صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تمام نیاز‌های دارویی اورژانس تولید داخلی است

۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹:۰۸
کد خبر: ۵۶۳۰۵۷
رئیس مرکز اورژانس تهران گفت: با وجود افزایش قیمت دارو‌ها و تحریم‌های ظالمانه آمریکا در حوزه بهداشت و درمان، اما تمام نیاز‌های دارویی اورژانس تولید داخلی است.

به گزارش گروه جامعه ،پیمان صابریان، رئیس مرکز اورژانس تهران گفت: با تاکید بر اینکه یکی از نهاد‌های مهم درحوزه سلامت، اورژانس کشور است، اما هنوز تعداد نیرو، پرسنل و آمبولانس‌های اورژانس تهران استاندارد نیست، اظهار کرد: براساس استاندارد‌های جهانی هر ۲۰ هزار نفر یک کُد آمبولانس نیاز دارد که در تهران به ۵۰۰ کُد آمبولانس نیاز است که تا رسیدن به این آمار هنوز فاصله زیادی داریم.

وی با بیان اینکه مأموریت‌های اورژانس نسبت به قبل ۳۸ درصد افزایش داشته، تصریح کرد: هیچ نیرویی به این ارگان اضافه نشده و روزانه تکنسین‌های ما بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ مأموریت انجام می‌دهند.

صابریان در خصوص آمبولانس‌های خصوصی گفت: بیمار بدحال تنها با اورژانس تهران جابه‌جا می‌شود و اورژانس خصوصی حق جابه‌جایی بیمار بدحال را ندارد. به همین دلیل وقتی آمبولانس تهران در حال آژیر کشیدن است، معنای آن این است که یا بیمار بدحال دارد یا آنکه بر سر بالین بیمار بدحال می‌رود.

رییس مرکز اورژانس تهران با اشاره به حمله فیزیکی به نیرو‌های اورژانس حین خدمت رسانی اظهارداشت: حمله به نیرو‌های امدادی به هرحال وجود دارد، زیرا اصولا نیرو‌های اورژانس درصحنه‌های اضطراب‌زا حاضر می‌شوند و گاهی اتفاقاتی این چنینی می‌افتد؛ اما در درجه اول باید فرهنگ‌سازی کنیم، زیرا فردی که دچار حادثه می‌شود ابتدا باید فکر کنیم آیا کسی می‌تواند کاری انجام دهد یا خیر و باید انتظارات خود را معقول کنیم.

صابریان افزود:با وجود افزایش قیمت دارو‌ها و تحریم‌های ظالمانه آمریکا در حوزه بهداشت و درمان، اما تمام نیاز‌های دارویی اورژانس تولید داخلی است.

وی با بیان این که گستردگی اورژانس از ارگان‌های دیگر بیشتر و به سطح کاملاً قابل قبولی رسیده، گفت: با توجه به تراکم بالای جمعیت تهران و مشکلاتی که در معابر این شهر وجود دارد نیاز داریم پایگاه‌ها افزایش یابد تا بتوانیم خدمات را با سرعت بیشتری ارائه دهیم. اگر زمان انجام مأموریت‌ها به هشت دقیقه کاهش یابد می‌توان گفت که انقلاب بزرگی در زمینه انتقال بیمار رخ داده است، زیرا هرچه بیماران سریع‌تر به بیمارستان منتقل شوند، شانس بهبودی آن‌ها بیشتر است.

صابریان درادامه با اشاره به لوازمی که توسط اورژانس استفاده می‌شود، تصریح کرد: لوازمی که استفاده می‌کنیم مثل پتوی نجات یکبار مصرف که حدود یکسال است استفاده می‌شود، با استاندارد‌های روز دنیا برابری می‌کند.

همچنین آتل‌های یکبار مصرف هم استفاده می‌کنیم و بعد از آن هم دیگر آن‌ها را پس نمی‌گیریم؛ کمتر کشوری سراغ داریم وسیله‌ای به مریض بدهد و پیگیر پس گرفتنش نباشند و مریض با همان وسیله به بیمارستان منتقل شود.

وی افزود:فعالیت مناسب موتورلانس‌ها در تهران باعث شده تا مردم رضایت بیشتری از سازمان اورژانس کشور داشته باشند و به همین دلیل تصمیم گرفته شده تا برای سایر کلانشهر‌ها ۱۰۰۰ دستگاه موتورلانس جدید خریداری شود و در ماموریت‌های کلانشهر‌ها مورد استفاده قرار گیرد، فعالیت موتورلانس‌ها زمان رسیدن به بیمار را به زیر ۱۰ دقیقه رسانده است و استفاده از موتورلانس‌ها باعث کم شدن میزان سوخت مصرفی توسط اورژانس شده است.

رییس مرکز اورژانس تهران با اعلام اینکه امکانات خوبی برای بحث رفاهی نیرو‌های اورژانس در نظر گرفته‌شده است، تصریح کرد: از نظر رفاهی اقدامات خوبی برای کارمندان اورژانس انجام شده اقامتگاه‌های لوکس برای کارمندان اورژانس تدارک دیدیم. البته میزان استقبال کارمندان هم از این سفر‌ها نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه اورژانس در پراسترس‌ترین لحظه‌های زندگی در کنار افراد قرار دارد، اظهار داشت: در اورژانس تهران تقریباً به‌طور متوسط ۱۵ تا ۱۶ دقیقه آمبولانس‌ها به محل حادثه می‌رسد. هرچند باید گفت در ساعت‌های مختلف این آمار تغییر می‌کند. در مورد موتورلانس‌های وضعیت فرق می‌کند و این موتور‌ها حدود هفت تا هشت دقیقه بعد از اعلام مأموریت بر بالین بیمار حاضر می‌شوند.

صابریان افزود: باید تمام موانعی را که بر سر راه اورژانس قرار دارد برطرف شود برای حل مشکلاتی که این ارگان امدادرسانی با آن روبه‌رو است با نمایندگان مجلس، دولت و شهرداری بار‌ها مذاکره کرده اند و وضعیت کاری اورژانس را شرح داده‌اند که شهرداری سلامت شهروندان را در اولویت قرار داده و اقداماتی را دراین خصوص انجام شده است.

رییس مرکز اورژانس در خاتمه اظهار کرد: از سال گذشته تا امسال نوسان قیمت واقعاً زیاد بود. قسمت اعظم مخارجی که در اورژانس داریم، مخارج مصرفی وسایلی است که در اورژانس استفاده می‌شود. تمام وسایلی که از آن استفاده می‌کنیم در واقع وسایل مصرفی پزشکی است. بر اساس بودجه‌ای که امسال برای ما در نظر گرفته شده و با توجه به افزایش قیمت‌ها باید بگوییم امسال نسبت به سال گذشته قدرت خرید تعداد وسایل کمتری نسبت به سال گذشته را داریم. باوجود افزایش قیمت‌ها در سال گذشته به‌سختی توانستیم وسایل مصرفی را تهیه کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *