صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همراهی کاخ سفید با سربازان آمریکایی مرتکب جنایت جنگی در افغانستان و عراق

۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۸۱۸۱
نشریه نیویورک تایمز در گزارشی، به اقدام جدید دونالد ترامپ مبنی بر عفو ۲ نظامی آمریکایی که به جنایت جنگی متهم شده بودند پرداخته و می‌نویسد که این مداخله ترامپ ارتش تروریستی آمریکا را تضعیف خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل ،  «دونالد ترامپ» روز جمعه ۲ نظامی آمریکایی که نام آن‌ها در پرونده‌های مرتبط با جنایات جنگی ذکر شده بود را عفو کرد.

«کلینت لورنس» و «ماتئو گولستین»، ۲ کهنه سرباز آمریکایی متهم به ارتکاب جنایات جنگی هستند که ترامپ دستور عفو آن‌ها را امضا کرد.

یکی از این ۲ نفر پیش از این متهم به کشتن افراد غیر مسلح در افغانستان و دیگری متهم به کشتن یک فرد در افغانستان به ظن ساخت بمب شده بود.

لورنس در سال ۲۰۰۸ در افغانستان به سربازان خود دستور می‌دهد تا به سمت ۳ فرد غیر مسلح شلیک کرده و آن‌ها را به قتل برسانند.

وی به این اتهام در یک دادگاه نظامی آمریکا گناهمار شناخته شده بود.

گولستین در سال ۲۰۱۰ یک فرد مظنون به ساخت بمب را به قتل رسانده و قرار بود سال آینده به این اتهام در دادگاه محاکمه شود.

پیش از این نیز رسانه‌های آمریکا از تلاش ترامپ برای عفو کهنه سربازان آمریکایی که متهم به جنایات جنگی هستند خبر داده بودند.

ماه می‌ سال جاری نیویورک تایمز نوشت که رئیس جمهور آمریکا دستور آماده کردن پرونده‌های عفو چند تروریست ارتش آمریکا که به ارتکاب جنایت جنگی در عراق متهم یا محکوم هستند را صادر کرده است.

در آن زمان تمایل ترامپ به انجام اقداماتی از این دست سبب بروز اختلاف میان جمهوریخواهان و رسانه‌های راستگرا از جمله فاکس نیوز شد.

نگاهی اجمالی به حضور ۱۸ ساله آمریکا در جنگ افغانستان موارد بسیاری را آشکار می‌کند که حاکی از اقدامات تجاوزکارانه نظامیان آمریکایی در این کشور است.

موارد بسیاری از قتل، تجاوز، آزار جنسی و دیگر جرایمی که مصداق جنایت جنگی به شمار می‌روند از سوی نظامیان آمریکایی در افغانستان صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید:

اما مقام‎های آمریکایی که همواره ادعای حمایت از حقوق بشر را داشته و دیگر کشور‌ها و گروه‌ها را بدون ارائه اسناد و شواهد متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند، چشم خود را بر روی این جنایات جنگی بسته‌اند.

جنایت‌های جنگی آمریکا تنها شامل افغانستان نیست و در بسیاری از کشور‌ها مانند عراق و ویتنام صورت گرفته است.

سال ۲۰۱۸ دیوان بین‌المللی کیفری اعلام کرد که تحقیقات خود را درباره جنایات جنگی آمریکا در افغانستان ادامه می‌دهد؛ این اقدام مورد انتقاد شدید واشنگتن قرار گرفت.

واشنگتن دادگاه بین‌المللی لاهه را تهدید کرد در صورتی که تحقیقات درباره جنایات جنگی آمریکا در افغانستان ادامه پیدا کند موضع سختگیرانه‌ای علیه این نهاد سازمان ملل اتخاذ و تحریم‌هایی علیه قضات آن اعمال خواهد کرد.

با این وجود دادگاه بین‌المللی کیفری در واکنش به تهدید آمریکا اعلام کرد که با وجود این تهدید همچنان و بدون واهمه به کار خود ادامه می‌دهد.

دادگاه لاهه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که یک نهاد مستقل و بی‌طرف تحت حمایت ۱۲۳ کشور است.

اما اقدامات خصمانه آمریکا در راستای ایجاد اخلال در روند این تحقیقات به همین جا نیز ختم نشد و واشنگتن ورود دادستان دادگاه بین المللی لاهه به این کشور را باطل کرد.

با وجود گذشت چندین سال از حضور نظامیان آمریکا در کشور‌هایی مانند افغانستان و عراق، مردم این کشورها همچنان از آثار این حضور تاثیر پذیرفته و هدف جنایاتی از سوی نیرو‌های آمریکایی قرار می‌گیرند که نمونه بارز جنایت جنگی به شمار می‌رود، اما با این وجود مقامات واشنگتن چه در دولت فعلی و چه در دولت‌های گذشته همواره سعی در سرپوش گذاشتن بر این جنایات و یا توجیه آن‌ها با بهانه‌های واهی بوده‌اند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *