صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تنزل 6 پله‌ای "افغانستان" در شاخص سهولت کسب و کار

۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۵:۰۱
کد خبر: ۵۶۱۹۶۹
براساس گزارش جدید بانک جهانی، نام افغانستان با شش پله سقوط، در ردیف ۱۷۳ سهولت کسب و کار قرار گرفته است.

به گزارش ، براساس گزارش جدید بانک جهانی، نام افغانستان با شش پله سقوط، در ردیف ۱۷۳ سهولت کسب و کار قرار گرفته است.

در گزارش بانک جهانی آمده است: افغانستان از ده شاخص ارزیابی بانک جهانی در بخش بازرگانی، در هفت شاخص هیچ پیشرفتی نداشته‌ است.

طبق این گزارش، در دو شاخص دیگر، در بخش تامین برق برای سرمایه‌گذاران و پرداخت مالیات، افغانستان نسبت به سال گذشته عملکرد ضعیفتری داشته است.

نام افغانستان پیش از این در ردۀ ۱۶۷ شاخص‌های بانک جهانی قرار داشت.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری‌ افغانستان در این رابطه گفت: در این سال نه تنها سرمایه‌گذاری‌های فیزیکی در کشور بسیار کمرنگ بوده‌ بلکه بخش عمده از سرمایه ها از کشور خارج شده است.

به نوشته طلوع نیوز، «یونس مومند» معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری در این رابطه گفت: در یک دو سال گذشته، شماری از بازرگانان و سرمایه‌گذاران به ترکیه رفته و به دلیل ناامنی در افغانستان اوضاع سرمایه گذاری بدتر شده است.

سمیر رسا، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت نیز در این رابطه گفت: ما توقع داشتیم که امسال هم تغییرات مثبتی در این ارزیابی‌های کاروبار بانک جهانی را شاهد باشیم، اما تغییر در سنجش‌ها و شیوه‌های ارزیابی سبب شده‌است که مشکلات همچنان باقی مانده باشد.

برخی از کارشناسان اقتصادی افغانستان، با درنظر گرفتن افزایش ناامنی‌ها، اوضاع نامعلوم سیاسی و رکود کاروبار در افغانستان اعتقاد دارند احتمال دارد طی سالهای آتی وضیعت از این هم بدتر شود.

«قیس محمدی»کارشناس امور اقتصادی اظهار داشت: «چالش‌های زیادی وجود دارند که باید براساس آن‌ها بگویم اوضاع خوب نیست و این کار از اعتماد بر بازار افغانستان به خوبی مشخص می‌شود.

گزارش شاخص‌های بانک جهانی دربارۀ اوضاع بازرگانی کشورهای جهان، همه‌ساله یک‌بار از سوی این نهاد در مورد ۱۹۰کشور جهان انجام می‌شود.

بیش از ده شاخص از جمله ایجاد سهولت‌ها برای آغاز تجارت‌ها، تداوم تجارت‌های موجود، جذب سرمایه گذاری‌ها و بازرگانی بیرون مرزی در کشورها، در این گزارش ارزیابی می‌‎شوند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *