صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گلایه بازیگر «بدون تاریخ بدون امضا» درباره وضعیت سینما/نگاهی بر اجرای نمایش «اوژن یونسکو»

۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۵۸۶۹
هفدهمین روز از آبان ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به گفت‌وگوی سعید داخ درباره وضعیت سینما و فعالیت‌هایش اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هفدهمین روز از آبان ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به گفت‌وگوی سعید داخ درباره وضعیت سینما و فعالیت‌هایش   اشاره کرد.

ظهور امام زمان (عج) ظهور حق علیه باطل است/ارزش بالای قرائت «دعای سمات» در روز جمعه

سید مجید شرفی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی در خصوص اهمیت روز جمعه در دین اسلام گفت: جمعه در اسلام به معنای روز عبادت و نزدیکی بنده به پروردگارش است، روزی ارزشمند که از نگاه شیعه روز انتظار نیز محسوب می‌شود، روز جمعه یکی از اعیاد اسلامی بشمار می‌رود. روزی که در آن اعمال آن‌ها افراد چند برابر محسوب می‌شود.

وی اهمیت روز جمعه را برای منتظران توصیف کرد و افزود: اهمیت روز جمعه به‌قدری است که در قرآن کریم نیز سوره‌ای با همین نام آمده است، از سوی دیگر روز جمعه روزی است که ولادت «امام زمان (عج)» در آن واقع‌شده و بر اساس روایات ظهور «امام زمان (عج)» نیز در این روز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: 

برای آشنایی با بر سختی‌های دوران غیبت «حضرت مهدی(عج)» اینجا کلیک کنید.

شرفی اظهار کرد: «پیامبر (ص)» در ابتدای رسالت و هنگامی‌ که در شهر مدینه زندگی می‌کرد در روز جمعه مردم را گرد هم جمع و همراه با آنان نماز می‌گذارد. پیامبر روایات فراوانی را در خصوص روز جمعه بیان کرده‌اند که از آن جمله میتوان به این روایت اشاره کرد: اف لرجل لا یفرّغ نفسه فی کل جمعة لا مر دینه فیتعاهده و یشال عن دینه و فی روایة آخری لکلّ مسلم - اف بر مردی که در هر جمعه خود را برای کار دینش فارغ نمی‌سازد تا با آن تجدیدعهد کند درباره آن سؤال نماید.

این کارشناس علوم قرآنی در خصوص جمعه‌های انتظار ابراز کرد: بر اساس آیات و روایات نقل‌شده ظهور «امام زمان (عج)» نیز در روز جمعه به وقوع خواهد پیوست و منتظران در این روز دعا می‌کنند تا ظهور هر چه سریع‌تر اتفاق بیفتد و آنان در صف سربازان امام زمان قرار بگیرند.

وی بیان کرد: زمانی که ظهور امام زمان (عج) رخ دهد، حق علیه باطل ظهور خواهد کرد و عدالت سراسر زمین را فرا خواهد گرفت. منتظران معتقدند تنها راه نجات بشر از مشکلات و چالش‌های امروز با ظهور امام زمان خاتمه پیدا خواهد کرد و جهان سراسر عدل و برابری خواهد شد، لذا روز جمعه از اهمیت بالایی در بین منتظران و متقیان برخوردار است.

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید. 

«خون خدا» را در صف اکران سینما دارم/فیلمنامه خوب نباشد، نقش را قبول نمی‌کنم

سعید داخ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول به کاری نیستم اما فیلم سینمایی «خون خدا» به کارگردانی مرتضی‌علی عباس‌میرزایی را در صف اکران دارم. 

وی درباره دلیل کم کاری خود در عرصه بازیگری افزود: واقعیت امر پیشنهادات زیادی طی ماه‌های گذشته داشته‌ام اما خودم ترجیح دادم که آنها را رد کرده و بازی در این آثار را قبول نکنم.

بازیگر فیلم سینمایی «خون خدا» در همین راستا ادامه داد: برای من به شخصه فیلمنامه حرف اول را می‌زند، وقتی در فیلمنامه نقش‌ پیشنهاد شده را دوست نداشته باشم چرا باید در آنها بازی کنم، فعلاً کاری که مرا به عنوان بازیگر به چالش بکشاند به من پیشنهاد نشده است. 

وی دلیل عدم قبول نقش‌های پیشنهاد شده را اینگونه توصیف کرد: بالاخره هر بازیگری بعد از گذشت زمان برخی انتخاب‌هایش عوض می‌شود و در انتخاب‌هایش سختگیر می‌شود، من هم وسواس‌های شخصی خودم را دارم و همین وسواس باعث شده به هر قیمتی بازی نکنم. 

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید. 

شهیدی که خبر از شهادتش می‌داد/بازخورد مطالعه کتاب «عهد کمیل» از سوی مخاطبان جالب بود

مصیب معصومیان نویسنده کتاب «عهد کمیل» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون مضمون کتاب عهد کمیل گفت: عد کمیل روایتی از زندگی شهید مصطفی (کمیل) صفری تبار است که از زبان همسر بیان شده و داستانی جذاب و خواندنی را به همراه دارد، این کتاب هشت فصل دارد و به داستانی جالب اشاره می‌کند، زیرا شهید کمیل فردی بود که از مدت‌ها قبل از شهادتش خبر داشت.

وی در همین راستا ابراز کرد: بنده در چند جلسه‌ای که با شهید مصطفی (کمیل) صفری تبار برخورد داشتم از زبانش شنیده بودم که شهید می‌شود، اما باور نمی‌کردم تا اینکه در سال ۹۰ در در کردستان منطقه سردشت در ارتفاعات جاسوسان به شهادت رسید.

وی به نحوه زندگی شهید کمیل صفری تبار در کتاب «عهد کمیل» اشاره و اظهار کرد: در سال ۹۰ نیروی زمینی سپاه دست به یک سلسله عملیات برای برقراری امنیت در منطقه شما‌ل‌غرب شد. گروهک‌های ضدانقلاب با حمایت‌های همه جانبه اطلاعاتی و حتی لجستیکی غرب (به سردمداری آمریکا) این بار با تمام توان آمده بودند تا به خاک ایران تجاوز کنند. این عملیات‌ها که در نیمه اول سال ۹۰ انجام شد، تا اواخر شهریور به طول انجامید تا نهایتا با تقدیم ده‌ها شهید و جانباز در این عملیاتها، بار دیگر امنیت به منطقه بازگشت و گروهک‌های ضدانقلاب مجبور به ترک خاک ایران شدند.

وی به بخشی از کتاب که به ازدواج شهید صفری تبار منتهی می‌شود اشاره و بیان کرد: مریم یوسفی همسر شهید کمیل صفری تبار بود، وی در دوران قبل از ازدواجش محجبه کامل نبود با این حال از چادر پوشیدن و محجبه بودن هم بدش نمی‌آمد، اما تا آن زمان هیچ اقدامی بر تغییر حجابش انجام نداده بود. هنگامی که شرایط مهیا شد و شهید مصطفی (کمیل) صفری‌تبار به خواستگاریش آمد با توجه به اینکه شهید یک سپاهی بود خانواده شهید بر مسئله نحوی حجاب وی پافشاری داشتند، شهید بزرگوار نیز هنگامی که به زیارت «امام رضا (ع)» رفته بود، از «امام هشتم (ع)» خواسته بود اگر مصلحت می‌داند این وصلت را به ازدواج منتهی کند.

وی به ماجرای جذاب محجبه شدن مریم در روند ازدواجش با شهید مصطفی (کمیل) صفری‌تبار اشاره و ادامه داد: همسر شهید سر انجام محجبه شد و با وی ازدواج کرد، هر چند این ازدواج ۷ ماه بیشتر به درازا نینجامید، اما باعث شد تا همسر شهید برای همیشه تغییر کند و محجبه شود.

وی به چگونگی فراهم شدن نگارش کتاب در مورد شهادت شهید مصطفی (کمیل) صفری‌تبار اشاره و اظهار کرد: هنگامی که بر سر مزار شهید رفته بودم، همسر شهید را دیدم و وی از من در خواست کرد تا کتابی در مورد خاطرات شهید صفری‌تبار بنویسم وی برای نگارش کتاب چندین بار با من تماس گرفت و نهایتا کتاب در ۹۷ اقدام به نگارش کردم و پس از ۱۶ ماه کتاب تکمیل شد.

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید. 
 
 
روایت ۲ خانواده در ارتباط با یک دیگر دچار مشکل می‌شوند/وقتی جوانان به سراغ متون متفاوت می‌روند

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نمایش «آوازه خوان طاس» به قلم اوژن یونسکو و به کارگردانی ارشیا رضوی این شب‌ها در تماشاخانه سپند یا همان پالیز سابق روی صحنه رفته و با استقبال نسبتاً خوبی روبرو شده است. 

عرفان رضوی، مهرانه موسوی، شکیبا آدینه، روژان نیکوزاد، شهاب اشرفی، مجتبی موسوی بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش پرداخته اند، آوازه خوان طاس نمایشنامه ای درباره دو خانواده است که در زندگی کنار یکدیگر به مشکل برخورد می کنند. 

بیشتر بخوانید:

نقد نمایش «آشویتس زنان» را اینجا بخوانید.

نمایشنامه «آواز خوان طاس» که اوژن یونسکو آن را به نگارش در آورده است یکی از آثار مهم در جهان نمایش به شمار می‌آید که درونمایه آن به تنهایی آدمی و غربت او در جهان معاصر اشاره دارد. به طوری که هر انسان را مسئول و مسبب اعمال خود تلقی می‌کند و تا اندازه‌ای سرگشتگی و از دست دادن اصالت بشری را مورد خطاب قرار می‌دهد. خطابه‌ای که در آن اندیشه و باور رو به فرسایش رفته و جهانی همراه با آشفتگی از باور‌ها را نمایان می‌سازد.

جهان نمایش «آواز خوان طاس» دیدگاه خود به سویی هدایت می‌کند که در آن دغدغه فهم جهان و البته زبان ارتباط جزو مسائل مهم به شمار می‌آیند. شخصیت‌ها در جهان اثر باید در ازای درک محیط و پیش رفتن در قاعده و قانونی مشخص خود را در روایتی قرار بدهند که جزئیات آن با بی‌نظمی تعمدی در کنار یکدیگر منظم شده‌اند تا از این طریق خواستگاه هر یک از آن‌ها بنابر داشته‌های معلوم به سرانجام برسند.

در واقع جهان اثر باتوجه به موقعیت‌های نمایشی شرایطی را فراهم می‌کنند تا دلیل ارتباط بین هر شخصیت با دیگری منجر به کنش یا واکنشی شود که در آن نقد جوامع انسانی و بازتاب باور‌ها و یا عدم آن به وضوح مشخص شود؛ لذا تاثیرات جهان پیرامون در ازای کنش و واکنش‌ها خاصیت اثرگذاری را فراهم می‌آورد تا زاویه دید شخصیت‌ها ملاک و آینه‌ای برای برون‌ریزی آن‌ها به شمار آید. حال در این میان اهمیت عنصر تکرار بیش از پیش نمایان خواهد شد که هر حرف، عمل و عکس‌العملی نشان دهنده آن است که شخصیت‌ها نمونه ما به ازایی از افراد جامعه هستند که به روندی فرسایشی دچار شده‌اند با این دانسته که راه گریزی از آن نیست.

نمادگرایی یکی از عنوان‌های مهم جهان این نمایش است که هر شخصیت با اتکا به آن ماهیت پوچ انسان را به نمایش می‌گذارد. شخصیت‌ها با بهره گرفتن از لحن کمدی اثر تلاش دارند تا عنصر موقعیت را در ازای رفتار‌های خود درک کرده و با قرار گرفتن در آن خود را به فردی بدون قانون آداب و معاشرت، بی‌نظم و کوشا برای رسیدن به خواسته و باور‌های شخصی قلمداد کند. شعارگرایی و تشویق انسان به حرف بدون عمل از دیگر مواردی است که در جهان اثر کاربردی مختص به خود دارد که سبب می‌شود داده‌های اثر فاقد چارچوب و اسلوب مناسبی برای تاکید‌ها و برون‌ریزی‌ها شود. شاید دلیل این نگاه و باور از سوی شخصیت‌ها به پوچ‌گرایی درونی انسان و فروپاشی زبان ارتباط پیدا کند. به طوری که شخصیت‌ها در زمان ارتباط با یکدیگر دچار قانون آداب معاشرت نیستند و هر آنچه که به زبان می‌آید را بازگو می‌کنند تا همچنان ثمره آن کلام و سخن بی‌نتیجه و مبهم باقی بماند.

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید. 
 
جدیدترین تصاویر از فیلم سینمایی «آخرین کریسمس» رونمایی شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، جدیدترین تصاویر از فیلم سینمایی «آخرین کریسمس» به کارگردانی پال فیگ منتشر شد، این فیلم اکران بین المللی خود در سینماهای جهان را از امروز آغاز خواهد کرد.

پال فیگ هنرپیشه، کارگردان فیلم و فیلم‌نامه‌نویس اهل ایالات متحده آمریکا است. وی از سال ۱۹۸۰ میلادی تاکنون مشغول فعالیت بوده‌ و همچنین برندهٔ جوایزی همچون جایزه انجمن کارگردانان آمریکا شده‌است.

بیشتر بخوانید:

برای مشاهده جدول فروش هفتگی سینمای هالیوود اینجا کلیک کنید.

معلم بد، مخصمه، جاسوس‌ها، فردیناند، سگ بد، دزدیدن هاوارد و چاقالوها از جمله فیلم هایی هستند که وی در آنها به ایفای نقش پرداخته است، آخرین کریسمس بیست و چهارمین تجربه فیگ در عرصه کارگردانی محسوب می شود، البته وی دو فیلم دیگر را در مرحله پیش تولید دارد. 

بریونی کیمینگز و اما تامپسون نگارش فیلمنامه آخرین کریسمس را بر عهده داشته اند، اما تامپسون علاوه بر نویسندگی بازی در این فیلم سینمایی را نیز انجام داده است. 

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *