صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

منتظر واقعی باید سرباز خوبی برای «حضرت ولی عصر (ع)» باشد/دعا، مهمترین عمل برای ظهور «حضرت مهدی (عج)»

۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۳۱۷۸
کارشناس علوم قرآنی گفت: انسانی که منتظر است مانند مادری است که فرزندش گم‌شده و بااینکه منتظر است از پا نمی‌نشیند و سعی می‌کند به دنبال موعودش باشد، حالت انتظار این است که سرباز خوبی برای «امام زمان (عج)» باشد.
سیدرضا طاهری کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون تعلق روز جمعه به صاحب عصر «امام زمان (عج)» گفت: روز جمعه متعلق است به وجود «امام زمان (عج)» و دوستداران و منتظران ایشان در این روز از خداوند می‌خواهند تا ظهور منجی عالم بشریت را سرعت ببخشد. مسئله انتظار موضوعی ویژه بوده و در بین منتظران از اهمیتی خاص برخوردار است. 

وی در همین رابطه ادامه داد: در این ایام که به نظر می‌رسد نشانه‌های موجود در احادیث و روایات مبنی بر نزدیک شدن  ظهور «امام زمان (عج)» افزایش یافته است شوق شیعیان برای ظهور نیز جانی چند باره گرفته زیرا آرزوی دیرنه آن‌ها به تحقق خواهد رسید. 


بیشتر بخوانید: 

برای آشنایی با بر سختی‌های دوران غیبت «حضرت مهدی(عج)» اینجا کلیک کنید.

طاهری به تاثیر گذارترین عامل در سرعت بخشیدن به ظهور «امام عصر (عج)» اشاره و تاکید کرد: بسیاری از «ائمه معصومین (ع)» بهترین و مهمترین مقوله‌ای که می‌تواند در ظهور تاثیر داشته باشد را دعا می‌دانند لذا می‌طلبد در روز جمعه که روز خاصی بوده و متعلق به «امام عصر (عج)» است توجه‌ای ویژه به این عمل شود.

وی به «دعای ندبه» و ویژگی‌های آن پرداخت و تصریح کرد: دعای ندبه یکی از ادعیه است که مورد تاکید بر انتظار و التماس منتظران برای ظهور «حضرت ولی‌عصر(عج)» به درگاه خداوند است، همچنین در این دعا ذکر مصیبت «امام حسین (ع)» و یاران ایشان نهفته است و پیرامون مظلومیت «ائمه معصومین (ع)» و ولایت تا به ظهور «امام زمان (عج)» مطالبی بیان شده است. 

این کارشناس علوم قرآنی به مفهوم انتظار و منتظر واقعی پرداخت و بیان کرد: انسانی که منتظر است مانند مادری است که فرزندش گم‌شده و بااینکه منتظر است از پا نمی‌نشیند و سعی می‌کند به دنبال موعودش باشد، حالت انتظار این است که سرباز خوبی برای «امام زمان (عج)» باشد، چه در حالی که امام خود را مشاهده کنیم و چه در حالی که توانایی دیدار ایشان را نداشته باشیم.

وی با اشاره به لقب جمعه‌ها با نام «جمعه‌های انتظار»، دعا‌ها در این روز و اجابت آن را نزدیک دانست و اظهار کرد: در روز جمعه دعا‌ها به اجابت نزدیکتر است لذا خواندن ادعیه مختلف و دعا برای ظهور منجی عالم بشریت «حضرت ولی‌عصر(ع)» عملی بس ارزشمند است، در این روز منتظران دست به دعا بر می‌دارند تا حس انتظار به معنای واقعی آن در جامعه ما محقق شود.

طاهری به ارزش و اهمیت دعا در تعجیل ظهور را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: اگر عموما مردم و از ته دل دعا کنند همانگونه که برای حاجات خود دعا می‌کنند قطعا خداوند گشایشی ایجاد خواهد کرد، زیرا در روایت آمده است که دعا تحولات بسیاری را در زندگی انسان‌ها ایجاد می‌کند و خداوند زمان باقی مانده برای ظهور را به بندگان خود می‌بخشد و ظهور را نزدیک می‌کند.

 وی انتظار به معنای حقیقی را عاملی مهم در تعجیل ظهور «حضرت ولی‌عصر(ع)» دانست و تاکید کرد: انتظار به معنای حقیقی و از ته دل بسیار تاثیر گذار است اگر در خواست انتظار تنها از طریق گفتار و زبانی باشد مورد توجه حق قرار نمی‌گیرد. ابعاد انتظار باید در تمام ابعاد زندگی ما رخ‌دهد تا آثار آن در جامعه دیده شود. 

وی پیرامون ویژگی‌های یک منتظر واقعی تصریح کرد: منتظر واقعی یک سری وظایف عام و یک سری وظایف خاص دارد، وظایف عام آن این است که «امام زمان (عج)» را بشناسد و نسبت به ایشان معرفت پیدا کند و خودش را نیازمند به ایشان  حس کند و همه این‌ها جمیعاً معرفت می‌شود، پس این معرفت «امام زمان (عج)» یک نوع آشنایی ایجاد می‌کند که این آشنایی یک نوع نیازمندی به «امام زمان (عج)» در ما به وجود می‌آورد و در نهایت این نیازمندی نوعی حرکت به سمت «حضرت مهدی (عج)» در شخص ایجاد می‌کند.

در روایت اشاره شده کسانی که دوست دارند جزو منتظران «حضرت ولی‌عصر(ع)» باشند باید تلاش کنند تا در تقوا، پرهیز کار و پارسایی خود را آماده کنند، انتظار در جامعه مهدوی لازمه‌هایی دارد و مهمترین آن نیز ایجاد تقوا و ایمان در درون خود است تا زمانی که ندای «امام زمان (عج)» اعلام شد در رکاب ایشان به خدمت بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: در مواقعی است که انسان دعایش مستجاب می‌شود خصوصا بعد از نماز لذا شایسته است انسان در ماه «ربیع الاول» بعد از نماز و یا در زمان‌های استجابت دعا همچون لحظه اذان و یا نزول باران برای ظهور منجی عالم بشریت «امام زمان (عج)» دعا کند.


برچسب ها: امام زمان اجابت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *