صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی صحنه گردانان ناآرامی‌های اخیر در عراق

۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۲۳
کد خبر: ۵۶۳۱۴۱
گزارش‌ها و اسناد فاش شده از نقش آفرینی آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی در ناآرامی‌های اخیر در عراق حکایت دارند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ ناآرامی‌های اخیر در برخی از کشور‌های منطقه فرصت مناسبی برای عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی در راستای ایجاد آشوب و اغتشاش به منظور دست یافتن به اهداف منطقه‌ای آنها فراهم کرده است.

ناآرامی‌های اخیر در عراق در حالی ادامه دارد که تغییر روند و ماهیت اعتراض‌ها در روز‌ها و هفته‌های اخیر و کشتار معترضان توسط افراد ناشناس همزمان با تداوم نگاه مثبت مردم عراق به ارتش و نیرو‌های نظامی، از ماجرای موازی دیگری حکایت دارد که بر مردم عراق پوشیده نیست.
 
 
 

• اذعان مقام‌های عراقی به نقش آفرینی کشور‌های خارجی در ناآرامی‌های اخیر

با در نظر داشتن سیر تحول ماهیت اعتراض‌ها و سوق یافتن آن به جریان‌های خشونت بار، احزاب حاکم، گروه‌ها و مقام‌های مختلف عراقی ضمن پذیرش مشکلات و به حق دانستن اعتراض‌های اخیر مردمی اعلام کردند که طرحی سازمان یافته توسط آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی با همکاری حزب بعث عراق در حال اجرا است. این طرح در تلاش است تا ناآرامی‌ها و اعتراض‌های اخیر را با سیاسی‌تر کردن، به سمت اغتشاش و آشوب هدایت کند.
 
شاید تلاش کشور‌های خارجی بر تحولات سایر کشور‌ها در جهان سیاست امری طبیعی باشد که به کرات در اقصی نقاط جهان نیز رخ می‌دهد، اما آن چه را که در عراق در حال وقوع است، باید مداخله‌ای آشکار در امور داخلی این کشور و انحراف اعتراض‌های مردمی عراق دانست.

• افشای اسناد مداخله کشور‌های خارجی در ناآرامی‌های اخیر عراق

اعتراض‌های گسترده اخیر در عراق براساس مطالبات قانونی نظیر پایان دادن به فساد و ناکارآمدی و تبعیض در سیاست، سبب ورود جریان‌های خارجی به سیر تحولات در این کشور و به ابهام رفتن آینده عراق شده است. تغییر ماهیت اعتراض‌ها از اعتراض به مسائل اقتصادی به درخواست سرنگونی دولت در عراق جای شکی باقی نمی‌گذارد که دست‌هایی با جدیت در تلاش هستند تا این ناآرامی‌ها را وارد مسیر دیگری کنند.

آن چه شائبه عدم نقش آفرینی مستقیم کشور‌های خارجی در تحولات عراق را از بین می‌برد، تلاش‌های مشابه این کشور‌ها در اعتراض‌های ضد دولتی و ضد ریاضتی اخیر لبنان است. براساس اطلاعات موجود در شبکه اجتماعی توییتر ۷۸ درصد کاربران داغ کننده هشتک‌های توهین آمیز به «سید حسن نصرالله»، دبیرکل گروه مقاومت حزب الله لبنان که بار‌ها حمایت خود را از دولت لبنان اعلام کرده و در اعتراض‌های اخیر خواستار ابقای دولت شده بود، از داخل عربستان بوده‎اند.

تنها گذشت چند روز از ناآرامی‌ها در عراق، شواهد و مدارک متعددی دال بر تلاش گسترده کشور‌های خارجی به ویژه عربستان را به منظور دامن زدن به این ناآرامی‌ها و تبدیل آن به اغتشاشات گسترده را آشکار کرد. آغاز فعالیت گسترده کاربران سعودی در شبکه‌های اجتماعی با هدف دامن زدن به اغتشاشات و تلاش برخی از رسانه‌های وابسته به عربستان و غرب در انتشار اخبار جعلی با هدف بزرگنمایی این اغتشاشات در این راستا قابل بررسی هستند.
 

بر همین اساس، داده‌های شبکه اجتماعی توییتر نشان می‌دهند که در ناآرامی‌های اخیر عراق هشتک‌هایی با مضامین تفرقه افکنانه داغ شدند که عمدتا از داخل عربستان هدایت می‌شدند و ۹۰ درصد کاربران عربستانی آن را مورد استفاده قرار داده بودند.

نقش رسانه‌های مغرض آمریکایی و عربستانی در پوشش اخبار ناآرامی‌های عراق شامل شبکه‌های الحره، العربیة، الحدث... و تلاش برای ارائه تصویری آشوب زده در عراق مهر تاییدی بر ادعای برحق مداخله کشور‌های خارجی در اعتراض‌های عراق است.

افشای اسناد مربوط به حمایت مالی عربستان و امارات از ناآرامی‌ها دیگر شاهد مستند بر این ادعا هستند. رئیس پلیس بصره با تاکید بر نقش رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات در ناآرامی‌های اخیر در عراق گفت برخی از افراد با اخذ وجوه نقد از کشور‌های خارجی تلاش دارند عراق را به حرکت در مسیر تخریب سوق دهند.

حضور عناصر نفوذی در میان معترضان و شناسایی آنان از سوی مردم هم در عراق و هم در لبنان، تلاش این افراد برای به خشونت کشاندن اعتراض‌ها و حمله به ساختمان‌های دولتی و اعلام برائت مردم از این افراد موید ادعای مداخله قدرت‌های خارجی در تحولات عراق است.

• افشای سند برنامه از پیش طراحی شده عربستان برای اغتشاش در عراق
 
 
 

سندی در روز‌های اخیر در فضای مجازی منتشر شده که از برنامه از پیش تعیین شده عربستان برای ایجاد آشوب در عراق حکایت دارد. براساس این سند که متعلق به آژانس جاسوسی عربستان و ریاست اطلاعات عمومی این کشور است، عربستان از قبل قصد داشته اعتراض‌های مردمی در عراق را به آشوب و در نهایت جنبشی برای تغییر دولت تبدیل کند.

یادداشت مذکور به تاریخ ۸ اکتبر (۱۶ مهر) به ماموران امنیتی دستور می‌دهد در اعتراض‌های متعاقب مراسم اربعین شرکت کنند. براساس این سند اولویت ریاض، لغو پارلمان عراق و سپس حذف حشدالشعبی است.

این یادداشت همچنین از نیرو‌های امنیتی و کارگزاری‌های آن‌ها در عراق می‌خواهد از اعتراض‌ها در عراق فیلم تهیه کرده و آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

• دلایل کشور‌های خارجی برای مداخله در تحولات عراق

دلایل متعددی برای مداخله آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی در ناآرامی‌های عراق وجود دارند که عبارتند از:

۱. نگرانی از روابط حسنه تهران و بغداد

۲. نگرانی آمریکا از پایان یافتن روند صادرات خودسرانه نفت عراق پس از سرنگونی صدام بدون پرداخت هزینه‌های آن به دولت مرکزی

۳. آشکار شدن عدم بازدهی شورای بازسازی عراق که توسط آمریکا تاسیس شد. اخیرا اسنادی از نقش این شورا در فساد درعراق منتشر شد.
 
 

۴. مخالفت عراق با ادامه حضور غیر قانونی نظامیان آمریکایی

۵. مخالفت عربستان و امارات با دولت «عادل عبدالمهدی» از همان روز‌های نخست به قدرت رسیدن او

۶. موضع دولت عبدالمهدی در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران

۷. نگرانی عربستان، امارات، آمریکا و رژیم صهیونیستی از بسط نفوذ حشدالشعبی

۸. بازگشایی گذرگاه مرزی بین سوریه و عراق

انتشار گزارش‌هایی در مورد تلاش برای کودتای سیاسی در عراق، این گمانه را تقویت کرده است. روزنامه «الاخبار» به تازگی در گزارشی از پایه ریزی برنامه کودتا در عراق در آمریکا، امارات و عربستان خبر داد. براساس گزارش الاخبار هزینه مالی این کودتا ۱۵۰ میلیون دلار برآورد و عربستان مسئول تامین آن شد. نهاد‌های غیردولتی عراقی تحت حمایت مالی سفارت آمریکا نیز اجرای میدانی آن را برعهده خواهند داشت.

در گزارش الاخبار همچنین آمده است، آمریکا برای تضمین ثمربخش بودن این حرکت، مسئولیت پیگیری میدانی را به ۲ اتاق عملیات محول کرد؛ نخست سفارت آمریکا در بغداد که وابسته به سرویس جاسوسی است و دو، منطقه کردستان عراق.

به نظر می‌رسد سیر تحولات در عراق در روز‌های آینده پرده‌های جدیدی از مداخلات خارجی در این کشور را بردارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *