صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسئولان جهاد کشاورزی در تغییر کاربری‌ها حساس باشند/ اصلاحیه شورای حل اختلاف ظرف یکی دو هفته آینده تقدیم مجلس می‌شود

۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۰:۴۷
کد خبر: ۵۶۳۵۲۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آیت الله رئیسی گفت: اصلاحیه شورای حل اختلاف ظرف یکی دو هفته آینده تقدیم مجلس می‌شود و مجلس همت کنند تا بتوانیم مشکلات این شورا را حل کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه پس از ديدار با قضات، كاركنان دستگاه قضايى و سازمان هاى تابعه در استان آذربايجان شرقى، در جلسه شوراى ادارى اين استان حضور يافت.

آیت الله رئیسی در ابتدای این جلسه گفت: از زحمات مدیران و مسئولان و بخش های اداری که در جای جای این استان بی نام و نشان و تبلیغات به مردم خدمت و گره گشایی می کنند، تشکر می کنم. البته زمینه ای نیست که خدمت تک تک آن ها برسم. امیدوارم عزاداری ها در این دو ماه مقبول درگاه حق باشد؛ به ویژه در خطه آذربایجان که معروف به عشق اباعبدالله(ع) و اهلبیت(ع) است و این موضوع حقیقتاً در این منطقه موج می زند. امید است با این توسل ها خداوند برکات خود را به این منطقه و به تمام کشور نازل کند.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: از محورهای اساسی توجه به قانون و قانونگرایی است و توجه به قانون می تواند با همه شرایط و وضعیت‌ها و فراز و فرودها کشور را در مسیر درست قرار بدهد.

از افتخارات کشور ماست که مبتنی بر رای مردم است

وی افزود: کشور ما، کشور انتخابات است و این از افتخارات کشور ماست که مبتنی بر رای مردم است و درهمه سطوح کشور به آرای مردم مراجعه می شود.

آیت الله رئیسی با بیان این که این موضوع از افتخارات قانون اساسی ماست، گفت: قانون گرایی برای همه سطوح می تواند مفید باشد و نظارت بر مجموعه ها قبل از نظارت برون سازمانی، نظارت درون سازمانی است. مدیران مسئولیت نظارت بر زیرمجموعه و عملکرد خودشان را دارند؛ البته نظارت سازمان بازرسی ، دیوان محاسبات یا سازمان برنامه و بودجه و .... کمکی به مدیران است.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: اصل نظارت وظیفه همه مدیران است که به زیرمجموعه خود نظارت کنند و نگذارند بعد از مدتی مشکلی پیش آید و ما شاهد بروز مشکلاتی باشیم که جمع کردن آن کار آسانی نباشد.

اگر مشکلات ساختاری حل شود خیلی از مشکلات به حداقل می‌رسد

وی گفت: مسئله خصوصی سازی، موضوعی است که امروز مردم را در خیلی از بخش های کشور رنج داد که کارخانه ای واگذار شود و هم اهلیت خریدار آن بررسی نشود و هم نحوه آورده او درست بررسی نشود و بعد با توقف تولید و مشکلات دیگر مواجه شود .
آیت الله رئیسی ادامه داد: در اولین جلسه به رئیس مجلس و نمایندگان نکاتی را مطرح کردم که مسئله نوع واگذاری ها بود و گفتم این نوع واگذاری مشکلات ساختاری دارد و ساختار دچار مشکل است و باید حل شود.

رئیس دستگاه قضا گفت: اگر مشکلات ساختاری حل شود خیلی از مشکلات به حداقل می رسد. نظام پولی، تولید، نظام بانکی، واردات و صادرات باید به نحوی شود که هر کس در هر بخشی مسئول شد، نتواند تخلف کند.

بسترهای فسادزا و تخلف زا اصلاح شود

وی تاکید کرد: ساز و کار باید طوری تنظیم شود که بسترهای فسادزا و تخلف زا اصلاح شود و این اراده در کشور وجود دارد. ما، شما مدیران، دولت ،رسانه ها و مجلس را در کنار خودمان می بینیم.

آیت الله رئیسی با تاکید بر این که امروز بحث مبارزه با فساد خواست همه ملت است گفت: چه کسی است که دغدغه نظام و انقلاب را داشته باشد و با مبارزه با فساد موافق نباشد؟ مگر این که دغدغه کشور و نظام را نداشته باشد. مگر می شود کسی دغدغه نظام و کشور را داشته باشد و با فساد کنار بیاید؟

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: صبح در جلسه کارآفرینان عرض کردم هیچ کارآفرین، سرمایه گذار ، صنعتگر و کاسب آماده رشوه دادن به دستگاه ها و افراد نیست؛ اما چه چیز موجب رشوه می‌شود؟

وی ادامه داد: وقتی کسی می بیند کاری که باید دو روزه انجام شود 20 ماهه انجام می شود، می‌گوید رابطه‌ای برقرار کنیم و چیزی بدهیم؛ یعنی هیچ کس آماده رشوه دادن نیست؛ این بروکراسی در ادارات را باید حل کنیم.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: اگر سرمایه گذاری می‌خواهد سرمایه گذاری کند این کار را باید سهل انجام بدهد. وقتی با موانعی مواجه می شود، رشوه می دهد و مشکلات برای دستگاه های اداری شروع می شود.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت عدالت گفت: بحث عدالت گسترده است؛ اما در این مجال می خواهیم توافق کنیم که عدالت امروز بهترین شاخص اجرای قانون است و نمی توانیم غیر این توافق کنیم. فعلاً بگوییم هر میزان که قانون نقض می شود عدالت هم نقض می شود و به هر میزانی که به قانون عمل شود عدالت انجام شده است و بر این موضوع توافق کنیم.

کارآفرین باید به راحتی بتواند موافقت اصولی بگیرد

وی ادامه داد: لازمه عمل به عدالت این است که فساد را چوب لای چرخ بدانیم و برخورد با فساد را هموار کردن راه رونق تولید بدانیم. کارآفرین باید به راحتی بتواند موافقت اصولی بگیرد، اما اگر با مشکل مواجه شود، روابط ناسالم برقرار می‌کند و هزار مشکل دیگر. پیش می‌آید.

آیت الله رئیسی با طرح این پرسش که چرا کسی که می‌خواهد با یک مسئول ملاقات کند این کار برای او سخت باشد، گفت: نمی‌گویم هر روز در اتاق مدیر باز باشد؛ چرا که او کار و جلسه دارد؛ اما باید ساعاتی برای دسترسی افراد به خود، در اتاقش را باز کند که لازم نباشد روابط اداری و روشن تبدیل به روابط ناسالم شود که در آن خیلی از مسائل ممکن است اتفاق بیفتد. در رونق تولید که علیرغم جنگ اقتصادی و این که دشمن با تمام ظرفیت آمده تا مشکل برای کشور ایجاد کند، امروز اراده مدیران ما در اداره کشور بر اساس انگیزه و نگاه انقلابی است.

رئیس دستگاه قضا گفت: اراده کارآفرینان و سرمایه گذاران ما باعث می‌شود نقشه‌های دشمن، نقش برآب شود و راه آن این است که ما بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. مثلاً ظرفیت نیروی انسانی متراکم در آذربایجان شرقی به ویژه جوان‌ها ظرفیت بسیار عظیمی است.

وی ادامه داد: ظرفیت ذخایر عظیم که خداوند به این استان و استان‌های مجاور و به کل کشور داده منشاء بسیاری از گره گشایی‌ها است. از شما مدیران می‌پرسم ارتباط برخی کشور‌های اروپایی با ساحل چقدر است و ارتباط ما با ساحل چقدر است؟ ما ۳ هزار کیلومتر ارتباط داریم آن‌ها چقدر؟ اما ۵۰ درصد درآمد تولید ناخالص ملی آن‌ها از اقتصاد دریاست؛ در صورتی که برای ما در خوشبینانه‌ترین حالت ۳ یا ۴ درصد است.

اولین کار دولت در بحث خصوصی سازی توانمندسازی مجموعه‌ای است که واگذار شده است

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه توانمندسازی بخش خصوصی از وظایف مهم دولت است گفت: نفس واگذاری مشکلی را حل نمی‌کند که این شروع کار است. اولین کار دولت توانمندسازی مجموعه‌ای است که واگذار شده است.

وی افزود: در همین استان گزارش دارم که ۳۲ کارخانه که با مشکل کارگری و تولید مواجه بوده از این قضیه نجات داده شده‌اند و نگذاشته اند این اتفاق بیفتد و در کشور نیز قریب به ۵۰۰ مورد وجود دارد که دستگاه قضایی پیگیری کرده تا کارخانه یا شرکت‌هایی که مشکل دارند اجازه ندهند مشکل دار بمانند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: افراد بدانند باید بر تعهدات خود پایبند باشند. دولت، شرکت‌های بزرگ و همه ما بر باید بر تعهدات خود پایبند باشیم و اگر مردم بدانند دستگاه‌هایی که قدرت دست آن هاست به تعهدات خود پایبند هستند آن‌ها هم به تعهدات خودشان پایبند می‌شوند.

در بحث مبارزه با فساد باید همه دستگاه‌ها منافذ را ببینند و آن‌ها را ببندند

وی گفت: در بحث مبارزه با فساد باید همه دستگاه‌ها منافذ را ببینند و آن‌ها را ببندند. طی روز‌های گذشته یکی از مدیران با من تماس گرفت و گفت که کارخانه‌ای تعطیل شده و مدیر آن تخلف کرده است. من تماس گرفتم با آن بخش و پرسیدم مسئله چیست؟ گفتند این کارخانه را از مرداد ماه خود مدیر آن تعطیل کرده و بخشی از دولت هم شکایت کرده که به جای این که مواد اولیه را در کارخانه مصرف کند، در بازار آزاد فروخته است و حقوق کارگر‌ها را سه ماه پرداخت نکرده و کارگر‌ها شکایت کرده اند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: در پی این چند اتفاق به وجود آمده از جمله تعطیلی کارخانه، بیکار کردن کارگران، فروش مواد اولیه در بازار و پرداخت نکردن حقوق کارگران که دادگستری با مدیر متخلف برخورد کرده و حقوق کارگران پرداخت شده و کارخانه هم در حال راه افتادن است و این یعنی مبارزه با فساد.

هیچ مدیر کارخانه‌ای نباید حس کند بدون پشتوانه است

وی تاکید کرد: ما نباید اجازه بدهیم به هیچ عنوان کارخانه یا کارگاهی تعطیل شود و هیچ مدیر کارخانه‌ای نباید حس کند بدون پشتوانه است و هم پشتوانه قانونی و قضایی و حقوقی او باید تامین شود و دستگاه‌های اداری به لحاظ مالی و تسهیلات باید او را تامین کنند و از او پشتیبانی کنند.

رئیس قوه قضاییه در بخشی از اظهاراتش در این شورا بیان داشت: پای میثاق‌ها بودن بر همه لازم است و میثاق شکنی از همه ناپسند و از همه دستگاه‌هایی که قدرت در دست آن‌هاست بدتر است.

جهاد کشاورزی خط مقدم حفظ اراضی و منابع طبیعی است

آیت لله رئیسی خطاب به مسئولان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: حتما باید در تغییر کاربری‌ها حساس باشند؛ چراکه جهاد کشاورزی خط مقدم حفظ اراضی و منابع طبیعی است؛ لذا شما اقدام کنید و قانون هم به شما اختیار داده است. البته یک نکته ای در قانون وجود دارد که یک منفذی هست و باید مجلس آن را حل کند و این موضوع را منعکس کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: یک ماده قانونی هست که صدر ماده خیلی محکم است ولی ذیل آن جمله‌ای آمده که دارای برداشت‌های متفاوتی است که باید منافذ را ببندیم و نگذاریم افرادی از این منافذ سوءاستفاده کنند.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: جنگل‌ها و اراضی ملی ذخایر مردم هستند که باید حفظ شوند و نگذاشت که به دست سوداگران و افراد مختلف بیفتد.

اصلاحیه شورای حل اختلاف ظرف یکی دو هفته آینده تقدیم مجلس می‌شود

وی ادامه داد: اصلاحیه شورای حل اختلاف ظرف یکی دو هفته آینده تقدیم مجلس می‌شود و مجلس همت کنند تا بتوانیم مشکلات این شورا را حل کنیم.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد مقطعی نیست؛ بلکه مستمر است، ادامه داد: برخی تصور می‌کنند این موضوع یک حرکت موسمی و تشریفاتی و مقطعی و سیاسی است که اینگونه نیست و مبارزه با فساد در ذات انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است و دولت، مجلس و قوه قضاییه‌ نمی‌توانند در زمینه مبارزه با فساد بی تفاوت باشند و وظیفه همه در این رابطه روشن است.

باید روحیه مبارزه با فساد در همه مدیران باشد

وی خاطرنشان کرد: باید روحیه مبارزه با فساد در همه مدیران باشد و هر مدیری که در مقابله با فساد بی تفاوت داشته باشد، حقیقتا این نگاه از نواقص جدی مدیریت است و صاحب چنین دیدگاهی نمی‌تواند در نظام اسلامی مدیر باشد.

آیت الله رئیسی ادامه داد: در روایات در باب امر به معروف آمده است که اگر مومنی در برابر ترک معروف و انجام منکر حس نداشته باشد، مومن نیست. تربیت دینی حکم می‌کند نسبت به این قضایا پیگیر باشیم.

وی تاکید کرد: یقین دارم با وضعیتی که داریم کشور نشان داده است که در مقابل جنگ اقتصادی می‌خواهد مقاومت کند؛ ایستادگی فعال داشته باشد و دست به طرف بیگانگان دراز نکند که این اراده را دشمن فهمیده است.

رئیس قوه قضاییه افزود: با همین اراده مصمم، پرچمداری رهبری و همت مدیران و تلاش همه دلسوزان، ملت روز به روز امیدوارتر می‌شوند و امیدواری مردم رو به افزایش است.

مدیران می‌توانند در افزایش اعتماد مردم به نظام و کارآمدی نظام نقش ایفا نمایند

آیت الله رئیسی بیان داشت: مجموعه مدیران می‌توانند این سرمایه عظیم اجتماعی را با کارآمدی افزایش دهند و بسیار می‌توانند در افزایش اعتماد مردم به نظام و کارآمدی نظام نقش ایفا نمایند. هرکسی در هر مقامی و در هر جایگاهی بخواهد یا نخواهد، بداند یا نداند و مردم را مایوس کند در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است و هرکسی مردم را با فعل و سخنش امیدوار کند، در جهت راهبرد نظام جمهوری اسلامی که ایجاد امید در دل مردم است، گام برداشته است.

پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی در ابتدای سخنان خود با بیان این که برقراری عدالت و نظارت بر اجرای قوانین مخلص کلام وظایف دستگاه قضایی است گفت: علاوه بر این که عدالت باید در میان افراد جامعه رعایت شود یک عدالت منطقه‌ای و توزیعی نیز وجود دارد که بررسی شاخص‌های مختلف در میان استان‌ها نشان دهنده نوعی ناعدالتی و توسعه نامتوازن است.

استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: در بیست سال گذشته علیرغم این که دولت‌های متفاوت روی کار آمدند تفاوت معناداری در کاهش این نابرابری‌ها ایجاد نشده است.

وی با بیان این که استان آذربایجان شرقی جزء استان‌های نسبتاً توسعه یافته است گفت: در برخی از شاخص‌های عمده سیر نزولی نیز دایم.

پورمحمدی با تاکید بر این که یکی از ابزار‌های عدالت منطقه‌ای توزیع اعتبارات عمومی است گفت: بودجه استان ما در سال گذشته از متوسط کشوری پایین‌تر بوده است و یکی از مهم‌ترین مسائل ما این است که نخبگان از استان مهاجرت می‌کنند و سهم جمعیتی کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: روزی استان ما دروازه آسیا به اروپا بود، اما اکنون تمام راه‌های مواصلاتی ما بسته است در حالی که امکانات ترانزیت کالا بسیار می‌تواند درآمدزا باشد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که ۸۵ درصد بودجه کشور مربوط به تهران و وزارت خانه‌ها است گفت: تنها ۱۵ درصد بودجه را به استان‌ها می‌دهند در نتیجه ما خیلی نمی‌توانیم مشکلاتی اساسی را حل و فصل کنیم خواهش من از شما تدبیری برای عدالت منطقه‌ای و اجرای قوانین است.

وحدتی رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در ادامه این نشست با بیان این که تفاوت اصلی انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌ها در جهان رعایت عدالت است اظهار کرد: امروز ملت ایران امیدوار شده است و حرکت‌هایی که در قوه قضاییه به وجود آمده استمرار این حرکت‌ها می‌تواند افزایش امید را در میان مردم به دنبال داشته باشد و اعتماد مردم به نظام را فراهم خواهد کرد. امیدوارم با استمرار برنامه‌های شما بتوانیم به اهدافی که شهدا و مقام معظم رهبری ترسیم کرده اند نایل شویم.

مهندس صفارزاده رئیس سازمان آب منطقه‌ای در ادامه این نشست با بیان این که نقاط حادثه خیز استان حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است که حدود ۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر آن آزاد سازی و بازگشایی شده است گفت: به برکت بارش سال قبل و اقدامات حفاظتی که انجام شده کار‌های خوبی در زمینه کشاورزی صورت گرفته و تراز آب‌های زیرزمینی ما نسبت به سال قبل حدود ۶۰ میلیون مثبت شده است.

فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی در ادامه این نشست با بیان این که در تامین اقلام اساسی سفره‌های مردم سال بسیار سختی را جهت نوسانات ارزی سپری کرده ایم گفت: در بخش کشاورزی وظیفه حراست از اراضی کشاورزی را بر عهده داریم که در این خصوص خوشبختانه دستگاه‌های مختلف در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی همراه بودند، اما وسایل و ادوات قلع و قم محدود است و لازم است تا اعتباراتی در این خصوص وجود داشته باشد.

شهردار تبریز با تاکید بر اصلاح ساختار اداری، ایجاد شفافیت در امور و مبارزه جدی با هر گونه اقدام از گسترش تعامل میان شهرداری تبریز با دادگستری در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: این تعامل و آثار مثبت آن می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر شهر‌های کشور باشد.

وی در ادامه در خصوص به کارگیری افراد جهت مجازات‌های جایگزین حبس خبر داد و گفت: پیگیری راهکار‌های جایگزین حبس می‌تواند در خدمات شهری باشد



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *