صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشور‌های مدعی حقوق بشر که سلاح عربستان را تامین می‌کنند

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۲۹
کد خبر: ۵۶۷۵۶۲
کشور‌های اروپایی و آمریکا همواره ادعا‌های مبنی بر تلاش برای پایان دادن به بحران یمن از طریق سیاسی مطرح می‌کنند، اما آنچه در عمل از این کشور‌ها مشاهده می‌شود ادامه جریان صدور سلاح به عربستان سعودی است که با وجود انتقاد‌های گسترده تاکنون متوقف نشده است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ حدود ۵ سال از ورود ائتلاف متجاوز سعودی به جنگ یمن می‌گذرد و اکنون این جنگ بزرگ‌ ترین بحران انسانی جهان را ایجاد کرده است؛ ۲۲ میلیون نفر در این کشور در آستانه قحطی قرار دارند، صد‌ها هزار کودک که بسیاری از آن‌ها زیر ۵ سال هستند از سوء تغذیه رنج می‌برند؛ بر اثر حملات هوایی ائتلاف عربستان هزاران غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند، زیرساخت‌های حیاتی این کشور بر اثر بمباران‌های ائتلاف از میان رفته و دسترسی مردم یمن به آب آشامیدنی بهداشتی مختل شده است؛ کمبود دارو و غذا جان میلیون‌ها نفر از مردم یمن را تهدید می‌کند با این حال ائتلاف عربستان همچنان به محاصره این کشور ادامه می‌دهد.

کشور‌های اروپایی به ویژه انگلیس و فرانسه همواره ادعا‌هایی درباره پایان دادن به جنگ یمن مطرح می‌کنند، اما عملا تمایلی به پایان یافتن این جنگ ندارند و جریان تسلیحاتی که از سوی این کشور‌ها روانه عربستان سعودی شده، همچنان ادامه دارد.

انگلیس

انگلیس به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی تسلیحات عربستان سعودی در جنگ یمن تا ژوئن سال جاری در حالی صادرات سلاح به یمن را ادامه داد که علاوه بر انتقادات گسترده گروه‌های حقوق بشری، مستندات بسیاری مبنی بر استفاده از این تسلیحات در حملاتی که جنایت جنگی تلقی می‌شوند، منتشر شده است.

 

 

با این وجود انگلیس مدعی است که یکی از سخت‌ترین قوانین کنترل صادرات سلاح در جهان را دارد، اما این ادعا در حالی مطرح می‌شود که آمار ارائه شده نشان می‌دهد دولت انگلیس طی سال‌های اخیر به انواع روش‌های گمراه کننده برای ادامه فروش سلاح به عربستان دست زده است.

تصمیم ماه ژوئن دادگاه تجدید نظر انگلیس مبنی بر لغو موقت مجوز‌های صادرات سلاح به عربستان نیز مورد انتقاد شدید دولت این کشور قرار گرفت و مقامات دولتی این کشور تمامی تلاش خود را به کار گرفتند تا این حکم را لغو کند.

 

فرانسه

فرانسه یکی دیگر از کشور‌هایی است که تسلیحات عربستان را تامین می‌کند و به ویژه خودرو‌های نظامی به ریاض می‌فروشد.

«پیتر ویزمن»، محقق موسسه بین‌المللی صلح استکهلم در این باره می‌گوید: این‌ها تجهیزاتی هستند که شما می‌توانید آن‌ها را در مرز یمن، یمن و یا در دست گروه‌های درگیر در جنگ یمن مشاهده کنید.

 

 

بر اساس گزارشی که به پارلمان فرانسه ارائه شده، عربستان سعودی با خرید بیش از یک میلیارد دلار سلاح، دومین مشتری تسلیحاتی فرانسه شده است.

«امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، به فروش سلاح به عربستان سعودی اذعان کرده، اما مدعی تضمین این مطلب است که سلاح‌های فروخته شده به عربستان علیه غیرنظامیان استفاده نخواهند شد.

 

بیشتر بخوانید:

 

این ادعا از سوی کشور‌های دیگر مانند آمریکا و انگلیس نیز بار‌ها مطرح شده، اما شواهد جمع‌آوری شده از یمن بار‌ها اثبات کرده که این تسلیحات در بمباران زیر ساخت‌های غیر نظامی یمن مانند مدارس و بیمارستان‌ها به کار رفته است.

آمریکا

آمریکا اصلی‌ ترین تامین کننده تسلیحات عربستان سعودی به شمار می‌رود؛ آمار و ارقام منتشر شده نشان می‌دهد که
در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ آمریکا با فاصله بسیار زیاد از کشور‌های دیگر نخستین فروشنده سلاح به عربستان سعودی بوده و ۶۱ درصد از تسلیحات ریاض را تامین کرده است.

 

 

در این بازه زمانی انگلیس ۲۳ درصد، فرانسه ۳.۶ درصد، اسپانیا ۲.۴ درصد، سوئیس ۱.۸، آلمان ۱.۸ و ایتالیا ۱.۵ درصد از تسلیحات عربستان را تامین کرده‌اند.

در موضع‌ گیری لفظی در قبال موضوع یمن، اما چشم‌ها بر روی این صادرات گسترده سلاح به عربستان سعودی بسته می‌شود و این کشور‌ها در اقدامی ریاکارانه از پایان دادن به جنگ یمن سخن می‌گویند و دیگر گروه‌ها و کشور‌ها را متهم به شعله ور کردن جنگ یمن می‌کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *