صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش نیوزویک از وضعیت روزنامه نگاران در عربستان یک سال پس از قتل خاشقجی

۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۱:۱۸
کد خبر: ۵۶۴۴۴۵
نیوزویک در بررسی شرایط خبرنگاران در عربستان در سالگرد جمال خاشقجی می‎گوید که این کشور مجوز قتل را با دریافت ریاست یک ساله بر گروه ۲۰ دریافت کرد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ نیوزویک در یادداشتی ضمن بررسی وضعیت روزنامه نگاران و خبرنگاران در عربستان، انتخاب این کشور به ریاست گروه ۲۰ را با توجه به قتل هولناک «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار منتقد سعودی، اعطای مجوز قتل منتقدان به رژیم سعودی می‌داند.

نگارنده یادداشت با اشاره به موضوعیت "جرم دولتی" در ماجرای قتل جمال خاشقجی که در ۲ اکتبر (۱۱ آبان) سال گذشته در کنسولگری عربستان در استانبول به شکل هولناکی به قتل رسید، می‎نویسد "پذیرش دیرهنگام مسئولیت این قتل از سوی «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی با اظهار جمله "این اتفاق تحت نظارت من رخ داد"، کافی نیست و عربستان باید با تمامی عواقب این جنایت مواجه شود."

«اگنس کالامارد»، گزارشگر ویژه سازمان ملل، بر این باور است که "جرم دولتی نیازمند عذرخواهی عمومی کامل است و ما منتظر این عذرخواهی از سوی ریاض هستیم."
 
وی اظهار داشت که "برگزاری دادگاه پشت در‌های بسته و بدون احترام به معیار‌های بین المللی عدالت و صدور حکم اعدام برای برخی از مرتکبان این جنایت، نوعی به سکوت واداشتن افراد نزدیک به این جنایت است."

در ادامه یادداشت آمده است، عربستان از زمان ارتکاب جنایت مذکور تاکنون خشونت بی سابقه‌ای را متوجه روزنامه نگاران کرده است. در حال حاضر ۳۲ روزنامه نگار حرفه‌ای و آماتور در زندان‌های عربستان به سر می‌برند؛ این میزان ۲ برابر بیش از روزنامه نگاران زندانی پیش از به قدرت رسیدن بن سلمان است.

طنز ماجرا این جا است که ریاض خود را برای برگزاری همایش رسانه‌ها در اوایل ماه دسامبر می‌کند. روزنامه نگاران و کارشناسان رسانه‌های خارجی برای بحث و تبادل نظر در مورد استقلال رسانه‌ها به عربستان دعوت شده‎اند.

با وجود به راه افتادن موج ابراز تاسف و انتقاد بین المللی اولیه علیه عربستان در اکتبر سال گذشته، تحریم‌های آمریکا، کانادا، فرانسه و آلمان علیه معدود افراد دخیل در جنایت علیه خاشقجی تاثیری در تعدیل سیاست‌های سرکوبگرانه عربستان نداشته است. این اقدامات ناقص به ویژه با تلاش‌های آمریکا برای اعاده حیثیت عربستان از طریق تلاش برای آزادی وبلاگ نویس عربستان و ایستادن ترامپ در کنار بن سلمان در عکس یادگاری گروهی سران گروه ۲۰ در ژاپن کم رنگ‌تر هم شدند.

در پایان یادداشت آمده است، سران گروه ۲۰ باید به وظیفه خود در مورد روزنامه نگاران عمل کنند و از شکل تماشاگر منفعل قتل روزنامه نگاران خارج شوند. این در حالی است که آن‌ها عربستان را برای یک سال به ریاست این گروه انتخاب کردند. این اقدام به معنای اعطای مجوز قتل و سرکوب از سوی ریاض است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *