حمایت از ۵۰۰ پروژه تحقیقاتی بزرگ در حوزه بهداشت
وی با اشاره به اینکه این تعداد پروژه در زمینههای مختلف پزشکی از جمله بیماریهای غیر واگیر میباشند، بیان داشت: به برخی از این طرحها حدود ۳ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی از این طرحهای تحقیقاتی مورد بهرهبرداری قرار گرفتند و زمینه ارائه خدمات بهتر به بیماران را فراهم کردهاند.
ملک زاده با اشاره به برخی اقدامات این مجموعه در سالهای اخیر، گفت: طی چند سال گذشته در وزارت بهداشت تلاش کردیم مجموعهای از زیرساختها را به وجود آوریم تا تحقیقات بتواند به نحوه بهتری انجام شود و سبب افزایش سطح سلامت شده و زمینه تبدیل به ثروت فراهم شود.
وی یکی از کارهای انجام شده را راهاندازی موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی " نیماد" اعلام کرد و گفت: راه اندازی برنامه ثبت بیماریها و پیامدهای آنها، برنامه ملی کنترل سرطان به خصوص نظام ثبت سرطان و راهاندازی پرشین کوهورت ایران از دیگر برنامهها مهم در این حوزه است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۱ آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در ۱۱ قطب کشور تکمیل و راهاندازی شده و ۱۰ آزمایشگاه دیگر در حال تکمیل است.
وی اظهار داشت: حدود ۲۰۰ هزار نفر وارد پرشین کوهورت ایران شدند و این مطالعه بزرگ میتواند تا ۳۰ سال آینده هم ادامه پیدا کند و یک دیتابیس بزرگی را برای کشور فراهم کند.
ملک زاده بیان داشت: تاکنون ۱۰۰ برنامه ثبت بیماریها در دانشگاههای علوم پزشکی راه اندازی شده تا اطلاعات دقیقی از این بیماریها در سطح کشور داشته باشیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای برنامههای متعدد، زمینههای لازم در سالهای آینده از نظر تحقیقات و پیشرفتها فراهمتر شده و خدمات مطلوبتری به بیماران ارائه شود.