صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه فطرت‌های پاک در پویش بخشایش حسینی و بخشایش رضوی دعوتند

۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۳:۴۰
کد خبر: ۵۶۳۲۴۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
ستاد ملی صبر با تاسی از سیره امامان معصوم علیهم السلام برنامه مستمری را برای ترویج فرهنگ صلح، بخشش و رضایت طرح ریزی کرد، این اقدام در قالب پویش سراسری بخشایش حسینی و  صبر زینبی در ماه محرم آغاز شد و تا انتهای ماه صفر با عنوان بخشایش رضوی با الگو گرفتن از سیره امام مهربانی‌ها ادامه یافت.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، ستاد ملی صبر با تاسی از سیره امامان معصوم علیهم السلام، برنامه مستمری را برای ترویج فرهنگ صلح، بخشش و رضایت طرح ریزی کرد. این اقدام در قالب پویش سراسری بخشایش حسینی و  صبر زینبی در ماه محرم آغاز شد و تا انتهای ماه صفر با عنوان بخشایش رضوی با الگو گرفتن از سیره امام مهربانی‌ها ادامه یافت.

از اصول اخلاقی که در زندگی همه امامان، فراوان دیده شده است، جود و سخاوت است. سخاوت در مقابل بخل، خصلتی است که انسان، دیگران را از نعمت‌ها و امکانات مادی و معنوی که در اختیارش قرار دارد بهره‌مند کند.

شاید بهترین و ساده‌ترین تعریف درباره سخاوت، بیان امام رضا (ع) باشد که فرمودند: «انسان سخاوتمند از غذای دیگران می‌خورد تا از غذای او بخورند، ولی انسان بخیل از غذای دیگران نمی‌خورد تا از غذای او نخورند.»

در بررسی سیره امام رضا (ع) ویژگی بذل و بخشش بسیار به چشم می‌خورد. ایشان بسیار صدقه پنهانی می‌دادند و اموال خویش را بین نیازمندان تقسیم می‌کردند. شیوه امام رضا (ع) در بخشش طوری بود که حتی کسی که مورد جود آن حضرت قرار می‌گرفت، ذره‌ای احساس شرمندگی نمی‌کرد.

در فرهنگ اسلامی از احسان و نیکوکاری با عناوینی، چون گذرگاهی برای آخرت، مزرعه آخرت، معامله‌ای پرسود، توشه راه، نصرت الهی، خوان کرم اهل بیت (ع) و... یاد شده است. کمک به دیگران و خدمت به خلق به معنای برآوردن نیاز‌های آنان از راه‌های درست، یکی از عبادت‌های پر اهمیت به شمار می‌آید.

روایت شده که امام رضا (ع) یک سال تمام ثروت خود را در روز عرفه بین نیازمندان تقسیم کردند. فردی به ایشان گفت: این گونه بخشش، ضرر است. حضرت فرمودند: «این گونه بخشش ضرر و زیان نیست بلکه غنیمت است، هرگز چیزی را که به وسیله آن طلب اجر و کرامت می‌کنید، غرامت و ضرر به شما نیاور.»

یکی دیگر از اصول مشترک در زندگانی امامان، صبر و مقاومت است. این بزرگواران الگوی بزرگ صبر و قهرمان مقاومت بودند. امام رضا (ع) در دوران زندگی پربرکت‌شان، بسیار شکیبا در برابر ستیزه جویان مقاومت می‌کردند. در دورانی که پدر بزرگوارشان در زندان به سر می‌بردند، با سعه صدر از حریم خانواده مراقبت می‌کردند و در مقابل یاوه گویان سکوت می‌کردند. افرادی نیز به ایشان بی احترامی می‌کردند. اما این بزرگوار در برابر آن‌ها خاموشی را انتخاب می‌کرد.

بیشتر بخوانید.

نشست بررسی بخشنامه اجرایی دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در دستگاه قضایی برگزار شد

موج پویش‌ها که در حال و هوای عاشورایی و اربعین حسینی منتشر می‌شد، نظر بسیاری از عاشقان حسینی را جلب کرد و با پیوستن به آن، ستاد صبر را در ترویج فرهنگ صبر و بخشش یاری دادند. گزارش‌هایی از استان‌های هرمزگان، ایلام، گلستان، کرمان، خوزستان و ... نیز نشان داد که این پیوست داوطلبانه، با اختصاص هزینه سفر اربعین به آزاد کردن زندانیان و بخشش قصاص جامه عمل پوشانده شده است.

مخاطب این پویش، فطرت همه انسان‌هایی است که در هر زمان و مکانی با قلب خود می‌بخشند و با تمام وجود شکیبایی می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *