رسیدگی به بیش از ۴ هزار پرونده قصور پزشکی در استان تهران/ جراحی زنان و زایمان در صدر شکایات/ در بیش از ۵۴ درصد از پروندههای قصور پزشکی، کادر پزشکی تبرئه شدهاند
فروزش با اشاره به توضیحاتی در خصوص ساختار کمیسیونهای پزشکی قانونی استان تهران گفت: کمیسیونهای پزشکی قانونی شامل کمیسیونهای قصور پزشکی، پزشکی قانونی و روانپزشکی است که پروندهها را مورد بررسی قرار میدهند.
وی افزود: در سال ۹۷ تعداد ۷ هزار و ۸۱۹ پرونده در ادارههای کمیسیونهای پزشکی قانونی استان تهران مورد رسیدگی قرار گرفته است که بر اساس همین آمار ۲۶.۲ درصد از کل پروندههای کمیسیون پزشکی کشور مربوط به استان تهران بوده که آمار قابل توجهی است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه ۴ هزار و ۸۸۵ پرونده مربوط به قصور پزشکی بوده است، عنوان کرد: این رقم معادل ۵۱.۸ درصد کل پروندههای قصور پزشکی در کشوراست.
وی در تشریح آمارهای مربوط به کمیسیونهای پزشکی قانونی افزود: ۲ هزار و ۳۲۱ پرونده مربوط به کمیسیونهای پزشکی قانونی که معادل ۲۹.۷ درصد کل پروندهها و ۶۱۳ پرونده مربوط به کمیسیونهای روانپزشکی که معادل ۷.۸ درصد پروندهها و قصورهای پزشکی حدود ۶۲.۵ درصد حجم کار کل پروندههای کمیسیون در استان تهران است.
فروزش اضافه کرد: تعداد ۹ هزار و ۴۲۷ پرونده قصور پزشکی در کل کشور مورد رسیدگی قرار گرفته است که ۴۸۸۵ پرونده در استان تهران معادل ۵۱.۸ درصد پروندههای کل کشور است، همچنین در ۲ هزار و ۶۵۶ پرونده معادل ۵۴.۴ از کل پروندههای قصور پزشکی، کادر پزشکی در آن پروندهها تبرئه شده اند و در تعداد ۲ هزار و ۲۲۹ پرونده معادل ۴۵.۶ درصد از پروندهها است، محکوم شده اند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه کمیسیونهای قصور پزشکی در دو نوع کمیسیون پزشکی مصدومین و فوتیها مورد رسیدگی قرار میگیرد، ادامه داد: در یکسال گذشته از تعداد ۴ هزار و ۸۸۵ مورد پروندههای رسیدگی شده تعداد ۳ هزار و ۹۷۴ پرونده مربوط به کمیسیونهای قصور پزشکی مصدومین و ۱۸.۶ درصد مربوط به کمیسیونهای قصور پزشکی فوتیها بوده است.
وی افزود: آمار کمیسیونهای قصور پزشکی در سال ۹۷ که تعداد ۴ هزار و ۸۸۵ مورد بوده است نسبت به تعداد پروندههای سال قبل که ۴۵۱۷ پرونده بوده است افزایش ۸.۱ درصدی را در پروندهها شاهد هستیم و در کل پروندههای کمیسیون پزشکی نسبت به سال ۹۶، که ۶۶۱۶ پرونده بوده است ۱۸.۲ درصد افزایش تعداد پرونده وجود دارد.
فروزش در ادامه با بیان اینکه در کمیسیونهای قصور پزشکی در دو نوبت اول و دوم مورد رسیدگی قرار میگیرند، اضافه کرد: ازتعداد پروندههای کل کمیسیونها ۶۰.۸ درصد در نوبت اول و ۳۹.۲ درصد در نوبت دوم مورد رسیدگی قرار گرفته است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با ارائه آماری از بیشترین قصور پزشکی در یکسال گذشته گفت: بیشترین آمار قصور پزشکی براساس موضوعات مطرح شده در رشتههای تخصصی پزشکی در سال ۹۷ در رشته جراحی زنان و زایمان با تعداد ۶۸۵ پرونده در رتبه اول پروندههای مورد شکایت و رشته دندانپزشکی با ۶۰۶ پرونده، رشته جراحی پلاستیک ۵۶۱ پرونده، رشته پوست و مو ۴۳۷ پرونده، رشته جراحی عمومی با ۴۱۸ پرونده و رشته جراحی ارتوپدی با ۴۱۴ پرونده به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
فروزش در پایان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی اداره پزشکی قانونی تهران اظهار کرد: کمبود فضای فیزیکی از معضلات اساسی و عمده در اداره کمیسیونهای پزشکی قانونی تهران است در حال حاضر تعداد ۷ هزار و ۸۱۹ پرونده درفضای فیزیکی غیر تخصصی و محدود از نظر مساحت مورد نیاز برای بررسی این حجم از مراجعات و پروندههای کمیسیونی مورد رسیدگی واقع میشود که در شان مردم و کارشناسان سازمان پزشکی قانونی نبوده و در صدد هستیم با پیگیریهای ریاست سازمان که یکی از دغدغههای اصلی ایشان نیز همین موضوع است و با عنایات ویژه رئیس قوه قضاییه، فضای فیزیکی متناسب با جایگاه کمیسیونهای تخصصی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران فراهم شود تا این تعداد پرونده در زمان مطلوب ترو با کبفیت مورد انتظار رسیدگی شود.