صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارگران با ماهی ۳۲۸ هزار تومان در تهران خانه اجاره کنند!

۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶:۴۰
کد خبر: ۵۶۷۵۰
خبرگزاری میزان: درحالی دریافتی اکثر کارگران به یک میلیون تومان در ماه نمی‌رسد که با توزیع این دستمزد بین انواع و اقسام هزینه‌ها، طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار،هر کارگر مجبور است با ماهی ۲۳۸هزار تومان در تهران خانه اجاره کند ولی آیا این کار ممکن است؟

به گزارش گروه فضای مجازی ؛ کارگران بیان می‌کنند هزینه های معیشتی امسال حداقل 20 درصد بیشتر شده و چالش کسری درآمد آنها افزایش یافته است. بسیاری از کارشناسان بازار کار برآورد می‌کنند که اگر هزینه یک خانواده 4نفره سال گذشته 2.7 میلیون تومان بوده امسال این رقم به 3.2 میلیون رسیده است. تأمین معیشت و هزینه های زندگی از مهمترین مسائل و چالش هایی است که خانوارهای کم درآمد جامعه به صورت مستمر با آن روبرو هستند.

 یکی از اصلی ترین گلایه های جامعه کارگری عدم برقراری تعادل بین هزینه ها و درآمد بوده است و به اصطلاح دخل و خرج زندگی آنها هماهنگ نیست.

 کارگران با حقوق خود چه می توانند بکنند؟! مرکز آمار ایران و بانک مرکزی آمارهایی از میانگین سهم هزینه های مختلف خانوار و سبد خانوار ارائه می‌دهند که این سهم ها در زندگی کارگران با دو سناریو (حداقل حقوق کارگران 712 هزار تومان و میانگین حقوق کارگران یک میلیون تومان) محاسبه و با قیمت برخی از کالاها و خدمات مقایسه شده است.

 اگر بخواهیم مطابق مرکز آمار و بانک مرکزی محاسبه کنیم 32.8 درصد حقوق یک کارگر سهم مسکن، 4.9 درصدسهم پوشاک،6.9 درصد سهم درمان و بهداشت،9.8 درصدسهم حمل و نقل،4.6 سهم کارفرهنگی ، 5.1 درصد خرید وسایل،8.6درصد سایر هزینه ها و در نهایت 27.3 درصد سهم خوراک است و این مسئله به معنی این است که عمده حقوق کارگران صرف هزینه مسکن و خوراک می شود.

 سهم هزینه هر بخش با فرض دریافت حداقل حقوق 713 هزار تومان

سهم هر بخش هزینه
مسکن 233864 هزار تومان
پوشاک 34937 هزار تومان
بهداشت و درمان 49197 هزار تومان
حمل و نقل 69874 هزار تومان
کارفرهنگی 32798هزار تومان
خرید وسایل 36363هزار تومان
سایر هزینه ها 61318 هزار تومان
خواراک 194649هزار تومان

تحلیل هزینه زندگی کارگران در سناریو اول با حقوق 713 هزار تومان به این صورت است که با 233 هزار تومان  ماهیانه سهم مسکن در هیچ کجای تهران نمی‌توان خانه ای اجاره کرد. مگر کارگری به حاشیه های دور از شهر مهاجرت کند. همچنین با میزان تعریف شده در بخش پوشاک یک کارگر تنها 5جفت جوراب، سه زیر پیراهن مردان، دو بلوز زنانه و دو شلوار خانگی می‌تواند خریداری کند.

در بخش هزینه های بهداشت و درمان با ماهیانه 49 هزار تومان اگر یک بار بیمار و ویزیت متخصص 35 هزار تومانی پرداخت کند؛ تنها 15 هزار تومان برای یک معاینه پزشک عمومی برای او باقی می ماند.

 در بخش هزینه حمل و نقل که 69 هزار تومان است، یک کارگر در ماه می‌تواند 69 بلیت رفت و برگشت مترو و 139 بار بلیت میانگین یکسره اتوبوس و 34 بار رفت و برگشت از میدان ولی عصر به هفت تیر را تهیه کند.

همچنین با میزان مشخص شده برای کار فرهنگی که 32 هزار تومان است می تواند 6.5 بلیت سینما، سه جلد کتاب 10 هزار تومانی تهیه و یک خانواده چهارنفره می توانند به ساندویچی ارزان بروند و یک پیتزا دو نفره و دو ساندویچ ساده بخورند و با این پول حتی سفر هم نمی توان رفت. 

یک کارگر با سهم 36 هزار تومانی خرید وسایل تنها می تواند وسایل بسیار کوچک آشپزخانه را خریداری کند و در صورتی که وسایل بزرگ خانه اش با مشکل روبرو شود امکان تهیه وسایل ندارد.

سهم خوراک بعد از سهم مسکن یکی از بخش هایی است که کارگران مجبورند در آن هزینه کنند که یک کارگر حداقل بگیر با 194 هزار تومان خرج خوراک تنها می تواند ماهیانه 5.5 کیلوگرم گوشت قرمز و 33.5 کیلوگرم گوشت مرغ، 194نان کامل(سنگک+ نصفه نان ) و 27/8کیلوگرم برنج ایرانی خریداری کند.

 سهم هزینه هر بخش با فرض دریافت میانگین حقوق یک میلیون تومانی

سهم هر بخش هزینه
مسکن 328000هزار تومان
پوشاک 49000هزار تومان
بهداشت و درمان 69000هزارتومان
حمل و نقل 98000هزار تومان
کارفرهنگی 46000هزار تومان
خرید وسایل 51000هزار تومان
سایر هزینه ها 86000هزارتومان
خوراک 273000هزار تومان

اما در بخش دوم اگر فرض را بر این بگیریم که یک کارگرماهیانه یک میلیون تومان دریافتی دارد. سهم ماهیانه مسکن او 328 هزار تومان است که باز هم در تهران نمی‌تواند هیچ خانه ای اجاره کند.

سهم ماهیانه این کارگر در بخش پوشاک 49 هزار تومان است که با این میزان تنها می‌تواند 10 جفت جوراب و چهار زیرپیراهن و2 بلوز زنانه و 3شلوار خانگی و یک مانتو کاملاً‌ساده و یک شلوار مهمانی خریداری کند.

 در بخش بهداشت و درمان با ماهیانه 69 هزار تومان کارگر می‌تواند یک بار ویزیت متخصص (35 هزار تومانی) و دوبارویزیت پزشک عمومی (15 هزار تومانی) برود.

این کارگر با حقوق 1 میلیونی در بخش حمل و نقل می تواند ماهیانه 98 هزار تومان هزینه کند که با این میزان  98 بلیت رفت و برگشت مترو 196 بلیت میانگین یک سره اتوبوس و 49بار رفت و برگشت از میدان ولی عصر به هفت تیرمی تواند تهیه کند. 

ماهیانه 46 هزارتومان برای این کارگر باقی می ماند تا در بخش کار فرهنگی هزینه کند که این میزان کفاف تهیه  4جلد کتاب 10 هزار تومانی را می دهد و در کنار آن  یک خانواده 4نفره می تواند یک بار در ماه به ساندویچی برود و یک پیتزا و دو ساندویچ ساده بخورند و با این پول سفر هم نمی توان رفت.

همچنین با 51000 هزارتومان هزینه خرید وسایل می تواند وسایل ساده آشپزخانه خریداری کرد یا به صورت قسطی هفته ای 10 هزار تومان وسایل با قیمت های پایین خریداری کرد.

کارگر با حقوق 1میلیونی 273 هزار تومان می تواند در بخش خوراک هزینه کند که با این رقم توانایی خرید 7.8 کیلوگرم گوشت قرمز و49.6کیلوگرم گوشت مرغ و 273 نان سنگک و 39 کیلو گرم برنج ایرانی در ماه رادارد.

/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *