صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ذرت‌های آلوده اجازه ترخیص نگرفته اند/ گندمی جهت مصرف داخلی وارد نشده است

۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۴:۳۷
کد خبر: ۵۶۶۶۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
کاظم نژاد گفت: ذرت آلوده موجود در گمرک به دلیل نداشتن استاندارد‌های لازم اجازه ترخیص نگرفته است.
به گزارش گروه اقتصاد ، مهدی کاظم نژاد قائم مقام معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: ذرت آلوده موجود در گمرک به دلیل نداشتن استاندارد‌های لازم اجازه ترخیص نگرفته است.

وی در ادامه افزود: با وجود نظارت‌های وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی کالایی که استاندارد‌های اولیه را نداشته باشد، وارد کشور نمی‌شود.

قائم مقام معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ذرت‌های آلوده متعلق به بخش خصوصی است و ربطی به دولت ندارد.

موافقت وزارت صمت برای آزادسازی صادرات شلتوک

قائم مقام معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره آزادسازی صادرات شلتوک گفت: وزارت جهاد کشاورزی به طور قطع با آزادسازی صادرات هر کالایی موافق است، اما با توجه به شرایط بازار تصمیم صادرات با دولت است.

وی با بیان اینکه پیشنهاد آزادسازی صادرات شلتوک را وزارت جهاد کشاورزی داده است، افزود: صادرات شلتوک از نگاه وزارت جهاد کشاوررزی بلامانع است.

قائم مقام معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با آزادسازی صادرات شلتوک موافقت کرده است، اما عملیات اجرایی مقررات گمرکی با وزارت صنعت است که باید انجام شود و ما فقط پیشنهاد دهنده هستیم.

واردات موقت گندم تهدیدی برای تولید نیست

کاظم نژاد آمار گمرک در خصوص واردات گندم مصرف داخل را رد کرد و گفت: در سال زراعی گذشته حدود هشت میلیون تن گندم توسط دولت خریداری شده است، اما این بدان معنا نیست که تولید گندم کشور به این میزان بوده است، زیرا بخشی از گندم توسط دولت خریداری می‌شود و بخشی به خود مصرفی کشاورزان، خرید توسط کارخانجات و صنف و صنعت و بخشی به منظور بالا رفتن نرخ انبار شده است.

به گفته وی، آنچه مشخص است، در سال زراعی گذشته بیش از ۱۰ میلیون تن گندم در کشور تولید شده است.

قائم مقام معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: به دلیل مسائل زیربنایی و امنیتی دولت ممکن است بخشی از ذخایر راهبردی خود را از محل واردات تامین کند، اما تاکنون گندمی جهت مصرف داخلی به کشور وارد نشده است.

کاظم نژاد تصریح کرد: طبق آمار‌ها آنچه که به عنوان واردات گندم موجود است، گندم ورود موقت است که به دلیل بالا بودن ظرفیت کارخانه‌های آردسازی این پتانسیلی است که باید از آن بهره ببریم.

وی با تاکید براینکه واردات موقت گندم تهدیدی برای تولید نیست، ادامه داد: طبق مقررات گمرکی ورود موقت گندم موجب اشتغالزایی، ارزش افزوده و صادرات می‌شود که موافقت نامه اوراسیا می‌تواند در افزایش ظرفیت صادراتی ایران در زمینه عبور موقت، ترانزیت و سواپ گندم اثرگذار باشد که باید بخش خصوصی از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشد.

واردات برنج امسال به میزان مدت مشابه سال گذشته است

کاظم نژاد درباره رشد ۱۱۶ درصدی واردات برنج و ۲۰۷ درصد دانه‌های روغنی آمار گمرک گفت: حجم واردات برنج همانند مشابه سال گذشته است و حتی در یک مقطع زمانی ممنوعیت واردات داشتیم.

وی اضافه کرد: از این میزان واردات، بخشی توسط بخش خصوصی و بخشی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران برای حفظ ذخایر راهبردی است که به واسطه مسائل امنیتی در شرایط خاص به بازار عرضه می‌شود.

حجم صادرات ایران به اوراسیا به دو میلیارد دلار می‌رسد

قائم مقام معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان صادرات محصولات کشاورزی نسبت به مدت مشابه رشد قابل توجه داشته است، عنوان کرد: بازار اتحادیه اوراسیا ظرفیتی است که می‌تواند حداقل طی مدت سه سال آینده حجم صادرات به دو میلیارد دلار برسد.

همایش آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با هدف ایجاد فضای واحد اقتصادی توسعه بازار‌های مشترک و دستیابی به حرکت آزاد امروز (یکشنبه) در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

ترویج رقابت سالم در بازار مشترک، امکان استفاده از تعرفه‌های تجاری و ترجیحی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل روابط اقتصادی با کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تخفیف‌های تعرفه برای صادرکنندگان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رقابت پذیری کالا‌های ایران و ایجاد اشتغال، تقویت نقش برجسته ایران در کریدور بین المللی حمل و نقل شمال - جنوب از دیگر اهداف این همایش است.

مذاکرات موافقتنامه موقت تجاری بین ایران و کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دی ماه سال ۹۴ آغاز و در هفت دور برای کسب توافق انجام شد.

موافقت نامه مذکور ۱۵ تیرماه ۹۸ توسط رییس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد و رییس جمهوری آن را ۱۷ تیرماه ۹۸ برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرد.

با خاتمه سه سال عضویت موقت در تشکیل منطقه آزاد تجاری اوراسیا زمینه لازم برای عضویت ایران در این اتحادیه فراهم می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *