صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دادستان کل کشور معاونان خود را مکلف به پیگیری تحول‌های ایجاد شده در دادسرا‌های سراسر کشور کرد

۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۷:۳۶
کد خبر: ۵۶۵۶۴۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
دادستان کل کشور در همایش دادستان‌های سراسر کشور بر این نکته تاکید کرد که تحول در دادسرا‌ها نیازمند تعریف و تبیین است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، هجدهمین همایش دادستان‌های سراسر کشور با موضوع تحول در دادسرا با حضور آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه، اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور و شماری از مسئولان عالی قضایی در مشهد برگزاری شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری با بیان اینکه امروز مصادف با آغاز امامت و ولایت خاتم‌الاوصیا حضرت بقیه‌الاعظم (عج) می‌باشد گفت: مناسب و شایسته می‌بینم که در آغاز ولایت و امامت حضرت بقیه‌الله (عج) تجدید عهدی داشته باشم هر چند توصیه شده که هر صبحگاه انسان با خواندن دعای عهد با امام عصر (عج) پیمان ببندد.

دادستان کل کشور بیان کرد: این همایش هجدهمین همایش دادستان‌ها است که البته برخی از این همایش‌ها در زمان آیت‌الله رئیسی و برخی دیگر در زمان تصدی حجت الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای برگزار شده است. مجموعه حاضران همایش ۳۱ رئیس کل دادگستری که یکی از آن‌ها به علت کسالت حضور ندارد همچنین ۳۹۶ دادستان عمومی و انقلاب، ۳۱ دادستان نظامی و ۱۱ دادستان ویژه روحانیت است که جمعا ۴۶۹ نفر در این همایش شرکت نموده‌اند. امیدوارم که خروجی این همایش برای کشور، مردم و دستگاه قضایی مفید باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری با اشاره به برگزاری کارگروه‌ها در راستای تحول در دادسرا گفت: روز گذشته همکاران قضایی در سه کارگروه مشغول تبادل نظر و بحث بودند و جلسات خیلی خوبی برگزار شد. همکاران عزیز تا پاسی از شب مطالب را جمع‌بندی نمودند و گزارشات هر سه کارگروه ارائه شد. درخواست بنده این است برادران عزیز پیرامون موضوعات همایش تا یک هفته پس از مراجعت، نظرات و پیشنهادات خود را ارسال نمایند.

وی افزود: موضوع این همایش تحول در دادسرا است. در دیداری که امسال با رهبر معظم انقلاب داشتیم بحث تحول مطرح بود. در پیشنهادات و برنامه‌های تقدیمی رئیس قوه قضاییه به رهبر معظم انقلاب ایشان دو جمله فرمودند که تلاش می‌کنیم آنچه خواسته ایشان است محقق شود. رهبر معظم انقلاب فرمودند «مهمترین ماموریت قوه قضاییه در دوره جدید ایجاد تحول در چارچوب اصول اسلام و قرآن و قانون اساسی است. برای ایجاد تحول، برنامه‌ریزی ۵۰ درصد کار است و ۵۰ درصد بقیه مربوط به تحرک، اقدام و عمل است و باید سند تحول بدون تاخیر آغاز شود.» در بخش دوم فرمایشات مقام معظم رهبری یعنی تحرک، اقدام و عمل این موضوع متوجه تک‌تک ما است و وظیفه داریم آن‌ها را انجام دهیم.

دادستان کل کشور افزود: تحول، خواسته مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضاییه است و سیاست‌های کلی ابلاغ شده مبتنی بر تحول است. این امر محقق نمی‌گردد مگر اینکه تحول را در صحنه عمل اجرا نماییم. لازم است تحول در دادسرا‌ها را تعریف و تبیین نماییم. تحول محقق نمی‌شود مگر اینکه آن را اجرا کنیم. باید بررسی شود تحول در دادسرا با چه شاخص‌هایی ارزیابی می‌شود. لازم است برای ارائه گزارش یک ساله به رئیس قوه قضاییه آمار و ارقام داشته باشیم و بگوییم چه اقداماتی صورت گرفته است. معاونان بنده مکلف به پیگیری تحول‌های ایجاد شده در دادسرا‌های سراسر کشور هستند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: باید کار جمعی انجام شود. با حضور آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه امید و انتظار در جامعه ایجاد شده و در نظرسنجی اخیر مشاهده کردیم امید مردم به دستگاه قضایی به ۷۶ درصد رسیده است. کجا بودیم و به کجا رسیدیم اگر مردم عملکرد مطلوبی از ما ببینند قطعا این درصد بالاتر خواهد رفت و اگر عملکرد نامناسبی داشته باشیم نظر مردم برخواهد گشت.

وی تصریح کرد: انتظار دارم تحول در عمل محقق شود. قرار شد روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها مباحث مطرح شده در کارگروه‌ها را پیگیری و هر از چند گاهی محور‌های آن را بررسی نمایند. بحث اول که بیشتر از ناحیه دادستان‌ها باید مورد توجه قرار گیرد رویکرد دستگاه قضایی خصوصا در دادسرا‌ها و بحث تکریم ارباب رجوع است، باید برخورد با ارباب رجوع با کرامت و با احترام باشد. شکایت از دادسرا‌ها زیاد نیست، اما همین آمار هم قابل توجه است، همه باید در خدمت مردم باشیم. کار قضایی با دعوا، جدل و مرافعه همراه است. لازمه لباس قضا بر تن کردن این است که آن شخص بتواند ناملایمات ارباب رجوع را تحمل کند. بحث دوم مربوط به نظارت دادستان‌ها بر زیرمجموعه‌های خودشان است. اگر امکانات در مجموعه‌ها محدود است حتما گزارش آن را به رئیس قوه قضاییه ارائه دهند تا گله‌ای از جانب دادستان‌ها وجود نداشته باشد.

دادستان کل کشور خطاب به دادستان‌ها تصریح کرد: حتما در مسایل امنیتی و حفاظتی ضمن حفظ استقلال خود با دستگاه‌های ذیربط همکاری داشته باشید.

وی گفت: حتما باید بر امر نظارت بر زندان‌ها و سرکشی و بازرسی‌ها اهتمام جدی وجود داشته باشد.

حجت الاسلام و‌المسلمین منتظری با تاکید بر اینکه در بازه این بازدید و سرکشی ها چند موضوع باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: کاهش جمعیت کیفری زندانیان را در دستور کار قرار دهید و شخص دادستان‌ها حتما در زندان‌ها حاضر شوند و بازدید داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: دادیار ناظر زندان در خود زندان مستقر باشد نه اینکه هفته‌ای دو سه بار به زندان‌ها سرکشی کند.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: در شهرستان‌هایی که از شهرهای اطراف زندانی می‌پذیرند نسبت به مشکلات زندانیان دیگر هم باید حساسیت داشت و حتی در صورت لزوم نیابت داده شود تا بتوان به وضعیت تمامی زندانیان رسیدگی کرد

این مسئول عالی قضایی افزود: لازم است از کلانتری‌ها هم بازدید داشته باشید و نسبت به کار آنها هم به وظایف قانونی خود عمل کرد.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: بحث دیگر تلاش در ارتقا سطح معلومات سیاسی و اشراف بر مسائل سیاسی و دیگر مسائل است. دادستان باید بر مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امثال آن مشرف باشد و در جریان امور مهم  کشور  قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: تلاش کنید تا از تعطیلی کارخانجات و مراکز صنعتی خودداری شود. امر رونق تولید را در نظر داشته باشید و با همکاری و هماهنگی بین دستگاهی کاری کنید تا رونق تولید بیش از گذشته شود.

وی یکی از مشکلات در بحث صدور کارت ضابطین را مشکلات بودجه‌ای دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری دستگاه‌های ذی ربط بتوان این مشکل را هم برطرف نمود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *