صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آوارگی، فاجعه پنهان "جنگ افغانستان"

۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۴۱۴۱
آوارگی بعد پنهانی جنگ های داخلی افغانستان فاجعه ای است که مسیر زندگی هزاران خانواده را تغییر داده و آنها را با زندگی طاقت فرسایی مواجه کرده است. سازمان ملل شمار پناهجویان ناشی از جنگ افغانستان را از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار نفر اعلام کرده است.

به گزارش ، مردم افغانستان طی ۲۰ سال جنگ، خسارت های جانی و فراوانی را متحمل شده اند، آوارگی و ترک حاصل زحمت یک عمر خود و کوچ به مکانی دیگر برای زنده ماندن، زندگی را بر خانواده های افغانستانی تنگ کرده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در گزارشی گفته است که در اثر ادامه درگیری ها در افغانستان، بیش از ۳۵۰ هزار تن در سراسر این کشور از اول ماه میلادی ۲۰۱۹ آواره شده اند.

در این گزارش که هفته گذشته منتشر شده بود، آمده است که ۳۵۴ هزار و ۶۶۴ نفر در ۳۱ استان افغانستان در سال ۲۰۱۹ آواره شده اند.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، حدود ۳۱۰ هزاز نفر مجبور به فرار از خانه های خود شده بودند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، بیشتر افرادی که فرار کرده اند، از مناطق شمال شرق این کشور بوده که شمار آنها به بیش از ۱۶۰ هزار نفر می رسد و به دنبال آن از مناطق شرق با ۶۸ هزار نفر، شمال با ۶۰ هزار نفر و از غرب، ۲۹ هزار و ۹۰۰ نفر بی سرپناه شده اند.

برخی منابع خبری در افغانستان با افراد بیجا شده در استان «قندوز» گفت وگو کرده بودند و آنها در این مصاحبه گفته اند که از خشونت ها فرار کرده و به شهر قندوز آواره شده اند.

عزیرالله یکی از این افراد گفته است: آن‌ها در زیر خیمه ها در مکان های نامناسب پناه گرفته و یکی از فرزندان شان در جریان جنگ بین طالبان و نیروهای حامی دولت هدف اصابت گلوله قرار گرفته و زخمی شده ا ست.

وی زخم های کودک را نشان داده ومی گوید که ما خانه، دام و کشاورزی خود را پیش از فصل برداشت محصولات رها کردیم. ما اینجا بی خانه، تشنه، گرسنه و منتظر کمک هستیم.

«عبدالقدیر»، کشاورز ۴۵ ساله از شهرستان «چهادره» قندوز هم گفته است که طالبان در یک طرف بودند و نیروهای دولتی در طرف دیگرو ما در وسط گیر افتاده بودیم.

بسیاری افغان ها بعد از ۱۳ سال جنگ در باتلاق ناامیدی افتاده اند. شهروندان افغانستان مدام در میان نیروهای دولتی و جنگجویان طالبان گیر می افتند و با سختی های بسیاری مواجه می شوند.
این آوارگی ها در حالی صورت می گیرد که نیروهای امنیتی همچنان در نبرد با طالبان و گروه تکفیری داعش درگیر هستند و هر روز به شمار آوارگان افزوده می شود.

دولت افغانستان که ۷۰ درصد بودجه ملی سالانه خود راهزینه جنگ و نبرد با طالبان و داعش می کند توانایی بیشتری برای رسیدگی به موقع و درست برای این گروه بزرگ و فراموش شده ندارد.

رسیدن فصل سرمای طاقت فرسای زمستان زندگی در زیر چادرها را در نبود غذایی مورد نیاز و وسایل گرم کردن خود را برای آنها جهنم روی زمین می سازد، زیرا کمک های نهادهای بین المللی هم به حدی نیست که بتواند زندگی آنها بصورت نورمال به پیش ببرد.

از زمان حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به آمریکا تاکنون، افغانستان درگیر جنگی مستمر و توقف ‌ناپذیر بوده است.

ورود نیروهای آمریکایی با هم پیمانان غربی آنها با شعار مبارزه با تروریسم به افغانستان، تنه تنها نتیجه مثبتی نداشته ست بلکه همه طرف ها اعتراف کرده اند که جنگ با طالبان به بن بست رسیده است.

افغانستان اکنون با مثلث جنگ و ناامنی، تولید و قاچاق مواد مخدر، بیکاری و فساد اداری مواجه است که نظامیان آمریکا و هم پیمانان آنها طی ۱۹ سال گذشته در رساندن افغانستان به وضعیت کنونی نقش اصلی را داشته اند.

تداوم این وضعیت مردم افغانستان و غیر نظامیان را به قرنیان اصلی مبدل کرده است که گاهی در اثر حملات هوایی نظامیان آمریکایی، گاهی در حمله طالبان و زمانی هم در نتیجه عملیات شبانه تحت کنترل سازمان سیا، کشته، معلول و یا هم به اسارت برده شده و شمار زیادی دیگر هم مجبور به ترک منازل خود می شوند.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که از اول سپتامبر سال ۲۰۱۸ تا اول سپتامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، در سه هزار و ۷۱۷ خشونت مسلحانه و جنگی در افغانستان، بیش از ۱۶ هزار غیرنظامی کشته و مجروح شده‌اند.

«میرلیث مصطفی»، رئیس حوادث غیرمترقبه وزارت بهداشت افغانستان گفت : «در پی این خشونت ها، سه هزار و ۱۱۰ تن کشته و ۱۳هزار و ۵۱۱ تن دیگر نیز زخمی شده اند.»

بر اساس آمار منتشر شده در برخی رسانه ها، ۱۴۱ زن و دو هزار ۹۶۹مرد در میان کشته شدگان بودند و آمار مجروحین نیز یک هزار و ۲۴۱ زن و ۱۲هزار و ۲۷۰مرد اعلام شده است.
مصطفی بر اساس اطلاعات این وزارتخانه اعلام کرد که بیشترین تلفات غیرنظامیان در درگیری‌های مستقیم میان نظامیان افغان و گروه‌های مخالف مسلح دولت اعلام شده است و پس از آن، انفجار مواد جاسازی شده، حملات انتحاری و حملات هوایی به ترتیب از عوامل اصلی کشته شدن غیرنظامیان طی یک سال گذشته در افغانستان اعلام شده است.

«نصرت رحیمی»، سخنگوی وزارت کشور افغانستان می گوید که گروه‌های تروریستی و طالبان، به صورت تعمدی غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند.
وی افزود: «این در حالی است که که نیروهای امنیتی افغان هیچ‌ گاهی عمدا غیرنظامیان را هدف قرار نداده اند و در مواردی که این حملات به صدمه دیدن غیرنظامیان منجر شده است، عاملان به نهادهای قضایی معرفی شده اند.»
«شکرالله مشکور»، سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت: «این کمیسیون از تلفات غیرنظامیان نگران است و حملات و عملیات‌هایی که سبب تلفات غیرنظامیان شود را تقبیح می‌کند.»

وی در ادامه گفت: «کمیسیون از حکومت و همچنین طالبان می خواهد تا در برنامه‌ها و عملیات‌های خود، نه تنها باعث بروز تلفات در میان غیرنظامین نشوند، بلکه محافظت از آنان را نیز از شرایط خود بدانند. حکومت افغانستان براساس اصول و حقوق بشردوستانه بین المللی موظف است که در تمام مسایل جنگی خود این قوانین، اصول و مقررات را رعایت کند.»

این در حالیست که اخیرا دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا (یوناما)، از افزایش خشونت‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

رئیس یوناما هفته گذشته تاکید کرد که خشونت‌ها در افغانستان باید کاهش یابد و اقدامات فوری و ضروری برای دستیابی به آتش‌بس جهت پایان دادن به این خشونت‌ها در کشور، صورت گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *