صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعاونی‏‌های مرزنشین قادر به افزایش 3 برابری صادرات هستند/ معضل بزرگ تعطیلی گمرکات در روزهای پنج‌شنبه و جمعه

۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰:۵۳
کد خبر: ۵۶۶۷۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعاونی‏‌های مرزنشین می توانند تا 3 برابر صادرات داشته باشند.
به گزارش ، حمید کلانتری با تایید نگاه اقتصادی و اجتماعی به مناطق مرزی اعلام داشت: کارگروهی متشکل از نمایندگان استان های مرزنشین و نماینده اتحادیه سراسری تعاونی های مرزنشین جهت رسیدگی به پیشنهادات و بازنگری مقررات تشکیل شود.

وی افزود: جلسه تشکیل شده در پی سفرهای استانی و مطالبه مرزنشیان تشکیل شده است. تا نگاه منفی از عملکرد تعاونی ها برداشته شود و با تخلفاتی که با فرصت طلبی در حاشیه کار تعاونی های مرزنشین قرار می گیرند، برخورد شود.

این مقام مسوول بیان داشت: باید بررسی شود کارت هایی که باید به تعاونی داده شود چرا از طریق دیگر به اعضا تحویل داده میشود؟

وی گفت: اتحادیه و تعاونی ها باید جلساتی بین خود داشته باشند و اتحادیه آمادگی خود را برای آموزش اعم از سامانه، صادرات و اظهار حمل و غیره اعلام کند. هزینه های مربوطه را اتحادیه ها تامین کنند و کارها به اتحادیه واگذار شود.

به گفته وی تعاونی های مرزنشینان باید کار علمی و شفاف انجام دهند و مسوولان تعاونی بیشتر از ظرفیت فرمانداریها استفاده کنند.

کلانتری بیان داشت: یکی از بهترین گزارشات فرمانداری ارایه عملکرد خوب از تعاونی های مرزنشین است.

وی گفت: باید با وزارت کشور، صنعت، معدن و تجارت و وزارت دارایی ستاد ویژه برای حل وفصل مشکلات تعاونی های مرزنشین تشکیل شود.

معاون وزیر تعاون اعلام کرد: درصورتی که عملکرد تعاونی خوب باشد حتی می توان توزیع نفت و گاز از طریق تعاونی صورت پذیرد.

وی تاکید کرد: در تنظیم آیین نامه ها و مقررات، علاوه بر کارشناسان وزارت متبوع، نمایندگانی از اتحادیه مرزنشینان و نمایندگانی از گمرک نیز حضور داشته باشند و کارگروهی تشکیل و جلسه ای برگزار شود که طی آن مقررات بازنگری و به پیشنهادات رسیدگی شود.

این مقام مسوول ادامه داد: بازسازی و توانمندسازی و آموزش های اقتصادی، صادراتی، قوانین و مقررات تعاونی های مرزنشینان انجام شود.

کلانتری خبر داد: جلساتی با وزارت کشور و امور اقتصاد و دارایی جهت تسهیل کار تشکیل شده است.

کلانتری در ادامه افزود: با توجه به اینکه حدود 400 تعاونی فعال در کشور وجود دارد که صادرات آنها در سال گذشته 375میلیون دلار بوده است، تعاونی های مرزنشین این توان را دارند که صادرات خود را به 3 برابر افزایش دهند که در این راستا اتاق تعاون نیز باید از تعاونی ها حمایت کند و جایزه صادراتی هم باید مقرر شود.

بیگدلی شاملو نیز گزارشی از وضعیت تعاونی های مرزنشین سابقه امر و مقررات حاکم ارایه کرد و طی آن به بیان فلسفه وجودی تشکیل تعاونی های مرزنشین اشاره و اضافه کرد: معافیت از تمام یا بخشی از مالیات وضع شده برای افراد مرزنشین برای کمک به بهبود معیشت افراد وضع شده است و چون آنها شخصا امکان انجام صادرات و واردات را ندارند این اقدام از طریق تعاونی های مرزنشین صورت می گیرد.

وی افزود: 392تعاونی مرزنشین فعال در 6سال اخیر حدود 2108میلیون دلار صادرات و 1069میلیون دلار واردات داشته اند.

بیگدلی شاملو بیان داشت: مشکل پرداخت مابه التفاوت به سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با تصویب قانون ساماندهی مبادلات مرزی در سال 1384 متوقف شده و هیچ نوع دریافت مابه التفات صورت نمی گیرد، ولی چون به صورت طرح در مجلس مطرح شده، امکان بخشودگی بدهی های سنوات گذشته فقط از طریق تسلیم لایحه از طرف هیات وزیران میسر است.

وی گفت: از عوامل رکود و تنزل مبادلات مرزی در سالهای 1390 و 1391 سیاستگذاری دولت مبنی بر تخصیص ارز ترجیحی برای تجار بوده است.

وی اظهار داشت: درست در همین زمان که تعاونی ها با مشکلات زیادی روبهرو بودند طرح جایگزینی کارت الکترونیکی مرزنشینان مطرح شد و چون تعاونی ها آمادگی پذیرش را نداشتند با مشکلات عدیده ای مواجه شدند.

در ادامه این نشست، مدیران اتحادیه های تعاونی های مرزنشینان از استان های مرزنشین به طرح سوالات و مشکلات خود پرداختند که از جمله این مشکلات میتوان به موارد مربوط به اصلاح ماده 133 قانون مالیات و موضوع معافیت مالیاتی تعاونی های مرزنشین، مشکلات ناشی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، ممنوع الخروج شدن مدیران عامل اتحادیه ها به خاطر بدهی مالیاتی و سازمان حمایت در سنوات گذشته، نبود رویه واحد و سلیقه ای عمل کردن ماموران مالیاتی برای اخذ مالیات، مراحل اجرایی صدور و توزیع کارت های الکترونیکی و مشکلات پیرامون آن، کم کاری دفاتر پیشخوان جهت رساندن کارتها به صاحبانشان، عدم اطلاع برخی از مقامات درخصوص کارتهای مرزنشینان، شایعه و تبلیغات سوء در بین مردم عادی، دلسردی مردم از عضویت در تعاونی های مرزنشین، عدم اجازه صادرات به تعاونیها خارج از سهمیه، درخواست کارت بازرگانی از تعاونیهای مرزنشینان و مشکلات ناشی از تغییر حوزه جغرافیایی فعالیت مرزنشینان در تقسیمات کشوری اشاره کرد.

مدیرکل امور مرزی و مبارزه با قاچاق وزارت کشور نیز در این نشست اعلام کرد: نگاه وزارت کشور به تعاونی های مرزنشین یک نگاه اجتماعی، اقتصادی است و مردم مرزنشین به عنوان بهترین مرزبانان قابل احترام هستند و ارتقای توان مرزنشینان میتواند کمک بیشتری به این گروه از جامعه کند.

معضل بزرگ تعطیلی گمرکات در روزهای پنج شنبه و جمعه
وی در خصوص مشکلات مرتبط با کارتهای مرزنشین اعلام کرد: اگر مواردی درخصوص فرمانداران و استانداران یا مقامات استانی وزارت کشور است توسط بیگدلی منعکس شود تا پیگیری و رفع شود.

وثوقی مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با انتقاد از تعطیلی کار گمرکات در روزها پنجشنبه و جمعه خواستار فعالیت گمرک در تمامی روزها شد و همچنین مقرر شد نیازی به حضور افراد در محل گمرکات نباشد و از طریق سامانه و تایید سازمان های مرتبط امور مربوطه انجام پذیرد.

وی همچنین از اینکه استان ها به خاطر جایزه صادراتی کارت بازرگانی را اخذ می کنند، انتقاد داشت و اعلام کرد: تعاونی خود به خود از پرداخت مالیات معاف است ولی وقتی کارت بازرگانی گرفته می شود به صورت تاجر شناخته می شود و مستلزم پرداخت مالیات است. همچنین اگر قانون اصلاح شود مشکلات بدهی های گذشته نیز حل می شود.

وی با پیش بینی تقاضای فقط 20درصد از 6میلیون جمعیت متقاضی صدور کارت، اعلام داشت: ماه خرداد هم برای رفاه مرزنشینان اضافه شده و اگر کارتی برای افراد غیرمشمول صادر شده است با اعلام به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابطال میشود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *