صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حشمتی: بسیاری از مفاسد ناشی از عدم نظارت است/ جعفری: فساد درون سازمانی به هیچ وجه مورد قبول نیست/پوریانی: ۲۳۰ مورد بازدید‌های دوره‌ای در مجتمع‌های قضایی داشتیم

۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۵:۰۶
کد خبر: ۵۶۴۹۱۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان تهران با تأکید بر جایگاه نظارت در امور قضایی بیان کرد: نظارت نکته بسیار مهمی است چرا که خیلی از مفاسد به خاطر عدم نظارت است و ضرورت دارد سرپرست مجتمع‌های قضایی بحث نظارت را جدی بگیرند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی وقضایی ، مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران امروز با حضور مسئولین در دادگستری استان تهران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه عباس پوریانی رئیس کل سابق دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران ضمن درود به روح شهدا و امام راحل و آرزوی سلامتی برای خدمت‌گزاران نظام و مقام معظم رهبری عنوان کرد: امروز روز تودیع بنده از یک مسئولیت خطیر و سنگین است و کسی که می‌خواهد برود اقدامات انجام شده را می‌گوید من نیز می‌خواهم به چند دسته از اقدامات اشاره کنم.

وی در ادامه اظهار کرد: تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران است و گرفتاری‌ها و مشکلاتی که در تهران وجود دارد در هیچ یک از استان‌ها وجود ندارد، در مدت این ۵ سال آنچه در توانم بود با استفاده از همه ظرفیت‌ها و علی‌رغم تمام کمبود‌ها انجام دادیم تا شرمنده مردم، خداوند، مسئولان و همکاران نشویم.

پوریانی با اشاره به معضل کمبود کادر قضایی در تهران بیان کرد: ۴۶۳ شعب مصوب وجود دارد، اما شعب فعال ۳۵۹ شعبه است در حالی که ۸۶۵ پست نیز دارد لذا در تهران به شدت با کمبود کادر قضایی مواجه بودیم و هستیم و اگر در این خصوص فکری نشود خیلی از مشکلات بیشتر نیز خواهد شد.

پوریانی رئیس کل سابق دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران ادامه داد: اگر بخواهیم اطاله دادرسی از بین رود لازم است تا توجه ویژه‌ای به تهران شود چرا که تهران نمود کشور است و اگر مشکلی باشد به شکلی در سراسر کشور نیز پخش خواهد شد.

وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: ما سعی کردیم تا افراد را شناسایی کنیم و بتوانیم از ظرفیت همکاران استفاده کنیم من از مرداد سال ۹۳ که آمدم سعی‌مان بر این بود که همه کار‌ها برنامه‌محور باشد.

در بازدید‌های دوره‌ای با اطلاع رسانی سعی می‌کردیم تا با سعه صدر حرف مردم را گوش کنیم

پوریانی با اشاره به بازدید‌های سرزده خود در زمان تصدی ریاست کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران عنوان کرد: بازدید‌های ما به صورت دوره‌ای، موردی و سرزده بود در بازدید‌های دوره‌ای با اطلاع رسانی سعی می‌کردیم تا با سعه صدر حرف مردم را گوش کنیم و ملاک و معیار ما مردم بود و سعی داشتیم تا قدم‌هایی در راستای حل مشکلات مردم برداریم. اگر نیاز بود پرونده‌ها را نیز ملاحظه می‌کردیم و از این طریق خیلی از مشکلات مردم را حل کردیم.

پوریانی عنوان کرد: علاوه بر توجه به خواسته‌های مردم خواسته‌های همکاران قضایی و اداری را نیز می‌شنیدیم چرا که در بحث مبارزه با فساد برای از بین بردن روزنه فساد باید حرف همکاران قضایی و اداری را بشنویم.

رئیس کل سابق دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران در ادامه بیان کرد: غیر از بحث ملاقات مردمی درب اتاق من در ستاد هر زمان که حضور داشتم باز بود و امکان نداشت کسی باشد و مرا نبیند. من از خداوند بابت اعتمادی که همکاران اداری و قضایی به من داشتند و دارند ممنونم برای من مهم نبود که مراجعه‌کننده کیست و هر جا که لازم بود ورود می‌کردم.

وی با تاکید بر اینکه کارکنان قضایی و اداری در خط مقدم جبهه عدالت در حال جنگ هستند، اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم به نوبه خود نوعی مبارزه با فساد است من ۲۳۰ مورد بازدید‌های دوره‌ای در مجتمع‌های قضایی داشتم و خواسته‌های همکاران را می‌شنیدم و اگر در بحث خواسته‌های همکاران قضایی همکاری می‌گفت این امکانات و وسیله نقلیه را می‌خواهم برای من تکلیف ایجاد می‌شد.

پوریانی در ادامه با اشاره به ضرورت انجام مشورت در امور بیان کرد: در این مدت مشورت جزو برنامه‌های اساسی من بود و باید بگویم اگر می‌خواهیم قضات را حفظ کنیم و از آن‌ها صیانت کنیم باید به خواسته همکاران قضایی و اداری توجه داشته باشیم.

پوریانی رئیس کل سابق دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با تبیین جایگاه اداره ابلاغ تصریح کرد: اداره ابلاغ جایی است که در ماه ۳۵۰ هزار اخطاریه صادر می‌کند و اگر دو سه درصد از این اخطاریه‌ها ابلاغ نشود مشکل ساز خواهد شد.

وی ادامه داد: با سیاست قوه قضاییه ۸۶ درصد از ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و در برخی از مجتمع‌ها نیز این آمار ۹۲ تا ۹۳ درصد است.

پوریانی در ادامه سخنان خود بیان کرد: اکنون وضعیت همه مجتمع‌ها به غیر از مجتمع مدنی تا حدی قابل قبول است.

پوریانی رئیس کل سابق دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران بیان کرد: قریب به ۴۰ درصد از درآمد‌های قوه قضاییه را در محاکم تهران تامین می‌کنیم و سعی کردیم در طول خدمت شأن قضات را حفظ کنیم چرا که اگر برای قاضی شأن قائل شویم یعنی برای تشکیلات قضایی اعتبار بخشیدیم چرا که این قاضی است که عدالت را اجرا می‌کند.

وی در ادامه با تقدیر از اقدامات همکاران خود در دوران تصدی وی در ریاست کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران بیان کرد: اگر موفقیتی بود مرهون زحمات و کار‌های جهادی شما بوده است و اگر نیت خدایی نباشد خیلی از کار‌ها روی زمین می‌ماند. در مواردی قاضی ما ساعت سه صبح پرونده رسیدگی می‌کند یکی از مشکلات ما در قوه قضاییه این است که عملکرد خوب قضات به سمع و نظر مردم نمی‌رسد و اطلاع رسانی نمی‌شود.

پوریانی در پایان سخنان خود از ریاست قوه قضاییه، ریاست کل دادگستری استان تهران و سایر همکاران قضایی خود تشکر کرد.

حشمتی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران ضمن خیر مقدم گویی به حاضرین در جلسه بیان کرد: با توجه به وضعیت فعلی و برنامه‌ای که ریاست قوه قضاییه به عنوان برنامه تحولی ابلاغ کردند وظیفه داریم به ادای وظیفه با رویکرد جدید و تازه بپردازیم و این مطالبه‌ای است که از ما وجود دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران خاطر نشان کرد: اکنون می‌خواهم شما را به دو معضل برجسته توجه دهم. اولین مسئله‌ای که در دادگستری وجود دارد در کنار محرومیت‌هایی مانند کمبود قاضی، کادر قضایی و اداری، استان تهران علی رغم پایتخت بودن محرومیت‌های قابل توجهی دارد و فقر و محرومیت در این استان قابل توجه است.

وی افزود: به عنوان مثال در جلسه‌ای که در استانداری بودیم در شهر ملارد علی رغم اینکه بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر جمیعت دارد یک بیمارستان ندارد و در بخش قضایی نیز متأثر از این وضع عمومی هستیم لذا یکی از ماموریت‌های ما پرداختن به این موضوع است.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه معضل جدی قضایی تهران اکنون اطاله دادرسی است و تعداد، حجم و کیفیت پرونده‌های آن نیز قابل توجه است گفت: در این خصوص آمار نگران کننده‌ای داریم و عزم جدی و قاطع و انقلابی برای حل کردن این موضوع مورد نیاز است.

وی افزود: البته دلایل فراوانی در خصوص اطاله دادرسی وجود دارد و باید در وضعیت فعلی هر حوزه قضایی تکلیف خود را با این معضل روشن کند.

حشمتی با بیان اینکه ستاد دادگستری استان تهران با تمام امکانات و ظرفیت‌ها در این زمینه اعلام آمادگی می‌کند اذعان کرد: زمانی که تقسیم کار صورت گیرد هر مجتمع رئیس و معاون و قاعده دارد و پشت سر این فرآیند نیز یک مطالبه گری وجود دارد و لازم است تا دوستان عزیز با تمام وجود به این موضوع بپردازند و سرپرست مجتمع‌ها نیزباید آمادگی لازم را در این خصوص داشته باشند.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه هیچ پرونده‌ای نیست که نشود آن را حل و رسیدگی کرد، گفت: ما هنوز کارمان را با شما دوستان عزیز شروع نکرده‌ایم و حتما این موضوع را پیگیری و مطالبه خواهیم کرد. بخصوص در زمینه پرونده‌هایی که هزار، ۴۰۰ و یا ۵۰۰ نفر شاکی دارد و حقوق مردم در آن‌ها ضایع شده قابل قبول نیست که رسیدگی به آن‌ها دیر صورت گیرد و این قابل قبول نیست که پرونده ۸ سال در دادگاه باشد و دوستان عزیز باید توجه داشته باشند تا تکلیف پرونده‌های معوق را روشن کنند.

وی با تاکید بر لزوم پاسخگویی به مراجعان به دستگاه قضایی عنوان کرد: از همکاران می‌خواهم تا پاسخگوی مراجعات مردم باشند.

ضرورت اجتباب از صدور قرار‌های بازداشت‌های غیر ضروری

حشمتی در بخش دیگر از سخنان خود بر ضرورت اجتناب از صدور قرار‌های بازداشت‌های غیر ضروری تأکید کرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: اکنون عدد قابل توجهی از زندانیان داریم که نیازمند مراقبت هستند لذا خواهش دارم برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها به این موضوع توجه لازم را داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به نقش بازدید قضات از زندان‌ها در کاهش جمعیت کیفری تصریح کرد: مراجعه همکاران قضایی ما به زندان‌ها می‌تواند خیلی از این مشکلات را حل کند. در همین خصوص آماری که می‌دهند قابل توجه است خیلی از پرونده‌ها به دلیل عدم اعزام زندانی تجدید می‌شود و در این خصوص عدد دو هزار و خرده‌ای را اعلام می‌کنند لذا این پیشنهاد خوبی است که در هر مجتمع دو یا سه نفر دادرس به زندان‌ها بروند و چند سوال بپرسند صورت جلسه شود و در ادامه رأی صادر شود.

حشمتی در ادامه با تأکید بر جایگاه نظارت در امور قضایی بیان کرد: نظارت نکته بسیار مهمی است چرا که خیلی از مفاسد به خاطر عدم نظارت امثال بنده است خواهش دارم سرپرست‌های مجتمع‌های قضایی بحث نظارت را جدی بگیرند. چرا که در خیلی از موارد گزارش داریم که نطفه خیلی از این تخلفات در اطراف مجتمع‌های قضایی منعقد شده است به همین دلیل با نظارت می‌توان از خیلی از این موارد پیشگیری کرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به ابراز نگرانی اصحاب پرونده در اعمال نفوذ در پرونده گفت: چرا ما باید به اعتماد مردم ضربه بزنیم و چرا اعتمادی که مردم به قوه قضاییه و قاضی دارند را خراب می‌کنیم. باید کمک کنیم تا این اعتماد بیشتر شود.

وی با تبیین جایگاه نظم و انضباط در امور قضایی اظهار کرد: خواهشمندم تا مسئولان مجتمع‌ها به این نکته توجه داشته باشند اینکه طرف ساعت ده سر کار حاضر می‌شود در حالی که پرونده از سر و کله شعبه بالا می‌رود قابل قبول نیست و مرخصی‌های متداول و مختلف با حجم پرونده‌ها سنخیت ندارد در حالیکه از آن طرف برخی به دنبال تدریس نیز هستند. قاضی ما اگر بخواهد شغل دیگری داشته باشد نمی‌تواند به شغل اصلی خود بپردازد. اگر بحث معاد و قیامت و ارزش‌های الهی را یادمان می‌رود لازم است که به این انضباط اجتماعی که در دنیا نیز معمول است توجه داشته باشیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران با انتقاد از نحوه ارجاع پرونده به شعب تصریح کرد: اگر یک نفر مقام ارجاع باشد می‌تواند با یک ملاحظه سطحی به پرونده از ورود خیلی از پرونده‌ها به شعب جلوگیری کند این موضوع مربوط به اطاله دادرسی است گاهی اوقات آنقدر پرونده‌ها حجیم است و در چند کارتن مجلد جای می‌گیرد به طوری که قاضی می‌ترسد که به سمت پرونده برود، اما باید کمک کردتا این پرونده‌ها تعیین تکلیف شود.

وی خاطر نشان کرد: بخشی از وظیفه من مدیر مساعدت به همکاران و توجه به نیاز‌های آن‌ها است که باید این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد.

حشمتی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تقدیر از اقدامات عباس پوریانی در زمان تصدی ریاست کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران گفت: انشاالله خداوند این خدمات را برای ایشان ذخیره قیامت قرار دهد و امیدوارم دوستان عزیز در محاکم تهران به جناب جعفری که به عنوان نیروی جوان‌تر و تازه نفس در این عرصه قدم گذاشته‌اند کمک کنند تا مشکلاتی که مربوط به مردم است و نه حشمتی، پوریانی و یا جعفری حل شود ما اکنون در جنگ اقتصادی و فرهنگی به سر می‌بریم و سرباز نظام و ولایتیم. انشاالله خداوند توفیق دهد که این سربازی را به خوبی انجام دهیم و نمی‌گذاریم دادگستری در مشکل بماند و مطمئنا این برنامه‌ها به نتیجه خواهد رسید.

در پایان این جلسه از اقدامات عباس پوریانی با اعطای لوح تقدیری قدردانی به عمل آمد و با اعطای ابلاغ قضایی به یحیی جعفری وی به عنوان رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران معرفی شد.

در ادامه این جلسه یحیی جعفری، رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران ضمن آرزوی قبولی عزاداری‌ها، تبریک حلول ماه ربیع الاول، تسلیت شهادت امام حسن عسگری (ع) و تبریک آغاز امامت امام زمان (عج) و تبریک روز مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش آموز بیان کرد: خداوند متعال را شاکرم که به بنده توفیق خدمت به خلق خود و نظام مقدس جمهوری اسلامی را عطا کرد تا بتوانم در این سنگر جدید ارائه خدمت کنم.

جعفری افزود: امیدوارم در این مسیر سنگین و مسئولیت خطیری که آقای پوریانی تبیین کرد بتوانیم خدماتی را ارائه کنیم و شرمنده نباشیم. از حسن اعتماد مسئولان معزز عالی قضایی، رئیس کل دادگستری، رئیس حفاظت و دادستان انتظامی قضات نیز تقدیر و تشکر دارم و از زحمات آقای پوریانی نیز قدردانی می‌کنم البته ما به تجربیات ایشان نیازمندیم و امیدواریم بتوانند ما را ارشاد کنند.

وی با تاکید بر لزوم ارتقا نقاط قوت فعلی و رفع کاستی‌ها بیان کرد: ما در صدد تحقق تحول هستیم و باتوجه به تجربه بیش از 12 ساله کار در امور نظارتی و وظیفه بررسی عملکرد مدیران استانی در سطح کشور باید بگویم هر جا که مدیری دارای ضعف‌هایی بوده همواره مواجه با چالش‌ها و ناملایماتی بودیم و ضعف‌ها در عملکرد قضایی مجموعه موثر بوده است.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با تبیین شاخصه‌های مدیر قضایی موفق عنوان کرد: مدیر موفق قضایی 4 ویژگی دارد، اول داشتن تعهد است دوم داشتن علم لازم برای سمت و اینکه بتوانیم با مشکلات رویاروی شویم و تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم و اعتقاد به مشورت که باید با اعتماد به جمع تصمیمات قاطع اتخاذ شود.

جعفری با بیان اینکه قضاوت منصب است نه شغل گفت: قضاوت قائم بر شخص واجد شرایط است و هنر دستگاه قضایی این است که بتواند این افراد را شناسایی کند البته قاضی علاوه براین تکالیف حقوقی نیز دارد اما متاسفانه به حقوق وی به اندازه تکالیف توجه نشده است.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: قالب فعالیت مراجع نظارتی و حفاظتی صرف برخورد با معلول است اما تا زمانی که سیستم‌های آسیب زا مرتفع نشود برخورد با معلول به طور کامل حل مشکل نخواهد کرد.

فساد درون سازمانی به هیچ وجه مورد قبول نیست

جعفری با تاکید بر لزوم مبارزه جدی با فساد درون سازمانی و برون سازمانی تصریح کرد: فساد درون سازمانی به هیچ وجه مورد قبول نیست و ما در زمینه نظارت ضمن اعتقاد بر اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی در برخورد با مفاسد هیچ گونه اغماضی نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به محوریت امر قضا در همه امور عنوان کرد: تکریم ارباب رجوع نکته قابل توجهی است البته مردم عزیز ما به شأن مقام قضایی و قاضی واقفند اما گله مندی عموم مردم از نحوه رفتار قضات و پرسنل است که در این خصوص خود و شما را به رعایت آداب القضا سفارش می‌کنم.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران اطاله دادرسی را یکی از معضلات اصلی دستگاه قضایی برشمرد و گفت: مشکلاتی در امر اجرای احکام مدنی وجود دارد که باید حل شود و انشاالله به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

جعفری در پایان بیان کرد: استدعا دارم تا تمام مسئولان برای تحقق اهداف مذکور ما را از ارشادات لازم بهره مند کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *