صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میزان اعتماد مردم به دستگاه قضا مورد نظرسنجی قرار گرفت

۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳:۳۷
کد خبر: ۵۶۶۰۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، عمومی
خبرگزاری میزان :قائم مقام ریاست پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: در یک نظر سنجی میزان اعتماد مردم به دستگاه قضا را در سراسر کشور مورد بررسی قرار دادیم که همزمان با هفته قوه قضاییه نتایج این مطالعات را به مسئولان قضایی اعلام خواهیم کرد و درصورت لزوم امکان نشرعمومی آن نیز فراهم می شود.
دکتر بهزاد پور سید در گفت و گو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان از انتشار 24 جلد آراء قضایی در مرکز پژوهشگاه قوه قضاییه خبر داد و گفت: برای اولین بار در قوه قضاییه در طول دو سال گذشته آراء  قضایی قضات منتشر شده که مورد استقبال قضات قرار گرفته است.
وی با تشریح دستاوردهای پژوهشگاه قوه قضاییه اظهارکرد: آراء قضایی دراین مرکز خوانده و پالایش می شود و سپس با ارایه کلید واژه مستند سازی می شود و از بین آراء خوانده شده انتخابی صورت می گیرد و سپس آن رای انتخابی انتشار می یابد.

وی گفت: بخش هایی از آراء منتشره مربوط به دیوان عدالت اداری، بخشی محاکم کیفری، محاکم حقوقی و دیوان عالی کشور است. بیشترین تمرکز مرکز پژوهشگاه قوه قضاییه برآراء قضایی در تهران بوده است که  امیدواریم انتشار آراء قضایی را در سراسر کشور تسری دهیم .

پورسید با بیان اینکه قوه قضاییه به عنوان یک بازوی مشورتی نیازمند مکانی برای کارهای پژوهشی متمرکز برمسایل جاری قوه است، بیان کرد: هم اکنون پژوهشگاه قوه قضائیه در تولید علم و ترویج آن کمک شایسته ای به معاونت منابع انسانی دارد و این خود نقطه اول در تولید علم است و ما در نقطه بعدی با تکیه بر خود قضات دانش را توزیع می کنیم.

قائم مقام معاونت منابع انسانی قوه قضاییه در ادامه گفت: نقد آراء قضایی در مجتمع های قضایی و مراکز علمی دانشگاهی با دعوت از قضات، اساتید دانشگاه و روسای دادگستری برگزار می شود که به عنوان یکی از دستاوردهای دیگر پژوهشگاه قوه قضاییه مطرح است. قضات مستندات خود را در صدور رای ارایه می کنند  که  از دیدگاه علمی مورد نقد اساتید و صاحبنظران قرار می گیرد، اجرای این برنامه مورد استقبال مراکز علمی و قضات قرار گرفته است.


وی نقد آراء قضایی را موجب افزایش روحیه نقد پذیری در قضات عنوان و بیان کرد: نقد آراء قضایی قضات درمراکز علمی علاوه بر افزایش انتقاد پذیری موجب شده است که دانش وسواد علمی قضات در دانشگاه ها نیز مورد شناسایی قرار گیرد.


مطالعات در حوزه های تطبیقی مانند مطالعات بدو آموزش ضمن خدمت قضات، مطالعات تطبیقی در نظام های قضایی کشورهای مختلف ، انتشار مجله رای که به کار نقد آرای قضایی می پردازد از دیگر اقدامات پژوهشگاه قوه قضاییه است.

پور سید همچنین از فواید این پژوهشگاه شناسایی مشکلات و تمرکز یک مجموعه مطالعاتی بخصوص مطالعات تطبیقی و تجارب جهانی که موجب برنامه ریزی مناسب و مفید برای قوه قضاییه است اشاره کرد.

وی بیان کرد: پژوهشگاه قوه قضاییه در بخش تحقیقات موضوعات قضایی در سال 91 تاسیس شد. دراین مرکزموضوعات قضایی مورد توجه پژوهشی قرار می گیرد و  خروجی این پژوهش ها در بستر فضای مطالعاتی به خصوص با توجه به تجارب جهانی و بحث تطبیقی در اختیار مسئولان قضایی قرار گرفته تا تصمیماتی گرفته شده بنای علمی داشته باشد.

 وی افزود: در یک نظر سنجی میزان اعتماد مردم به قوه قضاییه را در سراسر کشور مورد بررسی قرار دادیم که همزمان با هفته قوه قضاییه نتایج این مطالعات را به مسئولان قضایی اعلام خواهیم کرد و درصورت لزوم امکان نشرعمومی آن نیز فراهم می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *