دستههای مختلف خودرو چقدر سهمیه بنزین دریافت میکنند؟!
سهمیه ۱۲۰ لیتری سرویس مدارس
وی با بیان اینکه در قالب این سامانه میزان پیمایش سرویس مدرسه از منزل به مدرسه دانش آموز احصا میشود گفت: آن چه که در پروژه سهمیه بندی سوخت برای ما اهمیت دارد میزان پیمایشی است که به ازای خدمات ارائه شده سهمیه به خودروها تعلق میگیرد. با توجه به فراهم شدن زیر ساختها توانستیم این سامانه را معرفی کنیم و سرویس مدارس را به عنوان گروه جدیدی که سهمیه به آنها تعلق میگیرد معرفی کنیم.
محمدیان تاکید کرد: براساس تصمیماتی که گرفته شده به آن دسته از خودروهایی که در سامانه سپند اطلاعات آنها ثبت شده و اطلاعاتشان تایید میشود، تا سقف ۱۲۰ لیتر برای خودروهای تک سوز و تا سقف ۸۰ لیتر برای خودروهای دو گانه سوز سهمیه بنزین اختصاص مییابد.
سهمیه ۳۰۰ لیتری برای تاکسیهای اینترنتی
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود و در تشریح اختصاص سهمیه تاکسیهای اینترنتی گفت: در خصوص تاکسیهای اینترنتی به این نحو عمل میشود که خودرویی از نظر ما مشمول سهمیه بندی میشود که بیش از ۲۰۰ کیلومتر پیمایش با مسافر در سامانه در هر ماه برای آن ثبت شود. اگر خودرویی در این حیطه قرار گرفت و این شمولیت را داشته باشد براساس پیمایش سهمیه به آن تعلق میگیرد، اما این سهمیه بندی تا سقف ۳۰۰ لیتر در هر ماه برای خودروهای تک سوز و تا سقف ۱۸۰ لیتر برای خودروهای دوگانه سوز خواهد بود البته باید قیمت سفر تاکسیهای اینترنتی ثابت نگه داشته شود.
به گفته وی، به عبارتی دیگر مابهتفاوت این سهمیه را در کارت مالکین تاکسیهای اینترنتی شارژ میکنیم. اعتباری که در کارت سوخت شارژ میشود تنها در جایگاه میتواند تسویه حساب بنزین از طریق آن صورت گیرد.
سهمیه ۶۰۰ لیتری ونتاکسیها
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در ادامه درباره سهمیه تاکسیها نیز گفت: برای تاکسیهایی که کارتشان شارژ میشود ۲۰۰ لیتر برای دوگانه سوز و ۴۰۰ لیتر برای خودروهای تک سوز سهمیه درنظر گرفته شده است، البته در حال حاضر ۹۵ درصد ناوگان تاکسیرانی دوگانه سوز است و تنها ۵ درصد خودروهای تک سوز هستند. برای ونها نیز با توجه به مصرف و پیمایش بالایی که دارند سهمیه سوخت ۶۰۰ لیتری به آنها تعلق میگیرد.
محمدیان با اشاره به شارژ کارت سهمیه تاکسیها درباره شارژ کارت تاکسیهای اینترنتی گفت: برای تاکسیهای اینترنتی، چون افراد مختلف دایما در آن مشغول به کار میشوند و تعدادی هم بعد از ثبت نام فعالیت نمیکند نمیتوانیم دسته خاصی تعریف کنیم، اما با سیستمهای نظارتی و پایشی آنها را شناسایی میکنیم و در این حوزه ما به تفاوت قیمت بنزین در کارت اعتباردار آنها شارژ میشود.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در پاسخ به این سوال که آیا بستر پایش تاکسیهای اینترنتی فراهم شده است یا خیر گفت: این تاکسیها در داخل سامانههایی قرار گرفتند که به صورت برخط موقعیت مکانی همه سفرهای آنها ثبت میشود لذا ما دسترسی کامل به این سامانهها داریم و مقرر شده سامانه تجمیعی در وزارت کشور راه اندازی شود که براساس آن، پیمایش تاکسیهای اینترنتی را رصد کنیم و بر همان اساس سهمیه به آنها تعلق بگیرد.
سهمیه ۶۰ تا ۳۰۰ وانتبارها
محمدیان در تشریح سهمیه وانتبارها نیز گفت: سهمیه وانت بارها به این صورت است که دو دسته وانتهای پر مصرف و کم مصرف به آنها سهمیه تعلق میگیرد به این ترتیب که وانتهای پر مصرف بنزینی تک سوز ماهانه ۳۰۰ لیتر، وانتهای پرمصرف دوگانه سوز ماهانه ۱۲۰ لیتر، وانتهای کم مصرف تک سوز بنزینی ماهانه ۲۰۰ لیتر وانتهای کم مصرف بنزینی دو گانه سوز ماهانه ۶۰ لیتر سهمیه دریافت خواهند کرد.
وی افزود: این سقف سهمیه تا دو ماه آینده با تایید اتحادیه وانتها به آنها تعلق میگیرد و پس از آن سامانهای همانند تاکسیهای اینترنتی برای آنها مهیا میشود که به صورت برخط پیمایش آنها رصد شود. به نحوی که این سامانه با معیارهای ما مهیا شود و اطلاعات وانتها را به صورت برخط ثبت کند براساس پیمایش آنها سهمیه تعلق میگیرد که ممکن است از سقف موجود هم بالاتر برود. البته اگر پیمایشی نداشته باشند نیز سهمیهای به آنها تعلق نمیگیرد در حقیقت در این دوره تلاش ما این است که براساس پیمایش به متقاضی واقعی که خدماتی ارائه میدهد بتوانیم کمک کنیم.
سهمیه ۷۵۰ لیتری تاکسیهای بین شهری پلاک «ع»
محمدیان در تشریح سهمیه تاکسیهای بین شهری تاکید کرد: تاکسیهای بین شهری پلاک «ع» خودروهای که با این مشخصات تک سوز باشند با توجه به پیمایش بالای که دارند ۷۵۰ لیتر ماهانه به آنها سهمیه تعلق میگیرد که کار این دسته از خودروها با سازمان راهداری خواهد بود. همچنین خودروهای که در این دسته دوگانه سوز هستند نیز ماهانه ۴۵۰ لیتر بنزین دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: به سازمان راهداری اعلام کردهایم که در فرصتی دو ماه اگر در بستر سامانههای نظارت و پایش اقدامات لازم را انجام دهد و سامانهای را برای پایش طراحی کند به آنها نیز براساس پایش سهمیه تعلق میگیرد.
وی در خصوص آژانسهای مسافر بری تاکید کرد: اتحادیه مربوطه آنها نیز مقرر شده سامانهای را ظرف دو ماه آینده مهیا کند تا براساس پیمایش سهمیه به آنها تعلق بگیرد در حقیقت ما منعطف عمل میکنیم تا با بهره گیری از بستر آی تی اطلاعات واقعی را تولید کنیم و با نظارتی که انجام میدهیم سوخت را هدفمند به خودروها تخصیص میدهیم.
دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در خصوص تعلق بستههای حمایتی به تاکسیرانان گفت: در این حوزه صحبتهای انجام شده و کار کارشناسی نیز در حال انجام است، اما هنوز بستههای حمایتی قطعی نشده که گزارش آن را ارائه کنیم.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.