صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روزی که سرمشق آزادیخواهی و نفی سلطه شد

۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۲:۵۹
کد خبر: ۵۶۴۶۱۹
یادداشت رئیس  بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت ۱۳ آبان منتشر شد.

به گزارش گروه جامعه ، یادداشت رئیس  بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت ۱۳ آبان منتشر شد.

متن یادداشت به شرح زیر است:

در میان لحظه‌ها و روز‌های تاریخ‌ساز نهضت اسلامی ایران، ۱۳ آبان جایگاه فراموش نشدنی دارد. این روز و این مناسبت تاریخی نشانه‌ای است پیش چشم ما تا به درک تازه‌ای از قدرت نسل جوان دانشجو و نوجوانان دانش‌آموز کشور برسیم.
نهضت بالنده اسلامی و مردمی ما با تکیه بر شانه‌ها و بازو‌های نیرومند این قشر، توانسته از گردنه‌های سخت توطئه و خصومت عبور کند. بعد از گذشت ۴۰ سال، به‌واسطه حماسه‌ای که قهرمانان شهید و مبارز دانش‌آموز و دانشجو آفریدند هنوز هم نهضت و نظام اسلامی متکی بر اراده و ایمان این قشر مؤمن است.
پیام نهفته دیگر در این روز تاریخی و بزرگ، این است که مدارس و دانشگاه‌های ما در صف اول مقابله با سلطه‌جویی و مبارزه با استکبار ایستاده‌اند. آن‌ها در سایه درک عالمانه خویش از معادلات سیاست جهانی، هیچ گاه به نظم و نظام ناعادلانه حاکم بر صحنه بین‌المللی تمکین نکرده‌اند بلکه حتی افشا کننده و آگاهی‌دهنده دسیسه‌ها و سیاست‌های ضد بشری و سوداگرانه قدرت‌های جهانی بوده‌اند.
در تاریخ معاصر ایران اولین صدای نفی سلطه و مبارزه با استکبار از دانشگاه و مدارس برخاسته و درست به همین دلیل همواره آماج اصلی خصومت و کینه قدرت‌های سلطه‌گر و عوامل آن‌ها بوده است، تا جایی که در این ۴۰ سال تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری زیادی صورت گرفته تا روح مبارزاتی و ضدیت با سلطه در محیط‌های دانش‌آموزی و دانشجویی کمرنگ شود.
روز‌های هشتم و سیزدهم آبان در تاریخ ما حرف‌های بسیار برای گفتن و پیام‌های عمیق برای شنیدن نسل امروز دارد. این دو روز، دو نشانگاه در تاریخ ماست تا دریابیم که نهال قدرت ملی ما با خون پاک‌ترین فرزندان این مرز و بوم آبیاری شده است. با این نشانه‌ها پی می‌بریم که در مسیر جنگ تحمیلی و مبارزه با استکبار، اولین قهرمانان و نیرو‌های جان برکف از مدارس و دانشگاه‌های ما ظهور کرده‌اند و هرکدامشان در میدان جنگ و مبارزه، حماسه‌های بزرگ را خلق کرده‌اند.
شهدای دانش آموز روز ۱۳ آبان، آئینه‌های مجسم آزادیخواهی هستند. روح آرمانخواهی و وطن دوستی این عزیزان در آن برهه همچون مشعل فروزان مسیر حرکت بعدی مردم ایران اسلامی را نور و گرما بخشید.
امروز بزرگترین میراث این عزیزان، همان چیز‌هایی است که به عنوان عنصر قدرت و عوامل اعتبار بخش ایران اسلامی در جهان مطرح است یعنی امنیت و استقلالی که نظام اسلامی در منطقه و جهان به آن می‌بالد.
نسل امروز ما نیازمند نگاه تازه و فراگرفتن مشق ایثار و مبارزه از این قهرمانان شهید مدرسه و دانشگاه است. صدای عدالت خواهی و نفی وابستگی و خودباوری را، همین گروه از شهدای جوان و نوجوان سر دادند تا جایی که بسیاری از جنبش‌ها و نهضت‌های رهایی بخش در فراسوی منطقه را تحت تأثیر قرار داد.
اغراق نیست اگر بگوییم قدرت‌های سلطه‌جو از زمانی بساط نفوذ و بهره‌جویی از اقتصاد و فرهنگ ایران را برچیدند که دانشگاه و مدارس ما به سنگر مبارزه تبدیل شدند؛ بنابراین بر همه ما فرض است که با زبان و تکنیک تصویر و هنر و رسانه به نسل امروز و آینده نشان دهیم که در سحرگاه ۱۳ آبان ۱۳۵۷، چه رخداد عظیم تاریخی نقش بست و دانش‌آموزانی که مدارس را به سمت استقرار در سنگر دانشگاه ترک کردند چه آرمان‌های بلند در ذهن و چه شعار‌های رهایی‌بخش بر زبان داشتند. در این مطالعه تاریخی باید آثار و نشانه‌های الهام‌بخش جنبش دانش‌آموزی و دانشجویی را بر سایر حرکت‌ها و نهضت‌های رهایی‌بخش استخراج کنیم.
شک نداریم که اگر اجتماع شورانگیز و تاریخی آن روز دانش آموزان و دانشجویان در محوطه دانشگاه تهران به خوبی مستندسازی و بازنمایی شود روشن خواهد شد پرچم ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی همیشه در این مرز و بوم در اهتزاز بوده است.
گلوله‌هایی که آن روز سینه نوجوانان و جوانان پاک سرشت ما را هدف قرار داد تیر‌های کینه و خصومت بودند که هر چند بخشی از سرمایه‌های علمی را از ملت گرفتند، اما در نهایت در برابر صدای نیرومند عدالت خواهی و استقلال طلبی محو شدند
روز بزرگ ۱۳ آبان، به خون ده‌ها شهید و صد‌ها مجروح قداست یافته است. یکی از نقاط پر رمز و راز تاریخ انقلاب اسلامی دو اتفاق بزرگی است که در این روز رخ می‌دهد. رهبر معظم انقلاب در یکی از بیاناتشان ارتباط عمیق و پرمعنا میان کشتار دانش آموزان در ۱۳ آبان ۵۷ در دانشگاه تهران توسط عوامل رژیم ستم‌شاهی و پیروزی بزرگ دانشجویان در فتح لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۵۸ را نشان می‌دهند. ایشان می‌فرمایند که وقتی در سیزده آبان ۱۳۵۷ دانش‌آموزان ما به وسیله‌ی مزدوران مسلط آمریکایی در کشور ما، قتل عام شدند، آمریکا به خیال خویش ضربه بزرگ به وسیله‌ی ایادی خود بر ملت و کشور ما وارد کرد. لکن بعد از این، سیزده آبان سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاد که سیلی بزرگ جوانان ایرانی به امریکا بود.
آثار آن ضربه سختی که بر منافع استکبار در ۱۳ آبان وارد شد هنوز هم در رفتار و سیاست خصمانه سران کاخ سفید دیده می‌شود و هنوز هم این روز به عنوان نماد سازش ناپذیری ملت ایران و تحقیر اقتدار آمریکا شناخته
می‌شود.
دقیقاً همین تعبیر را حضرت امام (ره) درباره آثار و برکات ۱۳ آبان و تسخیر لانه جاسوسی دارند و می‌فرمایند: دانشجویان مسلمان و مبارزی که لانه جاسوسی را اشغال کرده‌اند با عمل انقلابی خودشان ضربه‌ای بزرگ بر پیکر آمریکای جهانخوار وارد نمودند و ملت را سرافراز کردند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *