صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی ظرفیت‌های کشور برای افزایش درآمدها/ آیا اقدامات دولت برای جدایی نفت از بودجه موثر بود؟

۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۲:۵۸
کد خبر: ۵۶۴۹۷۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
در راستای تحقق اقتصاد بدون نفت و جدا کردن درآمد‌های نفتی از بودجه، اقتصاد ایران نشان داده که ظرفیت‌های زیادی برای گسترش انواع فعالیت‌های اقتصادی و افزایش درآمد‌های کشور دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، منابع مالی دولت‌ها به چند درآمد اصلی و بزرگ مانند مالیات و تولید یا صادرات برخی کالا‌های خاص بستگی دارد که بدون آنها، بودجه دولت‌ها با مشکل مواجه می‌شود.

همچنین کشور‌ها برخی درآمد‌های خرد و کوچک نیز دارد که این درآمد‌ها نیز ممکن است در طول سال به دلیل بروز برخی اتفاقات سیاسی و اقتصادی دستخوش تغییرات قرار گیرند.

بر اساس این گزارش، دریافت انواع مالیات یکی از مهم‌ترین درآمد‌های هر کشوری است و تمام دولت‌ها به این درآمد وابستگی دارند چراکه بدون آن بسیاری از مخارج کشور دچار اختلال می‌شوند.

دولت ایران تا چند سال گذشته علاوه بر مالیات، به درآمد حاصل از فروش نفت نیز وابسته بود که سالانه میزان فروش نفت ایران به دلیل برخی اتفاقات سیاسی و تحریم‌ها کاهش یافت، تاجایی که دولت مردان تصمیم به جدایی درآمد نفتی از بودجه گرفتند.
 
دولت و بخش خصوصی طرح‌های زیادی را تحت عنوان اقتصاد بدون نفت در کشور مطرح کردند که تعدادی از آن‌ها در اقتصاد کشور اجرایی شد و نتیجه مطلوبی نیز تاکنون داشته اند.

خوش بختانه اقداماتی که تاکنون در راستای عدم وابستگی به درآمد‌های نفتی اجرایی شده، موفقیت آمیز بوده و این موضوع نشانگر این است که کشور ایران برای افزایش درآمد‌ها و رفع مشکلات خود از توانایی‌ها و ظرفیت‌های بالایی برخوردار است.

طبق گفته بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی، ایران از ظرفیت‌های بالایی برای افزایش درآمدها برخوردار است که استفاده از این ظرفیت‌ها ضمن افزایش درآمد دولت به حل بسیاری از مشکلات کشور مانند اشتغال نیز کمک می‌کند.

از نمونه این ظرفیت‌ها می‌توان به کشاورزی، گردشگری و تولید کالا‌های ضروری اشاره کرد، که هرکدام از این موارد مشکلات کوچک و بزرگی دارند که به سادگی توسط دولت قابل حل است.

تولیدکنندگان داخلی تا چند سال گذشته با دو مشکل اساسی مواجه بودند، مورد اول واردات کالا‌هایی به کشور بود که نمونه مشابه آن‌ها در داخل تولید می‌شد که این موضوع با سختگیری در واردات کالاهای غیر ضروری و قاچاق کالا تا حدودی حل وفصل شد و باعث شد تا بسیاری از واحد‌های تولیدی راکد در کشور از نو کارخود را آغاز کنند.

مشکل بعدی تولید کنندگان کمبود منابع مالی برای گسترش کار خود است، بر این اساس دولت می‌تواند با تامین مالی و ارائه تسهیلات، از تولیدکنندگان بزرگ و کوچک حمایت کنند.

صنعت گردشگری یکی دیگر از زمینه‌هایی است که می‌تواند به افزایش درآمد‌های کشور کمک کند، اما این صنعت نیز با مشکلات متعددی مواجه است.

در سال ۹۷ بیش از ۷ میلیون گردشگر وارد ایران شدند که در سال جاری این تعداد افزایش چشم گیری داشته است، همچنین برنامه ریزی‌های دولت حکایت از این دارد که تا سال ۱۴۰۳ این تعداد به ۲۰ میلیون نفر در سال برسد و درآمد سالانه دولت در سال مورد بررسی به ۲۵ میلیارد دلار برسد.
 
پیشتر بهزاد زیاری، کارشناس صنعت گردشگری در گفت وگو با درخصوص توسعه گردشگری به دست تعاونی ها اظهار کرد:  چند سالی است که اقتصاد بدون نفت در کشور مطرح شده، با این وجود، گردشگری یکی از راه‌هایی است که می‌تواند اقتصاد بدون نفت را در کشور محقق کند یعنی در راستای توسعه گردشگری، تعاونی‌ها می‌توانند نقش بسیار موثری داشته باشند.

وی افزود: شرکت‌های تعاونی همچنین می‌توانند با ایجاد تشکل‌هایی در بخش‌های مختلف گردشگری مانند، آژانس‌های مسافرتی، تور‌های برون و درون کشوری و آموزش‌های هتلداری بخش گردشگری را تا حد بسیار زیادی در کشور افزایش دهند که تمام این‌ها به حمایت‌های دولت از بخش تعاونی بستگی دارد.
 
با تمام این تفاسیر دولت تاکنون قدم‌های موثری در راستای تحقق اقتصاد بدون نفت برداشته و تا زمانی که اقتصاد ایران وابستگی خود را به درآمد‌های نفتی از دست بدهد، این اقدامات دولت باید ادامه داشته باشند.

ضمن اینکه نباید ظرفیت‌ها و توانایی‌های بخش خصوصی و تعاونی فراموش شود و دولت باید با حمایت مالی از این دو بخش، زمینه‌های انواع فعالیت اقتصادی را در کشور راه اندازی و گسترش دهد تا درنهایت درآمد‌های دولت افزایش یابد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *