صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اتحادیه اروپای تکه تکه شده قادر به حفاظت از خود نیست

۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۶۸۱۷۰
پایگاه لوبلاگ با انتشار یادداشتی به ارزیابی واکنش و اقدامات اتحادیه اروپا در برابر رویداد‌ها و تحولات اخیر جهانی به ویژه تجاوز ترکیه به سوریه پرداخته است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه «لوبلاگ» با انتشار یادداشتی با عنوان "عملیات چشمه صلح مشکل اروپا هم است"، ضمن بررسی تحولات جهانی اخیر به ناتوانی اتحادیه اروپا در واکنش به رویداد‌های بین المللی و دلایل این ناکامی پرداخته است.

یادداشت با اشاره به عملیات نظامی ترکیه علیه سوریه موسوم به "چشمه صلح" که در ۹ اکتبر (۱۷ مهر) آغاز شد، به واکنش اتحادیه اروپا در مقابل این رویداد پرداخته و نوشت "ناتوانی این بلوک در تامین و حفظ منافع خود به دلیل اختلاف نظر‌های شدید و بروز شکاف‌های عمده نگران کننده است."

به اعتقاد نگارنده این یادداشت، آتش بس و پیمان‌های منعقد شده درباره این رویداد اگرچه نقطه حتمی پایان تجاوز ترکیه نیست، فرصتی را برای اتحادیه اروپا پدید آورده تا به ارزیابی اثرات عملیات چشمه صلح بر این اتحادیه و موقعیت کشور‌های اروپایی و واکنش جمعی این بلوک در مورد حمله اخیر ترکیه بپردازد.
 

• بیشتر بخوانید:
 

برجسته‌ترین خطر چشمه صلح، فرار عناصر داعش از زندان‌های موجود در مناطق درگیر عملیات است. حضور حدود ۱۱ هزار داعشی در زندان‌های مناطق شمال سوریه که مورد تجاوز ترکیه قرار گرفته‎اند، ترس و وحشت را در سراسر اروپا تشدید کرده است. واقعیت احتمال تجدید حیات داعش یا ورود عناصر داعشی به اروپا در صورت فرار از زندان، ترس‌های مذکور را برای اروپایی‌ها به ویژه آلمان و هلند به حقیقت نزدیکتر کرده است.
 
نکته قابل تامل در این جریان برای نویسنده یادداشت، عدم واکنش منسجم اتحادیه اروپا بود. تنها واکنش‌هایی از سوی پارلمان (اروپایی و ملی) ارائه شد و این موید اختلاف نظر، تکه تکه بودن این بلوک سیاسی و اقتصادی و نیز عدم تمایل برای حضور فعالانه در این رویداد و فرار از مسئولیت خود با تاکید بر مسئول دانستن آمریکایی‌ها در تامین امنیت منطقه، است. توقف صادرات اسلحه به ترکیه از سوی کشور‌های اروپایی نیز با توجه به توانمندی آنکارا در تولید بخش عمده‌ای از تسلیحات خود از سوی ترکیه جدی گرفته نشد.

در پایان یادداشت آمده است، اتحادیه اروپا به خوبی می‌داند که ابزاری برای اعمال فشار و از آن مهم‌تر توانایی پیش بینی خطرات و پیامد‌های منفی را ندارد. عدم وجود سیاست خارجی و امنیتی منسجم در اتحادیه اروپا سبب شده این بلوک قادر به حفاظت از خود در برابر حوادث خارجی نباشد. ترس از عناصر اروپایی داعش و وابستگی به امکانات نظامی آمریکا در تامین منافع اروپا سبب شده تا اعتبار این اتحادیه و ۲۸ کشور عضو آن به شدت تنزل پیدا کند. اتحادیه اروپا هزینه عدم اتخاذ اقدامات پیشگیرانه‌ای که می‌تواند منافع امنیتی و دیپلماتیک این اتحادیه را با مخاطره مواجه کند، پرداخت کرده و خواهد کرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *