صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حکمت مخالفت نصرالله با استعفای حریری

۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۰:۴۳
کد خبر: ۵۶۳۲۸۴
واقعیت سیاسی لبنان نشان می‌دهد که در وضعیت عادی هم تشکیل دولت با دست انداز‌های بسیاری مواجه بوده است و اگر در شرایط کنونی این کشور وارد یک خلأ سیاسی شود، بدون شک شاهد تنش‌های بیشتر و فروپاشی اقتصادی خواهیم بود.

به گزارش گروه فضای مجازی ،‌می‌توان تأکید کرد که استعفای «سعد حریری» نخست‌وزیر لبنان، گام تکمیلی برای هدایت لبنان به تونل تاریکی بود که پیش‌تر «سیدحسن نصرالله» با توجه به گره‌های کور سیاسی این کشور، نسبت به آن هشدار داده بود.

سعد حریری به‌واسطه این استعفا در واقع به‌جای تلاش برای بهبود وضعیت، با فشار کم‌سابقه بازیگران خارجی، راه فرار از مسؤولیت را برگزید.

در سالیان اخیر لبنان به هیچ وجه از شرایط مناسبی برخوردار نبوده و تقریبا همه گروه‌های لبنانی اذعان دارند که بسیاری از مطالبات معیشتی و اقتصادی مردم به‌حق است؛ اما در این میان با گذشت دوهفته از تظاهرات، با صراحت می‌توان گفت که برخی جریان‌های داخلی و خارجی برای تغییر این مطالبات و جهت‌دهی به اعتراضات در تلاش‌اند.

در سخنرانی اخیر سیدحسن نصرالله هم بر این دو نکته اشاره و تأکید شد که باید مشخص شود که منابع مالی تظاهرات از کجا تأمین می‌شود و چه کسانی به‌دنبال مصادره مطالبات مردم هستند؟

«سمیر جعجع» رئیس گروهک موسوم به "القوات اللبنانیه" که کارنامه سیاهی در جنگ‌های داخلی لبنان دارد و در طول این سال‌ها خود جزو سیاستمدارانی بوده که مردم از آن‌ها ناراضی بودند، همه تلاشش را به‌کار گرفته تا خود را به‌عنوان حامی اعتراضات معرفی کند.

از سوی دیگر «ولید جنبلاط» دبیرکل حزب سوسیالیست ترقی‌خواه نیز که به داشتن مواضع سینوسی شهره است، از شخصیت‌های دیگری محسوب می‌شود که در همه دولت‌های یکی دو دهه اخیر حضور داشته، اما یکباره چهره اپوزیسیون به خود گرفته است!

واقعیت سیاسی لبنان نشان می‌دهد که در وضعیت عادی هم تشکیل دولت با دست انداز‌های بسیاری مواجه بوده است و اگر در شرایط کنونی این کشور وارد یک خلأ سیاسی شود، بدون شک شاهد تنش‌های بیشتر و فروپاشی اقتصادی خواهیم بود.

همین احتمالات است که سیدحسن نصرالله را بر آن می‌دارد که با برنامه "بی‌دولت‌سازی" لبنان مخالفت کند؛ زیرا به‌خوبی آگاه است که این اقدام می‌تواند لبنان را به‌سمت بحران، ورشکستگی و در نهایت حتی جنگ داخلی سوق دهد.

از این رو حزب الله علی‌رغم نقد جدی به وضع موجود، حاضر نبود اجازه دهد که حریری با عوام فریبی و فرار از مسئولیت، آنارشیسم را بر لبنان حکم‌فرما کند.

واقعیت این است که لبنان برای خروج از این مرحله نیازمند هوشیاری مردم و ایثار مسؤولان است؛ چرا که برخی کشور‌های خارجی از مطالبات مردمی پلی ساخته‌اند تا به هدف اصلی خود که آسیب رساندن به لبنان و مقاومت است برسند.

آن‌ها در وهله کنونی سرنگونی دولت و تغییر ساختار قدرت در لبنان را بهانه قرار داده‌اند تا در نهایت بحث جایگاه مقاومت را پیش کشیده و حزب الله را تضعیف کنند؛ و بدیهی است که در این میان، منافع ملت لبنان برای بازیگران بیرونی و سرسپردگان داخلی‌شان کمترین اهمیتی نخواهد داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *