صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هزینه 9 میلیارد دلاری امریکا برای مبارزه با "مواد مخدر" در افغانستان

۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۶:۰۱
کد خبر: ۵۶۶۳۰۴
بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا، در هفده سال گذشته نزدیک به 9 میلیارد دلار را برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان هزینه کرده‌است.

به گزارش ، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا، در هفده سال گذشته نزدیک به 9 میلیارد دلار را برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان هزینه کرده‌است.

جان سپکو، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان در گزارشی که به کنگره آمریکا ارائه کرده، گفت که با این هم وجود، مواد مخدر ارزش بیشتری نسبت به کالاهای صادراتی این کشور دارد.

در بخشی از این گزارش آمده‌است: «به گفته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، اقتصاد مواد مخدر در افغانستان بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی تا دو - سوم کاهش یافته بود؛ اما هنوز هم ۶ تا ۱۱ درصد تولید ناخالص ملی را می‌سازد و بیشتر از ارزش صادرات قانونی کشور بوده‌است.»

در بخش دیگری از این گزارش، از تولید و استفاده رو به رشد تابیلت «ک» در افغانستان نیز نگرانی شده‌است.

جان سپکو در ادامه نوشته‌است که در سال ۲۰۱۸میلادی، کشت خشخاش در افغانستان به‌دلیل خشکسالی‌ها کاهش پیدا کرد بود، نه مبارزۀ حکومت افغانستان با مواد مخدر.

اما، وزارت کشور افغانستان این گزارش سیگار را رد کرد.

نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان در این باره گفت: «در یک سال اخیر نسبت به هر سال دیگر در بخش مبارزه با مشروبات الکلی و مواد مخدر اقدامات جدی صورت گرفته‌است و بخش‌های عملیاتی ما به دستاوردهای بی‌سابقه‌ای نایل آمده‌اند.»

در همین حال، شماری از اعضای مجلس نمایندگان و نظامیان پیشین افغانستان می‌گویند تا زمانی‌که رابطه میان بازار خرید مواد مخدر در خارج و قاچاقچیان در افغانستان قطع نکردد، مبارزه با مواد مخدر مفهومی ندارد.

فدا محمد الفت صالح، رییس کمیسیون امنیت داخلی مجلس نمایندگان افغانستان گفت: «بخش عمده ادامۀ کشت و قاچاق مواد مخدر، به نظر ما، قطع نکردن خریداران بین‌المللی مواد مخدر است. به همین دلیل است ما در بخش مواد مخدر دستاوردهای خوبی نداریم.»

میرزا محمد یارمند، نظامی پیشین نیز افزود: «ایالات متحده آمریکا در قبال آسیب شناسی دقت نکرده؛ افراد آمدند اینجا، موظف شدند با پول زیاد! سرمایه را به‌گونه‌ای مصرف کردند که جا افتاده نبود.»

به نوشته طلوع نیوز، براساس گزارش سیگار، بیشترین کمک را برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، وزارت دفاع آمریکا داشته‌است، اما هنوز هم خشخاش در بخش‌های ناامن افغانستان کشت و تولید می‌شوند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *