صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ریاض ناامیدتر از همیشه به دنبال پایان جنگ یمن است/تاثیر مستقیم تنش با ایران بر اقتصاد عربستان

۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۶۶۳۴۷
پس از گذشت حدود ۵ سال از ورود ائتلاف متجاوز عربستان به جنگ یمن، اکنون این ائتلاف به اهداف مورد نظر خود دست نیافته و ریاض با ناامیدی روزافزونی در تلاش برای پایان دادن به این جنگ است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه «ایندیپندنت» می‌نویسد: همچنان که ناامیدی عربستان سعودی در حال افزایش است این موضوع می‌تواند شروعی برای پایان دادن به جنگ یمن به شمار برود.

گزارش می‎گوید: جنگ یمن در حال نزدیک شدن به پایان خود است؛ یکی از مقام‎های عربستان سعودی برای نخستین بار از سال ۲۰۱۶ تاکنون به این موضوع اذعان کرده که ریاض در حال رایزنی با حوثی‌ها (انصارالله یمن) است.

این نشریه انگلیسی می‌گوید که رایزنی ادعایی میان ریاض و انصارالله در حالی انجام می‌گیرد که اکنون انصارالله یمن کنترل صنعا و شمال یمن را در دست خود دارد و این موضوع نشان می‌دهد که عربستان سعودی با وضعیت موجود کنار آمده است؛ رویکرد افراطی بیرون راندن انصارالله کنار گذاشته شده و رویکرد جدید انصارالله را به عنوان یک واقعیت پس از جنگ در یمن پذیرفته است که این موضوع از سویی دیگر بسیار پیچیده است.

 

 

در بخش دیگری از این گزارش ضمن اشاره به این مطلب که عربستان سعودی پس از ۵ سال این تغییر را در موضع خود ایجاد کرده، آمده است: پس از حدود ۵ سال از جنگ که به کشته شدن ۱۰۰ هزار نفر منتهی شده و بدترین بحران انسانی روی زمین را ایجاد و به وجهه عربستان سعودی در جهان نیز لطمه وارد کرده است، به طور ناامید کننده‌ای یک تغییر ضروری است.

 

بیشتر بخوانید: بن سلمان به دنبال خروج از یمن

 

ایندیپندنت با بیان اینکه، این موارد تنها محرک تغییر در موضع عربستان نبوده است، می‌نویسد: عملیات نیروهای یمنی علیه تاسیسات نفتی آرامکو در ماه سپتامبر نیز که موجب متوقف شدن نیمی از تولید نفت خام عربستان سعودی شد نیز یک نکته مهم به شمار می‌رود؛ اخیرا عربستان سعودی اقدام به واگذاری سهام شرکت آرامکو در بازار بورس عربستان سعودی کرد و طرح اولیه «محمد بن سلمان»، مبنی بر ارائه سهام این شرکت در بازار‌های بین‌المللی کنار گذاشته شد؛ همچنین تنش با ایران شروع به تاثیرگذاری مستقیم بر اقتصاد عربستان کرده است.

 

 

ایندیپندنت می‎افزاید: جنگ یمن از نظر آشکار کردن ضعف‌های ملی و ژئوپولیتیک عربستان سعودی، تاریخی است؛ در کنار خلا‌های عمیق در راهبرد دفاعی، عربستان سعودی خود را در سطح بی‌سابقه‌ای آسیب پذیر می‌بیند.

 

بیشتر بخوانید:  ریاض راه‎های خروج از باتلاق یمن را جستجو می‎کند 

 

نگارنده این مطلب می‎گوید: عربستان سعودی (و بسیاری از کشور‌های کوچک عربی در منطقه) اکنون در این جنگ گرفتار شده‌اند؛ کاملا منصفانه است اگر گفته شود که عربستان و متحدانش در امارات کاملا در برابر نفوذ در حال گسترش ایران تنها گذاشته شده‌اند؛ در پی شکست ترامپ برای ارائه یک تضمین امنیتی جدی از آمریکا، مقام‎های این ۲ کشور بی نهایت احساس انزوا می‌کنند.

این نشریه در پایان می‎نویسد: به نظر می‌رسد جامعه عربی به عنوان یک کلیت از نظر محو شده و تمایلی در کشور‌هایی مانند مصر وجود ندارد تا در برابر ایران، از کشور‌های عربی حمایت کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *