مورالس استعفا داد/ پیشنهاد پناهندگی مکزیک به رئیس جمهور مستعفی بولیوی
اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی در واکنش به اعتراضهای اخیر در این کشور از سمت خود کناره گیری کرد در همین حال برخی کشورها از جمله ونزوئلا و کوبا رویدادهای بولیوی را یک کودتا توصیف کردند.
به گزارش رویترز، بولیوی، از زمان اعلام نتایج انتخابات اخیر در این کشور شاهد ناآرامیهای گسترده بوده است. معترضان خواهان ابطال نتایج انتخابات بودند.
سازمان کشورهای آمریکایی «اواِیاس» به عنوان ناظر انتخابات، مدعی دستکاری در رای گیری شده و گفته بود نمیتواند نتایج انتخابات را تایید کند.
اوو مورالس، نخستین رئیس جمهور بومی بولیوی که از سال ۲۰۰۶ تاکنون در قدرت بوده، در نخستین واکنش، اعلام کرده بود به زودی زمان انتخابات جدید را اعلام خواهد کرد.
اما استعفای متحدان و همکارانش در روز یکشنبه به دلیل نگرانی در مورد امنیت خانوادههایشان سبب شد فشارها بر رئیس جمهور بولیوی افزایش یابد. ضمن اینکه سیاستمداران و فرماندهان ارتش و پلیس نیز وی را به کناره گیری از قدرت ترغیب کردند تا فضا برای حفظ ثبات فراهم شود.
در نهایت مورالس یکشنبه شب در نطقی تلویزیونی ضمن دعوت از معترضان به دست کشیدن از خشونت، استعفای خود را اعلام کرد. وی در مورد نامزدی خود در انتخابات جدید و نیز زمان برگزاری آن اظهار نظر نکرد.
مخالفان در تلاش هستند تا انتخابات جدید در نیمه دسامبر پیش از پایان رسیدن دوره قانونی ریاست جمهوری مورالس در ماه ژانویه برگزار شود.
مورالس در دوران ریاست جمهوری خود موفق شد تا حد زیادی فقر را در در این کشور کاهش دهد و رشد اقتصادی پایداری را برای کشورش به ارمغان بیاورد.
سران «کوبا»، «ونزوئلا» و «مکزیک» رویدادهای اخیر در این کشور آمریکای جنوبی را به عنوان "کودتا" مطرح و محکوم کردند.
«مارسلو ابرارد»، وزیر خارجه مکزیک، با اشاره به این که سفارت مکزیک در «لاپاز»، پایتخت بولیوی در چند هفته گذشته ۲۰ مقام و نماینده بولیویایی را پذیرش کرده، پیشنهاد کرد کشورش در صورت درخواست مورالس به وی پناهندگی خواهد داد.
«آندرس مانوئل لوپز»، رئیس جمهور مکزیک نیز در با انتشار توییتی ضمن تقدیر از رفتار مسئولانه مورالس، دلیل این اقدام رئیس جمهور بولیوی را مقابله با خشونتهای بیشتر علیه مردم کشورش خواند.
سه نفر در نتیجه اعتراضها در بولیوی جان خود را از دست دادند.
«کارلوس مسا»، رقیب اصلی مورالس در این انتخابات و رئیس جمهور غربگرای این کشور در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵، بوده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *