پیامی که دیروز مخابره شد/ ۱۳ آبان حماسهای دیگر
تاکید بر اصل دشمن شناسی یکی از مولفههای مهم این پیام بوده است. ملت ایران پس از گذشت چهار دهه از تسخیر لانه جاسوسی (سفارت آمریکا)، بار دیگر بر این اصل تاکید نمود که هرگز تاریخ را به فراموشی نسپرده و در کنار توجه به آینده، گذشته را نیز در ذهن خویش دارد. این بدان معناست که ملت ایران هرگز فراموش نمیکند که نظام سلطه در لباس انگلیس، فرانسه و آمریکا و ... چه خیانتها علیه این سرزمین صورت داده و برای غارت آن چه طرحهایی که اجرا نکردهاند. از زمانی که غرب وارد ایران گردیده تا همین امروز نظام سلطه تلاش کرده تا سلطه خویش بر این سرزمین را اجرایی سازد و در این راه نیز از هیچ اقدامی فروگذار نبوده است. نمونههای عصر حاضر آن نیز از کودتای ۲۸ مرداد گرفته تا حمایت از رژیم پهلوی در سرکوب مردم تا جنگ تحمیلی وحمایت از تروریستهای منافقین که ۱۷ هزار ایرانی را به شهادت رساندهاند، تحریمها و تحرکات گسترده برای حذف حقوق هستهای ایران و ایجاد چالشهای داخلی همچون فتنه ۸۸، خروج از برجام و نقض تمام تعهدات برجامی و صدها مورد دیگر را میتوان در این زمینه برشمرد. مردم ایران هرگز گذشته را قربانی آینده نمیسازد چرا که گذشته همان چراغ راه آینده است که زمینه ساز تصمیم درست در شناخت دوست و دشمن میشود. ملت ایران با بصیرت در دشمنشناسی و با همان تجربه تاریخی دریافت که یک گام به عقبنشستن یعنی پیشروی دشمن، چنانکه نمود آن، تحولات دوران مشروطه و نیز کودتای ۲۸ مرداد بوده که به دلیل عدم حضور مردم در صحنه، دشمنان سلطه خویش را بر ایران تحمیل نمودند حال آنکه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل حضور مردم در صحنه دشمن توان اجرای توطئههای خود را نداشته است. در تجربه برجام نیز این امر مشاهده شد که هر گام عقب نشینی موجب زیاده طلبی بیشتر طرفهای مقابل شد و این رویکرد به مقاومت فعال و تعلیق تعهدات برجامی مولفهای برای مقابله با این زیاده خواهیها شد. در همین حال نمود عینی این بصیرت را در عملکرد فرزندان این ملت در نیروهای مسلح میتوان مشاهده کرد که پس از جنگ تحمیلی در راه خودکفایی دفاعی کشور گام برداشتند و امروز ایران اسلامی به همت فرزندانش یکی از قدرتهای برتر نظامی جهان است.
نکته بسیار مهم در روحیه انقلابی و جهادی ولایتمداری ملت ایران است. نقش رهبری با محوریت امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب میباشد جهانیان اذعان دارند که راهبردهای خردمندانه و آیندهنگرانه امام خمینی (ره) و پس از ایشان رهبر انقلاب، از مهمترین دلایل تحقق و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران بوده است. بسیاری از تحلیلگران سیاسی جهان بر این امر اذعان دارند که مهمترین و کلیدیترین تفاوت انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابهای جهان وجود رهبری خردمند و فرزانه بوده که سبب شده تا انقلاب ایران راه پویایی و پیشرفت را بپیماید در حالی که بسیاری از انقلابها یا از مسیر منحرف و یا کلا از صحنه حذف گردیدهاند. نمود عینی این را در مصر چه در دهه ۱۹۸۰ و چه در سال ۲۰۱۱ میتوان مشاهده کرد که خلاء رهبری زمینهساز نابودی انقلاب مردمی گردید. ملت ایران دیروز بار دیگر بر ولایتمداری و حمایت از رهبری تاکید و نشان دهند که هرگز حاضر به خالی کردن میدان نخواهند بود.
پیام دیگری که در راهپیمایی دیروز مبارزه با استبکار مشاهده میشود اصل تکیه بر داشتههای درونی به جای چشم داشت به خارج است. تجربه نشان داده که هر زمان ملتی چشم به کمکهای خارجی داشته جز بدبختی و ناکامی دستاوردی نداشته است چنانکه همین چشم داشت به خارج شکست انقلاب مشروطه و یا شکست مصدق در تحقق اهدافش، وابستگی کشور به آمریکا در دوران پهلوی را رقم زد. یا در تجربه برجام شاهد بودهایم که دلبستن مسئولان به لغو تحریمها زمینه ساز معطل ماندن اقتصاد کشور شد که در نهایت نیز جز خسران برای کشور نتیجهای نداشت و در نهایت نیز همگان بر اصل چشم بستن از چشم داشت به خارج و لزوم تکیه به داخل چنانکه همواره رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتهاند، اذعان نمودند. در مجموع میتوان گفت که ملت ایران دیروز از یک سو به مسئولان این پیام را دادند که همچنان در میدان حضور دارند و این مسئولان هستند که باید خود را به ملت رسانده و برای مقابله با چالشها و مشکلات کشور گام بردارند. از سوی دیگر این پیام را به جهانیان دادند که حاضر به ترک حمایت از انقلاب و نظامشان نیستند و با تمام توان در برابر دشمنان این سرزمین ایستادگی خواهند کرد.