صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پرداخت به بارزه‌های مهم شخصیتی «شهید طهرانی مقدم» در یک کتاب

۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲:۳۴
کد خبر: ۵۶۷۰۱۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «خط مقدم» گفت: در خلل نامه‌هایی که شهید حسن طهرانی مقدم به همسرش نوشته است ابعاد شخصیتی و خانوادگی این شهید بزرگوار مشخص شده است. این شهید بزرگوار همواره با توکل به خدا حرکت می‌کرد و در کار‌های خود موفق بود.
فائضه غفار حدادی نویسنده کتاب «دهکده خاک بر سر» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «خط مقدم» گفت: این کتاب برشی از زندگی شهید حسن طهرانی مقدم پدرموشکی ایران است که داستان زندگی وی از سال ۶۳ تا ۶۵ را در بر می‌گیرد این برهه از زندگی شهید بزرگوار طهرانی مقدم بسیار حساس و مهم است، زیرا توانمندی موشکی ایران در این مدت پایه ریزی و به وجود می‌آید چراکه در خلل این زمان اتفاقات مهمی روی داده و سبب می‌شود بتوانیم به توانمندی پرتاب موشک دست یابیم. 
وی در همین راستا ادامه داد: کسب توانمندی موشکی و ساخت پایگاهی برای ما بسیار ارزشمند بود چراکه هیچ کشوری حاضر نبود چنین موقعیتی را در آن برهه از جنگ تحمیلی به ایران ارائه دهد، این دستاورد بزرگ با تلاش فراوان شهید حسن طهرانی مقدم، طی دو سال کشور ایران از صفر به ساخت دستگاه‌های پرتاب موشک رسید. شهید حسن طهرانی مقدم به همراه ۱۷ نفر که خود آنان را نتخاب کرده بود نقش داشت اقدام به ایجاد پایگاه موشکی و دست یابی به تکنولوژی پرتاب موشک کرد. این ۱۷ نفر جوانان تازه نفسی بودند که عموما کمتر از ۲۵ سال سن داشتند.


غفار حدادی به مستندات موجود در کتاب «خط مقدم» اشاره و تصریح کرد: وقایعی که در این کتاب به آن پرداخته شده، وقایعی است که مستندات آن‌ها وجود دارد که من با تلفیق این مستندات در یک فضا سازی داستانی به نگارش کتاب «خط مقدم» پرداختم.

وی مهمترین بارزه کتاب «خط مقدم» را داستان خود باوری دانست و بیان کرد: بی‌شک مهمترین بارزه و پیام کتاب «خط مقدم» خود باوری است که شهید طهرانی مقدم در زندگی خود به نمایش گذاشت. تلاش، مجاهدت و جهاد بزرگترین صفات شهید حسن طهرانی مقدم است که در کتاب «خط مقدم» مطرح شده است.

نویسنده کتاب «دهکده خاک بر سر» درهمین راستا ادامه داد: افرادی همچون شهید حسن طهرانی مقدم دیده نمی‌شدند زیرا کار آنان باید محرمانه باقی می‌ماند تا دشمن به دنبال نابودی چند سال مجاهدت و تلاش آنان نباشد، شهید حسن طهرانی مقدم حتی در زمان هشت سال دفاع مقدس نیز پشتیبان ملت ایران بود و هرگاه با موشک، حمله‌های رژیم بعثی را پاسخ می‌داد تا مدتی خبر از موشک باران صدام نمی‌شد. 
 
غفار حدادی به بازخورد‌های کتاب «خط مقدم» در بین مخاطبان اشاره و ابراز کرد: بازخورد‌هایی که از مخاطبان دریافت می‌کردم برایم جذاب بود و نشان می‌داد که این کتاب توانسته جایگاه خود را در بین مخاطبان باز کند. 

وی در مورد نگارش کتاب «خط مقدم» اظهار کرد: مجموعه اسنادی که برای نوشتن کتاب «خط مقدم» به دست من رسیده بود شامل کل اطلاعات زندگی شهید حسن طهرانی مقدم بود، ولی انعکاس تمام این اطلاعات در دایره این کتاب نمی‌گنجید لذا تلاش کردم تا فقط چند سال از زندگی که همراه فعالیت شبانه روز این شهید بزرگوار در پایگاه موشکی بود را منعکس کنم.

این نویسنده پیرامون اینکه آیا تصمیم به نوشتن بخش دیگری از زندگی شهید طهرانی مقدم دارد یا خیر ابراز کرد: در بخش‌هایی دیگری از کتاب «خط مقدم» اسنادی آورده شده که در خلال مطالب بیان شده و من در صدد هستم تا بقیه زندگی شهید حسن طهرانی مقدم را بعد از سال ۶۵ تا سال ۷۶ به صورت مستند در قالب یک کتاب دوباره به بازار عرضه کنم، ولی تولید این کتاب در حد صحبت‌های اولیه است و هنوز به مرحله اجرا گذاشته نشده است. 

نویسنده کتاب «خط مقدم» نقش شهید حسن طهرانی مقدم را در کتاب «خط مقدم» مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: من وقتی صرفا به بخشی از جزئیات، ماجرا‌ها، گفت‌وگو‌ها و نحوه مدیریت شهید حسن طهرانی مقدم رجوع کردم تا بتوانم به طور جدی به بعد شخصیتی و توانایی این شهید بزرگوار بپردازم متوجه شدم این شهید بزرگوار در طی ۲ دو سال فعالیت خود از سال ۶۳ تا ۶۵ چه میزان تلاش برای پیش برد اهداف برنامه‌های خود مد نظر قرار داده بود، بدین ترتیب ایران توانست در سال ۶۵ به تکنولوژی پرتاب موشک دست پیدا کند و در سال ۷۶ نیز به توانمندی ساخت موشک دست یابد، این پتانسیلی است که تعداد معدودی از کشور‌ها به آن دست یافته‌اند و همه این‌ها به مدد توانایی این شهید بزرگوار است. 

غفار حدادی به بخشی از کتاب «خط مقدم» که به ابعاد شخصیتی و خانوادگی شهید طهرانی مقدم باز می‌گردد اشاره و خاطر نشان کرد: در خلل نامه‌هایی که شهید حسن طهرانی مقدم به همسرش نوشته است ابعاد شخصیتی و خانوادگی این شهید بزرگوار مشخص شده است. این شهید بزرگوار همواره با توکل به خدا حرکت می‌کرد و در کار‌های خود موفق بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *