه هدف از کارزارهای تحریمیاز جمله سیاست «اعمال فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ علیه تهران، وادار کردن کشور هدف به تغییر رفتارهایش است...، اما مشاهدات و اطلاعات موجود نشان میدهند که کمپین اعمال فشار حداکثری دولتترامپ علیه ایران تا به امروز هیچ دستاورد استراتژیکی برای سیاست ایالات متحده نداشته است. با این حال، تمایل تهران به مذاکره میتواند به حصول نتیجهای «موفقیتآمیز» از دیدگاه واشنگتن کمک کند. این در حالی است که سیاست ایالات متحده خطر مواجهه مستقیم نظامی با ایران را افزایش داده که میتواند عواقب گسترده و فاجعه باری داشته باشد.
لوبلاگ آورده است: «دولت اوباما از سال ۲۰۱۲ اعمال فشار از طریق تحریمها را بر ایران آغاز کرد. با این حال، ایران در سال ۲۰۱۳ توانایی مداخله در جنگ داخلی سوریه و کمک به دولت بشار اسد را داشت. در سال ۲۰۱۴ هم ایران توانست به راحتی در عراق مداخله و به دولت این کشور در مبارزه با داعش کمک کند.
در سال ۲۰۱۵ هم اگرچه ایران هنوز تحت فشار رژیم تحریمی بینالمللی بود، از حوثیها در مقاومت در برابر حمله ائتلاف تحت رهبری سعودی در یمن حمایت کرد. هیچ شکی نیست که تحریمهای دوره اوباما در تصمیم ایران به حضور پای میز مذاکره و حصول برجام تأثیرگذار بودند، اما حقیقت این است که تولید سلاح هستهای هرگز بخشی از ایدئولوژی خارجی و دفاعی ایران نبوده است که اگر چنین بود، ایران احتمالاً برای دستیابی به آن بیشتر تلاش میکرد.»
این نشریه آمریکایی افزوده است: «شواهد دال بر اینکه کمپین اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ هیچ تأثیری بر رفتار تهران نداشتهاند، بهویژه در ماههای اخیر آشکار شدند:
۱. ایران همچنان به شدت در سوریه درگیر است و توانسته یک زیرساخت نظامی در آنجا بسازد و اسرائیل را به اعتراف به حملات متداولش در منطقه وادار سازد.
۲. ایران همچنان به حمایت از حوثیها در یمن ادامه میدهد و بسیاری از سلاحهایی که آنها در حملات علیه عربستان سعودی استفاده کردهاند، ساخت ایران بودهاند.
۳. ایران همچنان به شدت در عراق درگیر است نفوذ آن بر گروههای شیعه شبه نظامی و فرماندهان قدرتمند این گروهها بیشتر میشود.
۴. ایران به رغم کمپین اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ همچنان موفق شده حمل و نقل دریایی در خلیج فارس را تهدید و حتی یک نفتکش بریتانیایی را توقیف کند.
۵. ایران همچنان به پیشرفت در موشکهای بالستیک و کروز ادامه میدهد و میتواند از آنها استفاده یا حتی آنها را به متحدان و نزدیکان خود در منطقه منتقل کند.
۶. ایران همچنین به توسعه و آزمایش موشکهای دوربرد ادامه داده است.»
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.