شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجع تصمیمگیری درباره مدارس شاهد است
به گزارش گروه جامعه ، حجتالاسلام محمدحسن کاویانی راد با اشاره به تاریخچه شکلگیری مدارس شاهد گفت: امام خمینی (ره) همواره بر لزوم ارتقاء دانش، تهذیب و تحصیل فرزندان شاهد و ایثارگر تأکید داشتند و در همین راستا در سال ۱۳۶۵ فرمانی را صادر کردند که طی آن بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر دستگاههای ذیربط مکلف به برنامهریزی برای این منظور شدند. این تأکید رهبر انقلاب منجر به تصویب اساسنامه طرح شاهد در کشور شد. همچنین شورایی نیز با عنوان شورای طرح و برنامه شاهد با ستادهایی در ذیل آن شکل گرفت که از جمله مصوبات این شورا که در ذیل مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده، تأسیس مدارس شاهد بود.
وی ادامه داد: این مدارس در مسیر فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر حمایت علمی و تربیتی فرزندان شاهد از کودکستان تا دانشگاه شروع به کار کردند. در سال ۱۳۸۷ نیز ابلاغیهای توسط رییس جمهوری وقت صادر شد که بر ادامه فعالیتهای مدارس شاهد تأکید میکرد. در سال ۱۳۹۴ نیز اساسنامه طرح شاهد مورد بازنگری قرار گرفت. در حال حاضر فعالیتهای مدارس شاهد بر اساس این اساسنامه انجام میشود و نتیجه اقدامات صورت گرفته در زمینه سامان یابی بحث آموزشی، تحصیلی و فرهنگی فرزندان معظم شهدا و سایر ایثارگران در ۱۳۴۷ مدرسه شاهد در سراسر کشور است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص مدارس گفت: بر اساس این مصوبه وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداکثر تا پایان سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۳۹۸ تمام واحدهای آموزشی تحت مدیریت را منحصراً به ۲ صورت دولتی و غیردولتی اداره کند بهگونهای که به جز مدارس استثنایی دولتی، سایر مواردی که در قالب مدارس خاص ایجاد شده عملاً از چرخه فعالیت خارج میشوند. متأسفانه با وضعیت فعلی این مصوبه شامل مدارس شاهد نیز میشود و این مسئله که مدارس شاهد با اساسنامه مستقل و ذیل مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده از سوی قانونگذار مورد توجه قرار نگرفته است.
حجتالاسلام کاویانی راد افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران با پیشبینی پیامدهای این مسئله به فوریت به این موضوع واکنش نشان داده است و موارد لازم به جمعی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی انتقال یافته است و هشدارهای لازم در این زمینه ارائه شده است. همچنین ریاست محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران مکاتبهای با دبیر محترم شورای نگهبان داشتهاند و ملاحضات تعمیم اجرای این مصوبه را متذکر شدهاند.
وی تأکید کرد: تصمیمگیری در خصوص مدارس شاهد و فعالیتهای آینده آن قاعدتاً باید توسط سلسله مراتبی که در ایجاد این مدارس دخیل بوده و احکام آنها بهمنزله قانون تلقی میشود صورت گیرد و بنابراین شورای عالی انقلاب فرهنگی و در ذیل آن شورای عالی طرح و برنامه شاهد متولی تصمیمگیری در این خصوص هستند. بنیاد شهید و امور ایثارگران بهشدت مخالف هر اقدامی است که روند فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و تربیتی فرزندان معزز شهدا و ایثارگران را در سیر تحصیلی تضعیف کند. بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنان نسبت به محوریت فرمان حضرت امام (ره) متعهد است و نهایت تلاش خود را برای حل این موضوع از طریق همدلی و هماهنگی با سایر ارکان تصمیم گیرنده ادامه خواهد داد.