بنا به تصمیم ستاد بحران شهرستان میانه فردا شنبه ۱۸ آبان ماه تمامی مدارس منطقه میانه، کندوان و ترکمانچای در تمامی مقاطع تحصیلی تعطیل است.
آخرین اخبار از وقوع زلزله در ۶ استان/ارزیابی ۶۵ روستای زلزلهزده در میانه/ شروع اسکان اضطراری در ورنکش/احتمال افزایش مصدومین زلزله بعید است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، مرکز لرزهنگاری کشور مرکز زلزله ۵.۹ ریشتری را که ساعت ۲:۱۷ بعد از نیمه شب پنجشنبه رخ داد حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی و در عمق دو کیلومتری زمین اعلام کرد.
این زلزله به قدری شدید بود که بیشتر از ۱۰ ثانیه طول کشید و باعث ترس و وحشت مردم در استانهای آذربایجان شرقی، گیلان و اردبیل شد. این زمین لرزه در استانهای آذربایجان غربی و زنجان و قزوین هم احساس شد.
محل دقیق این زلزله ۱۹ کیلومتری شهر ترک، ۲۲ کیلومتری شهر سراب و ۲۹ کیلومتری ترکمنچای در آذربایان شرقی بوده است.
مرکز این زلزله با اردبیل ۷۹ کیلومتر و با تبریز ۱۲۳ کیلومتر فاصله دارد.
از خسارتهای احتمالی هنوز خبری منتشر نشده است.
به گزارش گروه جامعه ، علی اصغر پیوندی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: امروز در EOC سازمان امداد ونجات هلال احمر حضور یافتم و در ویدئوکنفرانس با استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و زنجان از رسیدگی مناسب به زلزله زدگان شهرستانهای سراب و میانه مطمئن شدم.
به گزارش گروه جامعه ، اسماعیل نجاردر تشریح آخرین وضعیت مناطق زلزله زده در استان آذربایجانشرقی اظهار کرد: در پی زمین لرزه ۵.۹ ریشتری که در ساعت ۲:۱۷ بامداد امروز محدوده ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند متاسفانه پنج تن جان خود را از دست داده و بیش از ۳۰۰ نفر نیز مصدوم شدند که اکثر این افراد خدمات درمانی را به شکل سرپایی دریافت کرده و نیمی از آنان نیز به دلیل ترس ناشی از زلزله دچار مصدومیت سطحی شدند.
امیر سرتیپ شاهین تقیخانی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به زلزله شب گذشته در مناطق شمالغرب کشورمان گفت: بهمحض وقوع زلزله یگانهای مستقر در شمالغرب کشور و نیروهای پیشرو به مناطق زلزلهزده اعزام و در مناطق حوالی نقاطکانونی زلزله مستقر شدند.
استاندار زنجان با بیان اینکه میزان خسارات احتمالی زلزله به استان در دست بررسی است، گفت: خوشبختانه استان زنجان دچار خسارات جانی و مالی خاصی از زلزله شب گذشته نشده است.
فتح الله حقیقی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به آخرین وضعیت استان زنجان پس از زلزله اخیر بیان کرد: شب گذشته بلافاصله پس از وقوع زلزله ستاد مدیریت بحران در استان زنجان تشکیل شد.
وی ادامه داد: همه فرمانداران شهرستانهای مختلف استان زنجان برای کمک رسانی و انجام اقدامات لازم بسیج شدند همچنین برای کمک رسانی به استان آذربایجان شرقی اعلام آمادگی کردهایم.
استاندار زنجان تصریح کرد: میزان خسارات احتمالی زلزله به استان زنجان در دست بررسی است. خوشبختانه استان زنجان دچار خسارات جانی و مالی خاصی از زلزله شب گذشته نشده است.
به گزارش گروه جامعه ، محمد ترکمانه مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) درباره خدمترسانی این مجموعه به زلزلهزدگان شمالغرب کشور اظهار داشت:به دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام ازلحظه وقوع زلزله شب گذشته تمامی امکانات امدادی بنیاد احسان برای کمک به آسیب دیدگان زلزله بسیج شده است.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: ضمن عرضه تسلیت به خانواده های داغدار، برای تمامی مصدومان حادثه تلخ زلزله آرزوی سلامتی و بهبودی دارم.
وزیر بهداشت در ادامه نوشت: از ساعات اولیه امروز تمامی پرسنل اورژانس و مراکز درمانی در مناطق زلزله زده در آماده باش کامل هستند. وزارت بهداشت با تمامی امکانات تا آخرین لحظه در کنار مردم شریف این مناطق خواهد بود.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور، آخرین وضعیت امدادرسانی به مصدومان زلزله آذربایجان شرقی را تشریح کرد.
به گزارش گروه جامعه خبرگزای میزان، مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور، درباره اخرین وضعیت امداد رسانی به مصدومان حادثه زلزله استان اذربایجان شرقی گفت: این حادثه ساعت ۲:۱۷ دقیقه با مداد اتفاق افتاد که شدت این زمین لرزه ۵ و ۹ دهم ریشتر گزارش شده است.
وی گفت: متأسفانه در این حادثه تا این لحظه ۳۱۲ نفر مصدوم شدهاند و ۵ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور توضیحاتی پیرامون آخرین وضعیت امدادرسانی به زلزله زدگان ارائه داد.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، حسن نوری معاون فنی و عملیات اورژانس کشور با اشاره به وقوع زلزله بامداد امروز گفت: بالگردها و آمبولانسهای اورژانس برای امداد رسانی به منطقه اعزام شدند.
وی گفت: برنامه ارزیابی خدمات به پایان رسیده است.
نوری پیرامون وضعیت آواربرداری در این مناطق گفت: عملیات آوار برداری در حال انجام است و امکان افزایش مصدومین وجود دارد.
بامداد امروز جمعه (۱۷ آبان) زمین لرزه به بزرگی ۵.۹ (پنج ممیز نه دهم) در ساعت ٢:۱۷ در عمق هشت کیلومتری زمین روی داد و کانون آن در بخش ترک شهرستان میانه بود. روستای بالسین یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است در دهستان تیرچایی بخش کندوان شهرستان میانه واقع شده و در این زمین لرزه خسارات جدی دیده است.
کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره وضعیت جوی استان های زلزله زده گفت: آسمان آذربایجان شرقی فردا و پسفردا صاف همراه با وزش باد و غبار محلی پیشبینی میشود.
وی افزود: با توجه به آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی این هفته در غالب مناطق نیمه شمالی کشور، جوی آرام و پایدار حاکم است.
به گزارش گروه جامعه ، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اعلام اینکه از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی مشغول امدادرسانی به هموطنان هستند، از شروع اسکان اضطراری در روستای ورنکش خبرداد.
مرتضی سلیمی گفت: دو بالگرد هم در منطقه آماده هستند.
سخنگوی سازمان امداد و نجات با بیان اینکه تاکنون ۳۳۲ نفر در زلزله استان آذربایجان شرقی مصدوم شده و ۵ نفر جان باختند، گفت: امدادرسانی و اسکان مردم آسیبدیده در حال انجام است.
سید مصطفی مرتضوی سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر درباره آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده استان آذربایجان شرقی، اظهار داشت: در ساعت ۲:۱۷ بامداد امروز زلزله ۵.۹ ریشتری در عمق ۸ کیلومتری در استان آذربایجان شرقی به وقوع پیوست.
وی ادامه داد: ۶ شهر و ۱۴۵ روستا تحت تاثیر این زلزله قرار گرفته که جمعیتی بالغ بر ۱۲۱ هزار نفر را شامل میشود. این زلزله در شهرهای میانه، سراب، بستانآباد، ترک، هشترود، ترکمنچای وروستاها احساس شد؛ ضمن اینکه در استان اردبیل نیز در شهرهای نیر، سرعین و کوثر نیز احساس شده است؛ البته بیشترین خسارت مربوط به روستای ورکش در میانه است.
سخنگوی سازمان امداد و نجات با بیان اینکه تاکنون ۵۷ مورد پسلرزه گزارش شده است، گفت: تیمهای ارزیاب به مناطق زلزلهزده اعزام شده و ۱۱۰ نفر امدادگر در قالب ۳۴ تیم کار امدادرسانی را آغاز کردهاند.
مرتضوی از مصدومیت ۳۳۲ نفر تاکنون خبر داد و گفت: ۵ نفر در روستای ورنکش میانه جان باختند؛ ضمن اینکه تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است.
فرماندار بستانآباد با بیان اینکه زلزله بامداد جمعه در میانه خسارات جانی در این شهرستان نداشته است گفت: واحدهای مسکونی روستایی هممرز با کانون این زلزله خسارت جزئی دیدهاند.
سید علی موسوی حسینی روز جمعه در جلسه ستاد مدیریت بحران این شهرستان افزود: تاکنون ۳ جلسه هماهنگی در مدیریت بحران شهرستان تشکیل شده و نیروهای امدادی و اورژانس در آماده باش کامل هستند.
وی گفت: در بازدیدهای میدانی و گزارشهایی که از مناطق روستایی و شهری وصول شده تلفات جانی در شهرستان نداشته ایم و در حال حاضر اکیبهای کارشناسی در شهرستان در حال به برآورد خسارت احتمالی هستند.
موسوی حسینی گفت: ۱۵ نفر نیز که دچار شوک و ترس از زلزله شده بودند به صورت سرپایی درمان شدند.
وی با بیان اینکه شهرستان بستان آباد به عنوان شهرستان معین انتخاب شد از اعزام ۴ اکیب به استعداد ۱۵ نفر از هلال احمر و ۲ اکیب از اورژانس و اکیب راهداری به مناطق زلزله زده میانه خبر داد.
زلزلهای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه) حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند که این زلزله در استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل نیز احساس شده است.
حسن نیا در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص آخرین وضعیت راههای مناطق زلزله زده اظهار کرد: در پی زلزله اخیر در استان آذربایجان شرقی در محور بستان آباد- میانه و محور سرچم در ۳ مقطع ریزش کوه رخ داد که دو اکیپ کامل راهداری بلافاصله به منطقه اعزام شدند و نسبت به پاکسازی سطح جاده اقدام کردند و درحال حاضر محور به طور کامل باز است.
وی افزود: یک اکیپ راهداری کامل شامل ۱۰ دستگاه کامیون، یک دستگاه لودر، یک دستگاه گریدر، یک دستگاه بیل مکانیکی به همراه ۱۰ نیروی انسانی برای کمک به مردم زلزله زده روستای ورنکش اعزام شده است.
به گزارش گروه جامعه ، مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت: در پی زلزله ۵.۹ ریشتری در بامداد امروز در آذربایجان شرقی، ۳۰ تیم عملیاتی در منطقه مشغول امدادرسانی هستند؛ دو بالگرد در منطقه آماده به کار هستند تا ارزیابی بیشتری را داشته باشند.
وی گفت: تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است؛ ۷ روستا بیشترین خسارت داشتهاند. مطابق ارزیابیها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.
به گزارش گروه جامعه ، سید مصطفی مرتضوی سخنگوی سازمان امداد و نجات هلالاحمر اعلام کرد: در ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد امروز زمین لرزه ٥.٩ ریشتری در عمق ٢ کیلومتری، شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی را لرزاند؛ مکان زلزله ٢٠ کیلومتری ترک و ٢٢کیلومتری سراب بوده است.
سخنگوی امداد و نجات هلالاحمر افزود: همچنین تیم امدادی از جمعیت هلال احمر شهرهای استان آذربایجان شرقی به کانون زلزله بخش ترک شهرستان میانه اعزام شدند که این تیمها در شهرستان میانه ۴ تیم، بستان آباد ۴ تیم، سراب ۳ تیم، هشترود یک تیم، چاراویماق یک تیم و تبریز ۳ تیم بوده است.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر در صفحه شخصی خود در فضای مجازی گزارشی از قربانیان زلزله شب گذشته در آذربایجان شرقی و امداد رسانی به زلزله زدگان ارائه داد و نوشت: زلزله نیمه شب در سراب تاکنون ۵ کشته و ۱۲۸ مصدوم داشته، ارزیابی ۶۵ روستا تا به حال تمام شده و ۷ روستا وضعیت وخیمی دارند.
وی در ادامه نوشت: ۴۰ باب خانه کاملا ویران شده و هم اکنون اسکان موقت فراهم و اقلام امدادی و بستههای ۷۲ ساعته در میان زلزله زدگان توزیع شده است.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی از بسته شدن محورهای مواصلاتی اصلی استانهای زلزلهزده نداشتهایم و تمامی محورها باز هستند و امکان تردد وجود دارد.
میثم جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص آخرین وضعیت آب و برق مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اظهار کرد: حدود ۳۰ روستا در حوزه برق از حادثه زلزله اخیر متاثر شد که از این تعداد ۲ روستا یکی از مجموعه سراب و دیگری روستای ورنکش که کانون زلزله بوده و تخریب بالایی در آن رخ داده و امروز تا قبل از ظهر مشکلشان رفع میشود.
وی افزود: در حوزه آب شهری و روستایی ۲ روستا با مشکل روبرو شدند که تا ساعت ۷ صبح امروز مشکل این دو روستا به لحاظ شبکه آبرسانی رفع شد و در این بازه مخزن و تانکرهای اضطراری در محل مستقر بودند.
گروه سیاسی ؛ امیر سرتیپ دوم شهنام بابلی گف: در پی وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریستری در مناطقی از استان آذربایجان شرقی بیمارستانهای منطقه به ویژه بیمارستان مراغه و تبریز در آماده باش قرار دارند.
رئیس اداره بهداشت و در مان نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: بلافاصله پس از اینکه زلزله در مناطقی از استان آذربایجان شرقی روی داد گردانهای بهداشت و درمان بیمارستانهای منطقه در آماده باش قرار گرفته تا در خدمت مردم آسیب دیده قرار گیرند.
زلزله بامداد جمعه باعث هراس مردم در اردبیل و مشگینشهر شده و ۲۹ نفر به خاطر مصدومیت هنگام فرار از منزل و استرس به بیمارستانهای این شهرستانها مراجعه کردند.
رئیس مدیریت درمان و فوریتهای پزشکی استان اردبیل گفت: از این تعداد ۶ نفر به علت مصدومیت در بیمارستان بستری و بقیه افراد سرپایی مداوا شدهاند.
مجید محمد غریبانی افزود: اغلب آسیبدیدگان و مصدومان مراجعه کننده به بیمارستان دچار شکستگی و آسیب دست و پا و برخی نیز دچار ترس و استرس شده بودند.
براساس ارزیابیهای انجام شده، زلزله بامداد امروز جمعه در شمال غرب کشور، در استان قزوین خسارت جانی و مالی به دنبال نداشت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اظهار داشت: زمین لرزه نسبتا شدید (۵.۹) ریشتری که بامداد جمعه ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه در حوالی ترک و سراب آذربایجان شرقی بوقوع پیوست تقریبا در تمامی نقاط استان قزوین نیز احساس شد.
قدرت الله مهدیخانی اظهار داشت: براساس ارزیابیهای انجام شده و گزارشات دریافتی از بخشداران در نقاط مختلف استان، خوشبختانه این حادثه طبیعی در استان قزوین هیچ خسارتی به همراه نداشته است.
وی ادامه داد: البته در سطح فضای مجازی چند فیلم منتشر شده که نشان از ترک خوردگی چندین واحد مسکونی در شهرستان البرز دارد که مشخص نیست عامل آن زلزله بامداد امروز بوده است و یا خیر و در صورت درخواست مالکان، کارشناسان مدیریت بحران میتوانند برای بررسی موضوع در محل حاضر شوند.
این مسئول گفت: به دنبال زلزله بامداد جمعه، تمامی نیروهای امدادی استان قزوین در حالت آماده باش کامل قرار دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی اعلام کرد: زمین لرزه ۵.۹ ریشتری شهر «ترک» شهرستان میانه تاکنون یک فوتی داشته است.
محمدباقر هنربر گفت: این فوتی از روستای ورنکش بخش ترکمانچای میانه بر اثر ریزش آوار گزارش شده است.
وی افزود: در روستاهای ورزقان و ورنکش بخش ترکمنچای نیز آتش سوزی لوله گاز اتفاق افتاده که به سرعت مهار شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی اضافه کرد: یک نفر نیز در روستای هلسی شهر ترکمنچای از زیر آوار زنده بیرون آورده شده است.
هنربر ادامه داد: یک مورد نیز ریزش کوه ناشی از زمین لرزه در شهرستان میانه گزارش شده که عملیات آواربرداری آن در حال انجام است.
رییس دانشکده علوم پزشکی سراب گفت: تاکنون و در مدت یک ساعت پس از زلزله در شرق آذربایجانشرقی ۶۵ نفر برای مداوا به اورژانس مراجعه کردهاند.
اکبر نادی گفت:علت مراجعه حدود ۶۰ نفر از این تعداد شوک، ترس، استرس و حالات روحی بعد از زلزله گزارش شده است.
وی افزود: البته چند نفر نیز بر اثر افتادن از پله، دچار آسیب شده بودند که مداوا شدند و یک فرد مسن نیز که دچار حمله قلبی شده بود احیا شد.
رییس اورژانس آذربایجانشرقی نیز گفت: زلزله بامداد جمعه شهر «ترک» در شهرستان میانه تعدادی از منازل مسکونی ۳ روستای این شهرستان را تخریب کرد.
فرزاد رحمانی افزود: کارشناسان اورژانس برای کمک به مصدومان احتمالی به منطقه اعزام شده اند اما تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر خسارت جانی دریافت نشده است.
وی افزود: تیم های اورژانس در آماده باش کامل هستند و در صورت نیاز اتوبس آمبولانس های مراکز تبریز، زنجان و اردبیل به منطقه اعزام می شوند.
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ،درباره آخرین وضعیت زلزله در آذربایجان شرقی اظهار کرد: سحرگاه امروز ساعت ۲:۱۷:۰۳ در عمق ۱.۶ کیلومتری زمین زلزلهای با قدرت ۵.۹ ریشتری در منطقه ترک آذربایجان شرقی اتفاق افتاد.
وی افزود: این زلزله در استانهای همجوار مانند اردبیل، زنجان و ایلام مشاهده شد و به محض وقوع زلزله امدادگران به مناطق اعزام شدند.
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور در گفت و گو با میزان، گفت: بر اثر زلزله آدربایجان شرقی تا این لحظه ۳۱۲ نفر مصدوم شدند و ۵ نفر فوت کردند.
وی در ادامه بیان کرد: از این ۳۱۲ نفر تنها ۱۳ نفر بستری و مابقی سرپایی درمان شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اعلام کرد: از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی مشغول امداد رسانی به هموطنان هستند.
مرتضی سلیمی گفت: در پی زلزله ۵.۹ ریشتری در بامداد امروز در آذربایجان شرقی، ۳۰ تیم عملیاتی در منطقه مشغول امدادرسانی هستند. دو بالگرد در منطقه آماده به کار هستند تا ارزیابی بیشتری را داشته باشند.
وی گفت: تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است. ۷ روستا بیشترین خسارت داشتهاند. مطابق ارزیابیها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.
مرکز لرزه نگاری کشور اعلام کرد: زمین لرزهای به بزرگی ۴.۸ ریشتر در آذربایجان غربی در عمق ۱۰ کیلومتری زمین حوالی گردکشانه ساعت ۲ و ۳۷ دقیقه امروز جمعه به وقوع پیوست.
بر این اساس این زمین لرزه در عرض جغرافیایی ۳۶.۸ و طول جغرافیایی ۴۵.۳۴ روی داده است.
نزدیکترین شهرها به زمین لرزه گردکشانه، نقده و پیرانشهر بودند و نزدیکترین مراکز استان نیز ارومیه و تبریز گزارش شده است.
پس از این زلزله بزرگ، پس لرزه های قوی حدود۴ ریشتری همچنان منطقه را می لرزاند.
زلزله ای به بزرگی ۴.۱ ریشتر ساعت ۲ و ۲۰ دقیقه و ۵۳ ثانیه بار دیگر حوالی ترکمنچای در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوست. همچنین زلزله های دیگری به بزرگی ۴.۱ و ۴.۳ ریشتر به ترتیب ساعت ۲ و ۲۵ دقیقه و ۴۰ ثانیه و ساعت ۳ و ۲ دقیقه در این منطقه رخ داد.