واکسنهای مورد نیاز جامعه تامین میشوند/ عدم نیاز به واکسن آبله مرغان در کشور
وی افزود: پس از جمع آوری مستندات کافی و انجام تحقیقات مربوطه، با توجه به اینکه امکان ساخت این واکسنها در داخل کشور وجود دارد یا از خارج باید وارد شود، بررسی میشود که کدام نوع واکسن نیاز جامعه است.
زهرایی ادامه داد: اگر در این کمیته مشخص شود که واکسنی مورد نیاز جامعه است، وزارت بهداشت تهیه یا تولید واکسن را پیگیری میکند تا در برنامه ایمن سازی کشور قرار گیرد.
وی افزود: برخی واکسنها برای گروه سنین خاصی نیاز هستند. به عنوان مثال واکسن مننژیت برای سربازان یا مسافران حج توصیه میکنند و برای همه قابل دسترس نیست.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن درباره واکسن بیماری آبله مرغان اظهار کرد: این واکسن برای استفاده عموم مردم توسط کمیته ایمن سازی تایید نشده و نیازی به استفاده از آن نیست؛ بنابراین این واکسن در برنامه عمومی واکسیناسیون کشور وجود ندارد.
زهرایی گفت: دریافت این واکسن تنها برای بیماران ام اس و کودکانی که ضعف در دستگاه ایمنی دارند، با معرفی نامه از خانههای بهداشت و درمان امکان پذیر است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان خرید واکسن از کشورهای همسایه و وارد کردن به کشور وجود دارد، افزود: واکسن فراورده خاصی است که شرایط نگهداری آن در دماهای مختلف، متفاوت است. همچنین سازمانهای متعددی درباره سلامن آن نظارت دارند.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن اظهار کرد: در وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو متولی نظارت بر تامین واکسن و داروهای کشور است بنابراین بر سلامت داروها و واکسنها نظارت میکنند.
زهرایی گفت: در صورت تایید سلامت داروها و واکسن ها، مجوز مصرف توسط سازمان غذا و دارو صادر میشود؛ بنابراین اگر دارویی بدون مجوز وارد کشور شود، حکم قاچاق گرفته و پیگیرد قانونی دارد.