خبرهای متناقض درباره پناهنده شدن مورالس به مکزیک/ تنشها در بولیوی شدت گرفت
تحولات بولیوی با نشست سازمان کشورهای آمریکایی و حضور معاون رئیس مجلس سنای این کشور در کاخ ریاست جمهوری به عنوان رئیس جمهور موقت روندی سریع به خود گرفته است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ اعتراضهای خشونت بار در «بولیوی» در آمریکای جنوبی با وجود استعفای «اوو مورالس»، رئیس جمهور این کشور و پناهنده شدنش به مکزیک، همچنان ادامه دارد.
برخی منابع مدعی شدند که مورالس دوشنبه شب بولیوی را با هواپیمای دولت مکزیک به مقصد این کشور و از طریق فرودگاه بین المللی «کیمور» ترک کرده است.
خیابانهای «لاپاز»، پایتخت بولیوی شب گذشته شاهد درگیری شدید هواداران و مخالفان مورالس بوده است. حامیان رئیس جمهور مستعفی بولیوی با بستن برخی از خیابانهای منتهی به فرودگاه، تلاش داشتند مانع خروج وی از کشور شوند. این در حالی است که مخالفان نیز به اعتراضهای خود در خیابانهای اطراف کاخ ریاست جمهوری و کنگره ادامه دادند.
مورالس در نطق خداحافظی ضمن اشاره به دلایل سیاسیاش در ترک کشور، وعده داد با قدرت و انرژی بیشتر به کشور بازخواهد گشت.
پلیس بولیوی برای کنترل اوضاع در لاپاز از شهروندان خواسته است از منازل خود خارج نشوند.
نگرانی از خلاء قدرت ناشی از استعفای مورالس و معاونش - رئیس مجلس سنا- به عنوان جانشین بالقوه وی، درگیریها در این کشور را تشدید کرده است. براساس خبرهای اعلام شده، معاون رئیس مجلس سنا امروز سه شنبه قدرت را در بولیوی در دست خواهد گرفت.
براساس جدیدترین گزارش ها، ۳۰ نفر از اعضای کمیسیون انتخابات بولیوی به دلیل پیدا شدن شواهدی از دستکاری در نتایج انتخابات بازداشت شدند.
بیشتر بخوانید: مورالس استعفا داد
سازمان کشورهای آمریکایی OAS ناظر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) بولیوی پیشتر اعلام کرده بود، شواهدی دال بر دستکاری نتایج انتخابات یافته است. مورالس ضمن پذیرش این امر، وعده برگزاری انتخابات مجدد را داده بود، اما در پی وقوع اعتراضهای خشونت بار، استعفای شماری از سیاستمداران و متحدانش و نیز ترغیب ارتش و پلیس این کشور به استعفا، در نطقی تلویزیونی از سمت خود استعفا داد.
سازمان کشورهای آمریکایی، امروز سه شنبه به وقت محلی به درخواست آمریکا، ونزوئلا، برزیل، کانادا، کلمبیا، گواتمالا، پرو و جمهوری دومینیکن، برای بررسی اوضاع بولیوی، نشستی ویژه در مقر خود در واشنگتن برگزار میکند.
آمریکا که از استعفای مورالس استقبال کرده، خواهان به قدرت رسیدن رقیب اصلی او «کارلوس مسا»، رئیس جمهور این کشور در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ است. این سیاستمدار غربگرای بولیوی تاکید کرد به دلیل نقش نداشتن ارتش در استعفای رئیس جمهور، ادعای وقوع کودتا در این کشور نادرست است.
حمایت آمریکا از استعفای مورالس، واکنشهای زیادی را در سطح بین المللی در پی داشت.
استعفای مورالس، نخستین رئیس جمهور بومی بولیوی که توانست رشد پایدار اقتصادی را برای کشورش به ارمغان بیاورد، از سوی شماری زیادی از کشورها به عنوان "شبه کودتا"، محکوم شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *